Film der minder om: Hvis du kunne lide ‘Dune’, vil du elske disse tre film

Foto: Blade Runner 2049/Stephen Vaughan – © 2017 Alcon Entertainment, LLC

Hvis du heller ikke kan få nok af sci-fi, efter du har set Dune, så kan du roligt læse med her.

Den genskabte klassiker Dune omsat af Denis Villeneuve, der også står bag flere velkendte sci-fi-film såsom Arrival, ruller over lærredet i biograferne lige nu, og der er ikke meget, der kan måle sig med en eventyrfortælling fra det ydre rum.

I denne hero’s journey-film har fremtidens menneskehed spredt sig til resten af universet. Historien går på, at den talentfulde hertugsøn Paul Atreides, spillet af Timothée Chalament (Call Me by Your Name), må rejse til planeten Arrakis for at sikre det bevidsthedsudvidende stof, der er den vigtigste ressource for deres eksistens, og som muliggør den galaktiske rejse. Mørke kræfter og skumle væsner lurer på planeten, og Paul må tage skæbnen i egen hånd for at sikre sin familie og sit folks fremtid.

Filmen er som mange andre store værker baseret på en roman. Så hvem ved? Måske vil Dune blive lige så gennemtrædende som fantasy-genrens Ringenes Herre eller krimi-dramaet The Godfather. Rygterne går på, at der er en anden film på tegnebrættet. Men hvis du ikke kan vente, så kommer der her tre sci-fi-film, du sagtens kan se i mellemtiden.

Blade Runner 2049

Foto: Blade Runner 2049/Stephen Vaughan – © 2017 Alcon Entertainment, LLC

Denne film foregår 30 år efter filmen Blade Runner fra 1982. Instrueret af selv samme skaber af Dune blev Blade Runner 2049 en anerkendt film for sin kompleksitet og dynamik. I år 2049 lever menneskene sammen med menneskelignede robotter eller replikanter, der modsat fortidens robotmodeller ikke er i stand til at gøre et menneske fortræd og tjener en mere slavelignende karakter. De gamle robotter jagtes af vores hovedperson, Officer K (Ryan Gosling, Drive), en såkaldt blade runner med et speciale i at eliminere disse ældre replikanter.

K gør en opdagelse af en hemmelighed, der vil tilintetgøre det, der skiller slaverne fra deres herskere, hvilket han selvfølgelig bliver beordret til at slette alle spor på. I sin efterforskning ledes han til den tidligere replikantjæger spillet af Harrison Ford (Star Wars), der har indtaget samme rolle som i Blade Runner fra 82. Efter sit eksil arbejder han nu sammen med Officer K for at forhindre deres samfunds ødelæggelse.

Man kan sige, at Villeneuve er en rigtig historiefortæller med dette knap tre timer lange sci-fi-værk, der kan streames på Viaplay. Det er futuristisk, actionfyldt og science fiction, når det er bedst.

The Martian

Foto: The Martian/Giles Keyte – © TM &2015 Twentieth Century Fox Film Corporation

I dette drama-sci-fi portrætterer Matt Damon (Good Will Hunting) astronauten Mark Watney, der formodes død efter en raserende storm på en mission på planeten Mars. Hvad de ikke ved er, at Watney overlevede, og at han finder nu sig selv strandet på planten helt alene og kun nok forsyninger til at klare sig på ubestemt tid. Nu må han forsøge at overleve på besætningens base på Mars, rationere sine forsyninger og ihærdigt forsøge at finde signal til NASA på Jorden.

Bag filmen står Ridley Scott, skaberen af klassikeren Alien. Dog er der ikke nogen rumvæsner i The Martian. Denne film handler om overlevelse på en fjendtlig planet og om ikke at give op, selvom det hele ser meget sort ud. En lidt mere alvorlig, men opløftende sci-fi-film. Se den på Disney+.

Interstellar

Foto: Interstellar/Melinda Sue Gordon – © 2014 Warner Bros. Entertainment, Inc. and Paramount Pictures Corporation

Her til sidst kommer der en personlig favorit, nemlig Interstellar. Værket er instrueret af Christopher Nolan (Inception) og har indtaget en særlig plads i mange sci-fi-hjerter. Historien udspilles i nær fremtid. I hovedrollen har vi den enlige mand, Cooper (Matthew McConaghey, Dallas Buyers Club), som er tidligere NASA-pilot og nu landmand.

Han bor med sine to teenagebørn og svigerfar på en farm, men høsten ser ud til at blive den sidste pga. den globale ødelæggelse af økosystemet og støvstorme, der hærger til, der ikke er andet end støv.

Det eneste, der kan redde menneskeheden, er interstellar-rejsen. I takt med opdagelsen af et nyt ormehul i solsystemet, trækker Cooper med andre astronauter i rumdragten og drager ud for at finde beboelig planet til mennesket. Selvom der er delte meninger om filmen, kan man ikke tage fra den, at den er smuk, rørende og en mere filosofisk anlagt science fiction-film. Interstellar kan streames på Amazon Prime Video.

LÆS OGSÅ: Guide: Film og serier du skal se i efterårsferien

LÆS OGSÅ: Gys og gru: 5 (uhyggelige) film og serier du skal se i oktober

LÆS OGSÅ: Top 5: De bedste danske film nogensinde

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like