De bedste podcasts i 2021

Det perfekte offer
Foto: Det perfekte offer/DR

Er du fan af podcasts og er på jagt efter en nye fortælling, som du kan fordybe dig i? Vi har samlet de bedste podcasts fra 2021, så du ikke behøver at lede en masse titler igennem.

Podcasts er blevet mere populære i løbet af årene, og 2021 er ingen undtagelse. Lytterne har hørt humoristiske podcasts, hvor der blev trukket på smilebåndet, podcastdokumentarer med udgangspunkt i vilde historier, et hav af true crime og meget, meget mere.

Spørgsmålet er bare, hvilke podcasts der er de bedste blandt den store mængde, som har underholdt lyttere i år.

Dét har vi sat os for at svare på! Og derfor har vi samlet de bedste podcasts for 2021 på én liste.

Kostskolen

Cover af podcasten Kostskolen
Foto: Kostskolen/DR

Kostskolen er en DR-P1 podcastdokumentar, som fortæller om de kritisable forhold på Havregården kostskole.

Podcasten fortjener en plads på denne liste, fordi den fortæller grundigt om, hvordan udsatte elever på skolen bliver svigtet i den sværeste tid. Gennem otte afsnit bliver lytteren draget ind i voldsomme detaljer og historier, hvor vold og overgreb er en del elevernes hverdag.

Som lytter kan man næsten ikke holde ud at høre om de hjerteskærende historier, dog er det også svært at slukke for podcasten. Kostskolen er en vigtig fortælling, så gør dig selv en tjeneste, og lyt til podcasten.

LÆS OGSÅ: Kom tæt på Herlufsholm Kostskole gennem DR: ‘Uden straf – ingen skole’

Mørkeland

cover af podcasten Mørkeland
Foto: Mørkeland/Podtail

Mørkeland er én af Danmarks bedste true crime podcasts, fordi konceptet er noget, som danske true crime fans har manglet fra tidligere podcasts i samme genre.

Værterne, Camilla og Kristine, vælger hver især en autentisk historie om mord, hvor de udfolder hændelsens forløb og uhyggelige detaljer dertil. De to værter formår med deres fortællerevner at drage lytteren ind i både danske og udenlandske sager, hvor lytteren ikke kan tro sine egne ører.

Selv efter over 150 afsnit er Mørkeland stadig i stand til at finde nogle af de mest grusomme sager, som du højst sandsynligt aldrig har hørt om. Ikke nok med at du hører en veludført podcast, så får du også et indblik i Danmarks kriminalhistorie, hvilket ikke kunne være bedre.

Enhver true crime fan bør simpelthen høre Mørkeland, og podcastens popularitet vidner da også om, at den har fanget mange fans af krimi-genren.

Mors afskedsbrev

Cover af podcasten min mors afskedsbrev
Foto: Mors afskedsbrev/DR

Denne podcastdokumentar er en spændende fortælling om journalist Adrian Hughes’ mors afskedsbrev fra sin bortgang.

Som lytter tænker man nok, at et afskedsbrev typisk efterlader kærlige tanker hos sine efterladte, men sådan er det ikke i dette tilfælde. Til families overraskelse indeholder brevet hårde kommentarer og bitre tanker til hver af morens sønner.

Mors afskedsbrev tager lytteren med på en rejse om Hughes’ mors liv, som er langt fra lytterens normale hverdag. Fortællingen byder blandt andet på mistænksomme dødfald og mærkværdige psykologiske tendenser i et luksuriøst miljø.

Det perfekte offer III

cover af podcasten det perfekte offer III
Foto: Det perfekte offer/DR

Hvis du ikke har hørt nogle af sæsonerne fra podcasten Det perfekte offer, så burde det være din næste historie at lytte til. Tredje sæson af podcasten kom ud i 2021, og den er ingen undtagelse fra de andre spændende sæsoner.

Det perfekte offer III fortæller den grusomme historie om kræftpatienter, som bliver udnyttet i deres mest sårbare tid af en fysioterapeut i Odense. Det er en historie om patienter, som rykker deres seksuelle grænser i frygt for at miste en behandler, som har været en god støtte i deres sygdomsforløb.

Samtidig får lytteren også et indblik i, hvordan autoritære positioner kan udnytte og manipulere patienter til deres egen fordel.

Alle sæsoner af Det perfekte offer er godt skruet sammen og omhandler vigtige emner, hvorfor du som lytter hurtigt bliver opslugt af fortællingen. Og netop derfor har podcasten fået plads på listen over de bedste podcasts i 2021.

LÆS OGSÅ: De fem bedste krimipodcasts lige nu

De kødædende bakterier

Cover fra podcasten De kødædende bakterier
Foto: De kødædende bakterier/DR

Mathilde på 17 år kom en dag til at skære sin hånd på en ølflaske. Umiddelbart virker det som en almindelig skade, der går over af sig selv. Men ikke mere end 48 timer senere ender Mathilde på hospitalet, hvor hun pludselig er i livsfare.

Det samme gælder for 44-årige Søren, som blev ramt af en bil, da han var ude at cykle. Han endte med nogle brækkede ribben og et sår på knæet, som lægerne mente nok skulle hele af sig selv.

Mathilde og Søren har dog det tilfælles, at de begge har fået den dødelige sygdom ”kødædende bakterier”. Tilstanden bliver ikke opdaget tidligt nok til, at det kan gøre en forskel for alle.

De kødædende bakterier er en samfundskritisk og vigtig podcast, som kritiserer danske læger for deres manglende indsats, når det kommer til at tage patienters symptomer alvorligt.

Du kan desuden lære mere om kampen for overlevelse, når man er ramt af kødædende bakterier i DR-dokumentaren af samme navn.

Cilles sidste dag

Cover af podcasten Cilles sidste dag
Foto: Cilles sidste dag/Folkekirken.dk

Cilles sidste dag er en hjerteskærende historie om, hvordan sorg aldrig forsvinder. Podcasten fortæller om Cecilie Næblerød, som blev myrdet til en gymnasiefest d. 3. marts 2006, hvor hendes mor, Lisa Næblerød, udtrykker sine tanker om tabet af sin datter.

15 år efter datterens bortgang tager Lisa Næblerød lytteren i hænderne og fortæller om sin datters sidste dage og enhver forældres værste mareridt.

Det er en relevant og sårbar podcasts om, hvordan man kommer igennem det værst tænkelige, samt hvordan en 15-års gammel sorg stadig kan ramme hver eneste dag.

Sara og monopolet

Foto: Sara og Monopolet/Uffe Weng/DR

Denne podcast er vildt underholdende og fortjener af den grund en plads på listen over de bedste podcasts i 2021.

Sara og monopolet inviterer tre kendte danskere ind til at være en del af et monopol, hvor de så skal reagere og give råd til lytternes dilemmaer.

Podcasten inkluderer en masse forskellige dilemmaer – alt fra kærlighed og utroskab til problemer på arbejdspladsen og nabokrig. Monopolet er ofte en god blanding af forskellige typer, hvilket skaber fede dialoger, hvor de ikke altid er helt enige.

Især episoderne fra den 14/08 2021 og 7/08 2021 kan varmt anbefales herfra. Podcasten er helt igennem perfekt til en god omgang rengøring eller en lang gåtur.

LÆS OGSÅ: De bedste podcasts: hvad du skal høre lige nu

Hvad så?!

Foto: Hvad så/Spotify

Hvad så?! er både en morsom og spændende podcast, hvor der tales om alt mellem himmel og jord.

Én af Danmarks bedste komikere Christian Fuhlendorff går en tur med mennesker, som han finder interessante. Som han selv siger, består podcasten af naturlige dialoger mellem gæst og vært. Gæsterne og Fuhlendorff er åbne og ærlige, hvor til tider tabubelagte tanker kommer i spil.

Episoderne varer gennemsnitlig 1,5 time, og hvis du ikke har lyttet til et afsnit før, så har du over 300 episoder til gode.

Hvis du ikke aner, hvor du skal starte, så kan især afsnittende med Anders Matthesen og Nikolaj Lie Kaas anbefales.

Mohammed og Julie

Cover af podcasten Mohammed og Julie
Foto: Mohammed og Julie/Spotify

Podcasten Mohammed og Julie er en fortælling om kærlighed mellem to unge mennesker, som på trods af stærk kemi ikke lykkedes.

Mohammed og Julie forelsker sig efter at have mødt hinanden til en fest. Kærligheden blomstrede mellem dem begge, men det viste sig hurtigt, at deres forhold ikke var uden udfordringer.

En dag ender Mohammed i fængsel, hvor hans religiøse side bliver forstærket. Som værten fortæller, vil podcasten handle om terrorisme og radikalisering for nogle, mens den for andre vil handle om uretfærdig og udfordret kærlighed.

Podcasten er velproduceret, og den tager lytteren tilbage til år 2000, mens man hører Julie fortælle sin rørende kærlighedshistorie, der ikke endte lykkeligt.

Du kan lytte til ovenstående podcasts på bl.a. Spotify, Podimo og Apple podcasts.

LÆS OGSÅ: 5 oversete og absolut anbefalelsesværdige podcasts lige nu

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like