De gode samtaler: 5 film vi altid taler med vores venner om

Foto: Tilbage til fremtiden/Viaplay

Film beriger os med samtaleemner, som styrker vores venskaber.

Du og dine venner kaster sikkert også om jer med citater fra de film, I har set sammen. Eller I har spejlet jeres egne dilemmaer i film og talt om dem bagefter. Det kan også være, I har fået nogle gode diskussioner om yndlingsfilm eller samtaler om suverænt skuespil.

Her får du vores bud på fem kvalitetsfilm, som gør en filmaften lidt mere særlig, og som kan kickstarte en samtale med dine venner.

Det danske drama: Bænken

Kan lejes hos Blockbuster

I 2000 udkom første del af en trilogi om det klasseinddelte Danmark med filmen Bænken. Og der er nok at tale om. For med et stærkt realismegreb viser filmen en side af Danmark, som nogle ikke kender til, men som andre vil genkende.

Bag Bænken står Per Fly (Drabet, Arven), som har fået assistance fra Kim Leona (Arven, Drabet) til skrivedelen.

Hovedrollen spilles overbevisende af Jesper Christensen (Før frosten), og han har selskab af blandt andre Nicolaj Kopernikus (Klassefesten), Jens Albinus (Direktøren for det hele), Sarah Boberg (To verdener), Lars Brygmann (Retfærdighedens ryttere), Lars Ranthe (Jagten) og Anette Støvelbæk (Badehotellet).

Thrilleren: Heat

Kan streames hos Amazon Prime Video

Hvad kan gøre en aften mere speciel end at se to legendariske skuespillere spille over for hinanden?

I politi og røver-filmen Heat fra 1995 får du lov til at se kvalitetsskuespil, når Al Pacino (En duft af en kvinde) og Robert De Niro (The Deer Hunter) for første gang spiller over for hinanden. Og når I har set filmen, er der lagt i ovnen til en god snak om godt manus, forrygende skuespil og et lækkert visuelt udtryk.

LÆS OGSÅ: Se dem sammen: 10 film og serier I bør se i foråret 2021

Filmen er skrevet og instrueret af Michael Mann, som også har skrevet og instrueret den biografiske thriller The Insider. Al Pacino og Robert De Niro har desuden fornemt selskab af Val Kilmer (Kiss Kiss Bang Bang).

Krimien: Pulp Fiction

Kan streames hos HBO Nordic

Nå? Er I klar til en snak om lækkert hår? Pulp Fiction italesættes som en klassiker, og det er ikke uden grund. Mens I ser filmen, vil I allerede begynde at snakke om den tidsrækkefølge, handlingen foregår i, og når I har set filmen, vil snakken nok hurtigt falde på, hvordan filmen blander hardcore vold og humor.

Og så kan I jo passende bruge resten af aftenen på at se nogle af Quentin Tarantinos andre film, for de er alle tiden værd og kan skabe nogle ret gode samtaler om de referencer, han skyder af sted i sine film.

Den er instrueret af Quentin Tarantino (Django Unchained) og skrevet af selv samme samt Roger Avary (Reservoir Dogs). På rollelisten står følgende prisnominerede skuespillere: John Travolta (Saturday Night Fever), Samuel L. Jackson (Jackie Brown), Uma Thurman (Kill Bill Vol. 1 og 2), Harvey Keitel (Bugsy), Tim Roth (Rob Roy), Amanda Plummer (Miss Rose White), Maria de Medeiros (Capitães de Abril), Ving Rhames (Don King: Only in America), Eric Stoltz (Mask), Rosanna Arquette (Desperately Seeking Susan), Christopher Walken (The Deer Hunter) og Bruce Willis (Moonlighting).

Sci-fi-filmen: Tilbage til fremtiden

Kan streames hos Amazon Prime Video, HBO Nordic, Netflix og Viaplay

Her er der nok at tale om, når vi ser disse Stephen Spielberg-film. For hvilken Tilbage til fremtiden-film er egentlig den bedste?

Den første fra 1985, hvor vi første gang ser Michael J. Fox i rollen som Marty McFly? Eller 2’eren, hvor Fox spiller flere roller? Eller den sidste film i trilogien, som sluttede tidsrejsen?

Filmene er instrueret af Robert Zemeckis (Forrest Gump) og skrevet af Robert Zemeckis og Bob Gale (Brugte biler). De bærende roller spilles af Michael J. Fox (Spin City), Christopher Lloyd (Taxi), Lea Thompson (The Trouble with the Truth), Crispin Glover (Willard) og Mary Steenburgen (Melvin and Howard).

Den romantiske: Love Actually

Kan streames hos Viaplay, Filmstriben og Amazon Prime Video

Foto: Love Actually/Viaplay

Oookay, det kan godt være, at julen er ovre, men denne film kan gøre enhver filmaften helt speciel og give følelsen af forkælelse.

For Richard Curtis, som jo også er kendt for Four Weddings and a Funeral, har med Love Actually begået en feel good-film af høj kvalitet, når vi følger otte forskellige par i deres kærlighedsliv – og kan græde og grine med dem.

Kvaliteten forstærkes yderligere af filmens stjerneskuespillere: Hugh Grant (Notting Hill), Liam Neeson (Schindler’s List), Colin Firth (The King’s Speech), Laura Linney (The Savages), Emma Thompson (Howards End), Alan Rickman (Harry Potter-filmene), Keira Knightley (Pride & Prejudice), Martine McCutcheon (EastEnders), Bill Nighy (Page Eight) og Rowan Atkinson (Blackadder-serierne).

LÆS OGSÅ: De bedste: 5 favoritfilm of ALL TIME

LÆS OGSÅ: Fik du aldrig læst dem? 10 klassikere du kan lytte til

Total
453
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like