De bedste film, vi så i april 2023

Evil Dead Rise anmeldelse
En blodindsvøbt Lily Sullivan som Beth i den underholdende ‘Evil Dead Rise’. /Foto: Warner Bros.

Historie, komedie, blod og action blandes sammen i de film, der er udkommet. Her er de bedste film, vi så i april 2023.

Endnu en måned går på hæld i filmens verden, og april har budt på lidt af hvert. Alt fra blodige gysere til middelalderaction, familiekomedier og dansk action.

Evil Dead Rise

Lily Sullivan som Beth i ‘Evil Dead Rise’. /Foto: Warner Bros.

Det elskede gyserfranchise er genopstået med det nyeste skud på stammen, Evil Dead Rise.

I Evil Dead Rise følger vi Beth, der efter en lang bandturné er vendt hjem til sin storesøster Ellie i Los Angeles. Det er ikke bare en fransk visit, da Beth er blevet gravid og har brug for tid til at finde ud af, hvad hun vil gøre med det lille liv, der hviler i hende.

Da et jordskælv åbner et hul i jorden, finder et af Ellies tre børn nogle gamle LP-plader. Når han afspiller dem, hidkalder den dæmoniske horde, som fans af filmserien er vant til, og blodbadet kan for alvor begynde.

Men en god balance mellem gys og grin, samt flere tusind liter blod, gør Evil Dead Rise sig sit navn værdig som et godt indskud blandt de elskede film, den deler navn med.

Viften

Viften anmeldelse
Anna Neye og Sra Fanta Traore i ‘Viften’ / Foto: Linda Wassberg/SF Studios

Viften finder sted i Dansk Vestindien 1848, hvor generalkonsul Peter Von Scholten styrer St. Croix. Han mener selv, at ingen slaver har det bedre end dem i Dansk Vestindien. Hvis du spørger slaverne, så har de nok en lidt anden oplevelse af tingenes tilstand.

Viften har fokus på tiden op til slavernes befrielse på øen. Nærmere bestemt følger vi Anna Heegaard, en af de frie sorte, der bor på øen. Hun har et venskab med en af sine slaver, Petrine, men venskabet får nogle knaster, da Petrine begynder i stigende grad at påtale sit ønske om at være fri.

Med en hyperæstetiseret og farverig billedside og lettere satiriske greb dykker Viften ned i en side af dansk historie, der for mange ligger i den fjerne fortid, og er noget man helst vil glemme. Viften minder os om tiden, hvor danskerne var slaveejere, men dog uden at løfte pegefingre ad nutiden.

Seven Kings Must Die

Seven Kings Must Die anmeldelse
Alexander Dreymon som Uhtred, Arnas Fedaravicius som Sihtric og Mark Rowley som Finan i ‘Seven Kings Must Die’ / Foto: Netflix

Seven Kings Must Die er afslutningen på den populære serie The Last Kingdom. Filmen landede i denne måned på Netflix, og den giver et dejligt farvel til vores karakterer. Selv om det ikke vil give samme oplevelse, så kan den til nød ses for sig selv, hvis man bare hungrer efter magtspil og middelalderaction.

Kong Edvard er død, og Irland bruger denne mulighed til at lave sit store magtspil for at overtage magten i England. Den unge Aethelstan står til at overtage tronen, men har fundet Gud og bliver hvisket ting i øret af sin nærmeste rådgiver. Uhtred, der har rødder flere steder, og dermed kan repræsentere flere folk, samler sine følgesvende i håbet om at undgå åben krig i England.

Der er fart over feltet, og du får action i både stor og lille skala. Et udmærket middelalderdrama med afsæt i virkelige hændelser.

Seven Kings Must Die kan streames på Netflix.

Camino

Camino anmeldelse
Danica Curcic og Lars Brygmann som far og datter med et anstrengt forhold i ‘Camino’ / Foto: Nikola Predovic

Den første danske spillefilm fra Viaplay følger Regitze, der tager hjem efter sin mors død. Regitzes far, Jan, er noget af indebrændt herre, og Regitze vil egentlig ikke have synderligt meget med ham at gøre.

Den afdøde mors sidste ønske er, at Regitze og Jan skal gå Caminoen sammen og forhåbentlig danne et bedre forhold igennem rejsen. De begiver sig derfor ud på rejsen, mere af pligt end af lyst, og det medfører en masse sjove kommentarer og situationer fra og med de to hovedroller Danica Curcic og Lars Brygmann.

Camino er en dejlig film, hvor hele familien kan samle sig om den (med undtagelse af de mindste børn), og give et godt grin med på vejen.

Camino kan streames på Viaplay.

Underverden 2

underverden 2 anmeldelse
Dar Salim som Zaid og Ahmad Ayman som Diddi i ‘Underverden 2’ / Foto: Peter Riis / Nordisk Film

Den længe ventede efterfølger til actionhittet Underverden landede endelig i denne måned, og man må sige at den levede op til forhåbningerne.

I Underverden 2 møder vi Zaid (Dar Salim), hvis eskapader i første film bragte ham i fængsel. Her forsøger han at føre en ubemærket tilværelse. Det forstyrres dog, da han får et tilbud om at komme ud af fængslet for til gengæld at infiltrere en narkobande. Et tilbud, han ikke kan sige nej til. Håbet om at få et forhold til sin søn, som han aldrig har mødt, er så stort, at han vil risikere alt for at opnå det.

Imellem den vellykkede action finder man en historie om fædre eller mangel på samme. Især hvordan det kan påvirke unge og få dem ud i nogle ulyksalige situationer. En spændende og intens film fra ende til anden, der viser, at dansk film ikke kun er drama og komedie.

LÆS OGSÅ: De 10 bedste biografiske film om kunstnere

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Actionfilmen ’Ghosted’ er en tam omgang spionpladder

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ’Beau is Afraid’ er et 3 timer langt psykotrip

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like