Du må godt: 5 reality-programmer du vil elske

Love is Blind/Netflix

Reality er tit forbundet med en guilty pleasure-følelse, men nogle reality-programmer kan du altså godt tillade dig at nyde … uden skam.

Reality-programmer kan starte en god samtale, de kan være oplagte at citere fra, og de kan frem for alt være god underholdning.

Her får du fem fantastiske reality-shows, som du gerne må se.

Love Is Blind

Foto: Love is Blind/Netflix

Man skal have været på et ekstremt reality-detox, hvis man i vinteren 2020 ikke stødte på uanede mængder af memes med det berygtede par, Jessica Batten og Mark Cuevas. To af frontfigurerne i Netflix’ reality-hit Love is Blind.

Love is Blind er samtlige dating-programmer, du har set før, samlet i en stor romkugle. Programmet er bygget op om det evige spørgsmål: Gør kærlighed blind? En række singler går på blinde dates, hvor de over en håndfuld dage udelukkende har samtaler med potentielle partnere gennem en væg.

LÆS OGSÅ: Film og serier du vil elske, hvis du er til romantik

På kortere tid, end det tager at få svar på en corona-test, forelsker deltagerne sig head over heels. Først efter tre-fire dage får de ved forlovelsesfesten lov til at se hinanden og bekræfte seerne i den universelle sandhed om, at det selvfølgelig er det indre, der tæller. Om det er en god måde at starte et ægteskab på, kan du se i serien.

Du kan se første sæson af Love is Blind på Netflix.

Paradise hotel

Foto: Paradise Hotel/Viaplay

Vi kommer selvfølgelig ikke igennem denne liste uden at nævne Paradise Hotel. ”Alt kan ske på Paradise Hotel.” Første sæson af verdens bedste reality-program (du ved godt, at jeg har ret) blev sendt på TV3 i 2005 og havde 13. april 2021 præmiere på dens 17 sæson.

Paradise Hotel er og vil for altid være den perfekt mixede cocktail af fulde mennesker, sex, isterningeleg og selvfølgelig drama! På et luksushotel i Mexico bliver ti flotte singler taget under vingerne af spilmester-Rikke. I al sin simpelhed går spillet ud på at være den sidste deltager, der står tilbage i spillet, og som kan få lov til at smide den berygtede guldkugle og vinde op til 500.000 kroner.

LÆS OGSÅ: 3 realityserier jeg elsker at hade

Ved ugentlige parceremonier sendes (mindst) én person ud af spillet. Spiller du med hjertet, eller spiller du taktisk? Der er smæk på, når deltagerne metaforisk dolker hinanden i ryggen, tager body-tequila og finder ægte venner og fjender på tre ugers badeferie.

Sæson 17 har netop haft premiere på Viaplay og Viafree, hvor du også kan se tidligere sæsoner af Paradise Hotel. 

Gift ved første blik

Der er mange ting, som danskerne har savnet i denne håbløse coronatid. Ved sidste uges genåbning blev flere af mine afsavn til glædesrus, men da jeg vågnede med tømmermænd fra de kolde fadøl, var der stadig en enorm tomhed inden i mig. Jeg savner Gift ved første blik, og jeg er forhåbentlig ikke den eneste.

Gift ved første blik er et dansk tv-program, der betegner sig selv som et eksperiment, men som i sidste ende lægger sig lunt i reality-svinget. Programmet går ud på at matche singler, der ved deres første møde bliver gift.

Selvom det på samme måde som i Love is Blind handler om at møde instinktiv kærlighed ud fra personlig karakter, bliver parrene her matchet ud fra et spørgeskema og sat sammen af et hold eksperter, herunder en præst, en antropolog og to psykologer.

Programmet sætter kærlighed på formel og er nok det største drama, DR nogensinde har skabt. I januar 2021 blev der søgt deltagere til en ny sæson, og jeg glæder mig til at se, hvem der kan overgå ”skat og skat” fra sæson 2019.

Divaer i Junglen

Selvom Divaer i Junglen er en gammel swinger i dansk reality, fortjener den alligevel en gavmild plads her på listen. Der er lavet fire sæsoner, og det er med Danmarks egen actionman, Jakob Kjeldbjerg, i spidsen som vært.

Har du et godt kendskab til de store personligheder fra TV3’s reality-verden, og synes du, at det er sjovt at se menneskers forfængelighed bliver udfordret, er dette programmet for dig.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Ingen kan være alene i vildmarken uden dårlig ånde, fuldmåneceremonier og drømme om ædeflip

Mens du får lov til at slænge dig på sofaen med chips og cola, kan du se andre gøre det hårde arbejde. De ti divaer kæmper i to hold om at bo i ”Luksus-lejeren” og vinde 100.000 kr. Holdene mødes i jungle-dueller, og én efter én bliver de sendt hjem, indtil den sidste reality-stjerne vinder pengene og titlen som den sejeste diva i junglen.

Sæson 3 og 4 kan ses på Viaplay og Viafree.

Mit hemmelige match

Foto: Mit Hemmelige Match/DR/Mastiff Tv

20 kameraer, 14 mikrofoner og 10 unge mennesker i et kollektiv. I Mit hemmelige match skal ti singler bo sammen i en villa i fire uger uden at kende hinanden i forvejen. Hvad, de ikke ved, er, at de er med i et eksperiment om sociale relationer. En adfærdsekspert har matchet dem på kærlighed, konflikt og venskab.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Over Atlanten’ er interessant og underholdende reality-TV

Spændende er det for seerne, at vi undervejs bliver gjort opmærksom på disse match og dermed kan følge udviklingen i den retning, der er spået om. Et kollektiv kan nemlig både byde på fællesskab, fest og frustration, og det er interessant at se, hvordan forskellige personligheder klarer sig under ét tag, samt hvordan nye relationer bliver dannet.

Mit hemmelige match var blandt de mest streamede programmer, da første sæson kørte over skærmen i 2019. Den 2. maj 2021 har sæson 2 præmiere på DR TV.

LÆS OGSÅ: Vild med ‘Spise med Price’ og sulten efter flere madeventyr?

LÆS OGSÅ: Kvinderne i fokus: 15 supergode serier til kampdagen

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like