De mest skuffende film i 2021 – indtil videre

C2A yas
Foto: Coming 2 America/ Youtube

Coronavirussen har ikke gjort noget godt, og 2020 blev et fattigt år på filmfronten, da mange af de store biograffilm blev skudt et år.

Nu er vi så småt ude på den anden side, og vi kan igen indånde hinandens luft, mens vi spiser overdrevet dyre popcorn. Det kan også ses på udvalget af film, der har ramt markedet.

Der er stadig store titler som Black Widow, Respect og de nye udgaver af Space Jam og Suicide Squad på vej, så der er altså rig mulighed for at blive overrasket – positivt og negativt.

LÆS OGSÅ: Here we go again: De bedste og værste serie-reboots

For vi lever i en verden, hvor langt størstedelen af de film, der kommer på markedet, er noget nogen har gået og glædet sig til. Og det er forventninger, der ofte er svære at indfri.

Her er tre film, der er udkommet i 2021, som har ramte fælt ved siden af.

Tom & Jerry

Der har aldrig manglet opfindsomhed, når Tom & Jerry har indtaget skærmen. De korte tegnefilm har for mange været synonymet for ”krigen” mellem kat og mus, og vi er generationer, der er blevet opfostret med alle de politisk ukorrekte tilgange til vold med stegepande, strygejern og hjemmearsenalet nu ellers kunne byde på.

Men verden har ændret sig, og det var derfor også meget sparsomt med jubelen, da der blev annonceret en hel film med katten og musen. For hvordan skulle man kunne komme med nye tiltag, der samtidig ville kunne opdatere en elsket franchise, så det ikke bare var mere af det samme.

Det skulle vise sig, at det kunne man heller ikke.

Den nye film lægger sig i samme stil/genre som Who Framed Roger Rabbit, hvor tegnefilm kombineres med traditionel spillefilm. Det betyder, at Tom og Jerry skal dele scenetid med bl.a. Chloe Grace Moritz (Kick-Ass, Carrie), og selvom hun er nogenlunde, så bliver hun aldrig årsagen til, at nogen vælger at se Tom & Jerry.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Jeg så ‘Army of The Dead’, så du ikke behøver. Helt seriøst.

Den ære tilfalder de to karakterer, der har lagt navn til misæren, og det burde de nok have overvejet en ekstra gang. For ligesom det er sket i tidligere forsøg på spillefilm, bliver det ligesom en lille klat syltetøj, der er smurt ud over et alt for stort stykke brød.

Det bliver aldrig helt godt, men hvad er endnu værre, når det er i Tom & Jerry-regi, så bliver det også kedeligt. Og det er komplet utilgiveligt.

Coming 2 America

Et andet stort opslået ”blast from the past” var efterfølgeren til Eddie Murphy-storhittet Coming to America. Prins Akeem fra Zamunda tog originalt til USA for at ”løbe hornene af sig”, så han kunne blive klar til at gifte sig med den brud, der var valgt til ham.

Men som sådanne film så ofte udvikler sig, forelskede han sig i datteren til en ejer af en række bilvaske i Queens, og selvom der måske ikke er så meget originalt i de overliggende story-linjer, så var originalen en skøn og skæv komedie med mange gode grin og en generel uskyldighed, der var funderet i, at filmen i virkeligheden bare var en romance.

Nu kommer så efterfølgeren, og selvom det er samme cast og historien kører videre, lægger den øjeblikkeligt ud med at prøve meget mere end den originale og slår fejl i flere forskellige afdelinger.

For det viser sig nemlig, at Akeem blev udsat for et date-rape, da han var i Queens og nu har han en arving og noget med en nabodikator og krig i lande i Afrika og … en hel masse andre dumme ting.

LÆS OGSÅ: De 5 bedste film og serier i 2021 indtil videre

Det er mig en gåde, at der ikke var nogen, der sagde: Hvorfor ikke bare sende Akeems søn, der nu er prins, til Queens for at få samme oplevelse? Det burde kunne være basis nok til at lave en opdateret udgave.

Sådan gik det ikke, og i stedet for at lave en romantisk komedie, der viser det etablerede USA for alle de særheder og mærkelige rutiner, der er hverdag, så lider Coming 2 America under en overkonstrueret og fjollet historie, der alt for ofte går i vejen for det sjove.

Mortal Kombat

Computerspillet Mortal Kombat var grundstenen i hele debatten om, hvorvidt børn tager skade af at sidde hjemme foran skærmen i stedet for at lave noget sund og karakteropbyggende som at spille fodbold eller gå til spejder.

Det var ultravoldeligt. Overdrevne dødsscener med afrevne lemmer og blod i spandevis, og børnene elskede det. Så det var jo helt og aldeles uundgåeligt, at den også ville blive filmatiseret, så i 1995 trak Christopher Lamber (Subway, Highlander) i rollen som tordenguden Raiden.

Der var nok ikke nogen, der forventede stor kunst fra en film, der var baseret på et spil, der handler om at tæve på alt og alle, men alligevel formåede den originale at skuffe gevaldigt, hvilket ikke afholdt folk fra at malke franchisen. Så det blev til to tv-serier og nu tre andre spillefilm.

LÆS OGSÅ: Filmguide: 10 af de bedste film på Netflix lige nu

2021-udgaven af Mortal Kombat er i stand til at skuffe på præcis de samme punkter som den gamle (manglende historie, overdrevent komplicerede interne forhold mellem karaktererne) og finde sine egne området at skuffe på samtidig.

Nogen overraskelse er det ikke, for det er Paul W. S. Anderson (Monster Hunter, Resident Evil), der har instrueret, og ingen har arbejdet så hårdt på at ødelægge vores barndoms minder, som han har.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Hvide Sande’ er et klichéfyldt krimidrama fortalt i skildpaddefart

LÆS OGSÅ: Hvad skal du se? De 5 bedste film på HBO Nordic lige nu

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like