De gode samtaler: 5 film vi altid taler med vores venner om

5 samtalefilm
Foto: Pulp Fiction/Cap/Capital Pictures/Ritzau Scanpix

Film beriger os med samtaleemner, som styrker vores venskaber. Her er vores bud på fem gode samtalefilm.

Du og dine venner kaster sikkert også om jer med citater fra de film, I har set sammen. Eller I har spejlet jeres egne dilemmaer i film og talt om dem bagefter. Det kan også være, I har fået nogle gode diskussioner om yndlingsfilm eller samtaler om suverænt skuespil.

Her får du vores bud på fem kvalitetsfilm, som gør en filmaften lidt mere særlig, og som kan kickstarte en samtale med dine venner.

Det danske drama: Bænken

I 2000 udkom første del af en trilogi om det klasseinddelte Danmark med filmen Bænken. Og der er nok at tale om. For med et stærkt realismegreb viser filmen en side af Danmark, som nogle ikke kender til, men som andre vil genkende.

Bag Bænken står Per Fly (Drabet, Arven), som har fået assistance fra Kim Leona (Arven, Drabet) til skrivedelen.

Hovedrollen spilles overbevisende af Jesper Christensen (Før frosten), og han har selskab af blandt andre Nicolaj Kopernikus (Klassefesten), Jens Albinus (Direktøren for det hele), Sarah Boberg (To verdener), Lars Brygmann (Retfærdighedens ryttere), Lars Ranthe (Jagten) og Anette Støvelbæk (Badehotellet).

Bænken kan streames på TV 2 Play.

Thrilleren: Heat

Hvad kan gøre en aften mere speciel end at se to legendariske skuespillere spille over for hinanden?

I politi og røver-filmen Heat fra 1995 får du lov til at se kvalitetsskuespil, når Al Pacino (En duft af en kvinde) og Robert De Niro (The Deer Hunter) for første gang spiller over for hinanden. Og når I har set filmen, er der lagt i ovnen til en god snak om godt manus, forrygende skuespil og et lækkert visuelt udtryk.

Filmen er skrevet og instrueret af Michael Mann, som også har skrevet og instrueret den biografiske thriller The Insider. Al Pacino og Robert De Niro har desuden fornemt selskab af Val Kilmer (Kiss Kiss Bang Bang).

Heat kan streames på Disney+, Prime Video og Viaplay.

Krimien: Pulp Fiction

Nå? Er I klar til en snak om lækkert hår? Pulp Fiction italesættes som en klassiker, og det er ikke uden grund. Mens I ser filmen, vil I allerede begynde at snakke om den tidsrækkefølge, handlingen foregår i, og når I har set filmen, vil snakken nok hurtigt falde på, hvordan filmen blander hardcore vold og humor.

Og så kan I jo passende bruge resten af aftenen på at se nogle af Quentin Tarantinos andre film, for de er alle tiden værd og kan skabe nogle ret gode samtaler om de referencer, han skyder af sted i sine film.

Den er instrueret af Quentin Tarantino (Django Unchained) og skrevet af selv samme samt Roger Avary (Reservoir Dogs). På rollelisten står følgende prisnominerede skuespillere: John Travolta (Saturday Night Fever), Samuel L. Jackson (Jackie Brown), Uma Thurman (Kill Bill Vol. 1 og 2), Harvey Keitel (Bugsy), Tim Roth (Rob Roy), Amanda Plummer (Miss Rose White), Maria de Medeiros (Capitães de Abril), Ving Rhames (Don King: Only in America), Eric Stoltz (Mask), Rosanna Arquette (Desperately Seeking Susan), Christopher Walken (The Deer Hunter) og Bruce Willis (Moonlighting).

Pulp Fiction kan streames på Viaplay.

Sci-fi-filmen: Back to the Future

Her går samtalen nok oftest på hvor perfekt filmen er skruet sammen, både i koncept og udførelse. Grundideen om hvordan det ville være at møde sine forældre da de var på din alder i teenageårene er fantastisk.

Forældre kan virke så uretfærdige og uforstående, og hvis du så dem da de var unge kan de ligefrem virke hykleriske. Du kan altid lære noget om dig selv ved at se på andre, hvis du er villig til at kigge efter i sømmene.

Filmene er instrueret af Robert Zemeckis (Forrest Gump) og skrevet af Robert Zemeckis og Bob Gale (Brugte biler). De bærende roller spilles af Michael J. Fox (Spin City), Christopher Lloyd (Taxi), Lea Thompson (The Trouble with the Truth), Crispin Glover (Willard) og Mary Steenburgen (Melvin and Howard).

Back to the Future kan streames på  Prime Video og SkyShowtime.

Den romantiske: Love Actually

Oookay, det kan godt være, at julen er ovre, men denne film kan gøre enhver filmaften helt speciel og give følelsen af forkælelse.

For Richard Curtis, som jo også er kendt for Four Weddings and a Funeral, har med Love Actually begået en feel good-film af høj kvalitet, når vi følger otte forskellige par i deres kærlighedsliv – og kan græde og grine med dem.

Kvaliteten forstærkes yderligere af filmens stjerneskuespillere: Hugh Grant (Notting Hill), Liam Neeson (Schindler’s List), Colin Firth (The King’s Speech), Laura Linney (The Savages), Emma Thompson (Howards End), Alan Rickman (Harry Potter-filmene), Keira Knightley (Pride & Prejudice), Martine McCutcheon (EastEnders), Bill Nighy (Page Eight) og Rowan Atkinson (Blackadder-serierne).

Love Actually kan streames på Prime Video, Viaplay og Filmstriben.

LÆS OGSÅ: De 10 bedste film fra 90’erne, du kan streame lige nu

LÆS OGSÅ: Fik du aldrig læst dem? 10 klassikere du kan lytte til

LÆS OGSÅ: QUIZ: Har du styr på dine royale serier?

Total
456
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like