Fik du set dem? 5 gode biofilm du kan streame nu

Foto: Druk/Viaplay

Nåede du ikke biografen for at se de gode film? Fortvivl ej. Nu kan du streame dem.

Her kommer fem bud på gode biofilm, du kan streame, hvis du ikke nåede at se dem i biografen. Eller… Hvis du vil du se dem igen.

Little Women

Filmen, instrueret af Greta Gerwig, er endnu en filmatisering af Louisa May Alcotts bog af samme navn.

Little Women var nomineret til seks Oscars-statuetter, heriblandt Bedste Film, men vandt dog kun en enkelt for Bedste Kostume Design. De mange nomineringer var absolut ikke uden grund. Filmen er en fantastisk fortælling om fire søskende med hver deres drømme i 1860’ernes Massachusetts.

Søstrene Jo, Meg, Beth og Amy drømmer om vidt forskellige ting. Jo om et forfatterskab i eget navn, da kvinder og kreativ skrivning var ilde set på daværende tidspunkt. Meg drømmer om en fremtid med egen familie. Beth er genert og ydmyg, men musik er hendes passion. Amy er stolt og forfængelig, og drømmer dels om ægteskab, men udfolder sig også kreativt i en mere klassisk forstand.

LÆS OGSÅ: De bedste: 5 favoritfilm of ALL TIME

På trods af deres forskelligheder og de udfordringer, livet udsætter dem for, så holder de sammen, og kærligheden imellem dem er uigenkaldelig. Little Women er en hjertevarm, rørende og humoristisk film. En klar anbefaling. Hvis du ikke nåede at fange den i biffen, så kan du nu streame den på Viaplay.

Tenet

Foto: Tenet/Viaplay

Hvis din hjerne trænger til at blive stimuleret, og du er klar på at holde øjnene fæstnet til skærmen i 2 timer og 23 minutter, så kan et af sidste års helt store samtaleemner nu lejes på Viaplay.

Filmen Tenet, lavet af filmlegenden Christopher Nolan, er en film bedst set end beskrevet. Nolan gør, hvad Nolan gør bedst. Han udfordrer vores opfattelse af, hvad der for seerne er urørlige elementer som tid og rum.

LÆS OGSÅ: Se dem sammen: 10 film og serier I bør se i foråret 2021

Hvis du var vild med film om Inception og Interstellar, så vil du med al sandsynlighed også elske Tenet. En hjernevrider om verdensfred, international spionage og en ny dimension til tid kan lejes på Viaplay til 49 kr. Heldigvis har du filmen i 48 timer, så du kan nå at blive så tosset over at spekulere, at du kan nå at se den en gang mere med google ved din side.

The Farewell

Filmen The Farewell er en fantastisk lille perle, der med humor og varme beskriver, hvordan to kulturer skaber røre i en familie af både kinesisk og amerikansk afstamning. Da farmoren Nai Nai bliver ramt af kræft, beslutter hendes familie ikke at fortælle hende om den alvorlige helbredssituation. For som de siger, I Kina findes der et udtryk, ”When people get cancer, they die”. Det er ikke kræften, der dræber, men frygten.

Så de beslutter sig for, at et bryllup i familien skal blive deres sidste farvel til den intetanende Nai Nai. Historien er fortalt med respekt, men også med humor for de forskellige kulturer og generationer.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Mank’ er langt fra Finchers bedste værk

De etiske og moralske aspekter af løgnen om hendes tilstand bliver diskuteret i lyset af de forskellige kulturer. Ligeledes bliver aspekter af, hvordan vi forskelligt bearbejder sorg belyst, især når den påbegyndes inden familiemedlemmet har forladt verdenen. Det er forfriskende med nye øjne på vestens tilgang til sorg, død og familiefølelse. Bedst som du tror, det er en sørgelig affære, så formår filmen på overraskende vis at slutte med et lille smil, samt håb.

The Farewell er en lidt overset film i Danmark og trak givetvis ikke ligeså mange i biografen som andre nævnte film på denne liste, men den er de 39 kr. værd, som det koster at leje hos Blockbuster lige nu.

Soul

Foto: Soul/2020 Disney/Pixar. All Rights Reserved

Her bliver der snydt lidt på listen, for animationsfilmen Soul nåede aldrig at få biografpremiere. Da COVID-19 satte en stopper for filmens biografpremiere, valgte man at sende filmen direkte til streaming på Disney+.

Soul handler om den musikalske lærer Joe, der drømmer om at blive kendt jazzmusiker. Da muligheden byder sig for at gøre sig bemærket i jazz-verdenen, falder Joe ned i et kloakhul. Pludselig er han i en anden surrealistisk verden, hvor han vakler fortumlet rundt og forsøger at finde tilbage. Men det skal vise sig ikke at være så nemt.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Seduced: Inside the NXIVM Cult’ giver seeren et uhyggeligt indblik i en af USA’s mest berygtede sexkulter

Det ses tydeligt, at filmen er instrueret af oscarvinder Pete Docter, som også var manden bag Inside Out og Up, da de to verdener, der skabes, ligner de foregående film billedligt godt.

Soul er endnu et udtryk for, hvad Pixar gør bedst, nemlig at skabe animationsfilm, hvor der er noget både til børn og voksne. Filmen, som på dansk har titlen Sjæl, skabte en del debat, da den udkom, fordi den danske stemme til afroamerikanske Joe spilles af Nikolaj Lie Kaas, som jo bekendt ikke er afroamerikansk.

LÆS OGSÅ: 5 hit-serier, du (måske) ikke vidste startede som film

Hvad man mener om den debat, skal ikke spolere filmens charme og betænksomhed. Se den på Disney+, uanset alder.

Druk

Foto: Druk/Viaplay

Sidst, men absolut ikke mindst, Danmarks mest omtale film i disse tider; Druk. Det er ikke uden grund, at filmen høster priser i massevis i øjeblikket, for det er virkelig en fantastisk film. Europæisk Film Festival, Robert og Golden Globe har blandt andet sendt nomineringer (og priser) filmens vej.

LÆS OGSÅ: Genindspilning af ‘Druk’ solgt på auktion til Leonardo DiCaprios produktionsselskab

Druk har sågar lige vundet en Oscar for Bedste Udenlandske Film. Instruktør Thomas Vinterbeg var endda nomineret til kategorien Bedste Instruktør ved Oscars-showet, men den fik han desværre ikke med hjem.

Hvorom alting er, så handler filmen Druk om fire gymnasielæres eksperiment med alkohol. En norsk filosof mener, at mennesket er født med en halv promille for lidt, og det udforsker de fire venner.

LÆS OGSÅ: 5 hit-dokumentarer du kan streame i dag

Filmen har fået enormt meget omtale og hæder, derfor undlades mere af handlingen for dem, der endnu ikke har set filmen. Barren er i forvejen sat enormt højt, og forventningerne må være skyhøje. Mere behøver du ikke vide for at kaste dig over en af tidens bedste film.

De fire venner spilles helt eminent af Mads Mikkelsen, Lars Ranthe, Thomas Bo Larsen og Magnus Millang ,og det i sig selv er et kig værd. Druk kan lejes på Viaplay til 49 kr., og de er i særdeleshed godt givet ud. Hvis du mod al forventning er en af de få, der ikke nyder filmen, så kan du til gengæld endelig snakke med, når Druk bliver nævnt, igen og igen den kommende tid.

LÆS OGSÅ: De bedste true crime: 5 dokumentarer, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like