Filmguide: 10 af de bedste film på Netflix lige nu

BL still
Foto: Big Lebowski/Youtube

Hvilken film kan du se og med sikkerhed vide, at du bruger et par timer på noget godt?

Det kan være svært at holde et overblik over, hvilke film du kan se på de forskellige streamingtjenester.

Som en hjælp giver Vi Elsker Streaming dig derfor her et et bud på ti film, som du i hvert fald ikke går forkert i byen med lige nu på Netflix.

Ringenes Herre: Eventyret om ringen

Den første titel på listen her kræver næppe nogen større introduktion.

Ringenes Herre: Eventyret om ringen udkom for 20 år siden i år, men det er ikke til at se, da filmen stadig er ligeså flot og imponerende, som da den gik i biograferne.

LÆS OGSÅ: Merry og Pippin lancerer ny ‘Ringenes Herre’-podcast

Det er eventyrfilmen over alle eventyr, hvor alle på nær de helt små størrelser kan være med. Filmen handler om fundet af herskerringen og er starten på hobbitten Frodos (Elijah Woods) lange og farefulde færd for at ødelægge den, der fortsætter i de to efterfølgende film.

The Departed

The Departed er en af Martin Scorseses bedste film og handler om en politibetjent i Boston, der går undercover for at infiltrere en kriminel, irsk bande.

LÆS OGSÅ: Genindspilning af ‘Druk’ solgt på auktion til Leonardo DiCaprios produktionsselskab

Der er et hav af stjerner med i filmen, heriblandt Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Mark Wahlberg og Alec Baldwin. Den bedste rolle går dog til Jack Nicholson, der spiller Costello.

Den skruppelløse og paranoide gangsterboss, der stjæler alle scener, han er med i. Det er en fantastisk film, der holder dig suget fast til skærmen hele vejen. Se den!

The Matrix

The Matrix var på mange måder skelsættende, da filmen udkom tilbage i 1999.

Det er en fantastisk science-fiction film, som foregår i en virtuel computer-verden, hvor hackeren Neo langsomt opdager, at hele hans liv har været styret af en ond kunstig intelligens.

LÆS OGSÅ: Så du dem? 5 film og serier der gav os de største øjeblikke

Neo bliver i filmen spillet af Keanu Reeves (Speed, John Wick, Bill & Ted), der sidenhen er blevet en vaskeægte verdensstjerne. The Matrix blev den første film i en meget omdiskuteret trilogi, og nu er der sågar en fjerde film på vej. Den første film er dog altid et sikkert hit.

Jurassic Park

Der findes efterhånden et hav af film, spil, bøger og tv-serier, der allesammen udspringer af filminstruktør Steven Spielbergs Jurassic Park fra 1993.

LÆS OGSÅ: Fra Zack Snyder til Leonardo DiCaprio: 5 film vi glæder os til på Netflix i 2021

Og selvom der er enkelte værker, der siden har gjort sig positivt bemærket, så er der nu intet, der slår den første film med Sam Neil (Hunt for the Wilderpeople, Peaky Blinders), Laura Dern (Wild, Marriage Story) og Jeff Goldblum (The Fly, Independence Day) i fuld vigør sammen med et par velociraptorer og en enkelt tyrannosaurus rex.

Den skal man simpelthen bare have set.

Tilbage til fremtiden

Vi bliver ved Steven Spielberg. Den næste film på listen handler nemlig om filminstruktørens comedy adventure-film fra 1985, Tilbage til fremtiden.

LÆS OGSÅ: Hvad skal du se? De 5 bedste film på HBO Nordic lige nu

Det er en skøn og hjertevarm film, hvor teenageren Marty McFly, spillet af en ung Michael J. Fox (Spin City, Designated Survivor, Blomsterbørns børn), ved et uheld bliver sendt 30 år tilbage i tiden.

Det er en helt unik film, der på magisk vis kan fange næsten alle – uanset alder. Om ikke andet, så skal du se den bare for at forstå, hvor inspirationen til Rick and Morty kommer fra.

Schindlers liste

Sørme om ikke Steven Spielberg laver et hattrick på listen her. Det er nemlig også ham, der har instrueret Schindlers liste, der stemningsmæssigt ligger et markant andet sted end de to forrige film på listen.

Schindlers liste foregår under 2. verdenskrig, hvor vi følger den tyske industrimand Oskar Schindler, der forsøger at tjene fedt på at levere varer til den tyske hær.

LÆS OGSÅ: 5 film, der vandt en Oscar, de ikke havde fortjent

Med tiden får Oskar dog øjnene op for nazisternes grusomheder, og det ender med, at han køber sig fattig i forsøget på at løskøbe en masse jøder, der ellers vil gå en fatal skæbne i møde. En voldsomt stærk film.

The Revenant

Filmen, der omsider sikrede Leonardo DiCaprio (The Wolf of Wall Street, Titanic) sin Oscar.

The Revenant fra 2015 foregår i 1820’erne, hvor vi følger en pelsjægers kamp for at overleve i det kolde og ugæstfri amerikanske vildnis. Og nå ja, så starter han ud med nærmest at blive ædt af en bjørn. Så er vi ligesom i gang.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: I’m Thinking of Ending Things er et mareridtsagtigt psykologisk drama

Det er en fantastisk flot film, hvor man priser sig lykkelig for undervejs, at man sidder hjemme i sin varme og hyggelige stue. Historien er samtidig dejlig enkel, uden at man mister interessen undervejs.

Den grønne mil

Den grønne mil er en hjerteskærende historie om livet for en gruppe fængselsvagter, der arbejder på dødsgangen i et amerikansk fængsel.

De bliver pludselig mødt med et dilemma, da de opdager, at en af de indsatte, der sidder inde for at have voldtaget og dræbt et barn, har en helt særlig evne.

LÆS OGSÅ: Streamingguide til Star: Tips til gode film og serier på Disney+

Filmen er baseret på en bog af Stephen King, og det er Frank Darabont, der instruerer. Frank Darabont filmede også en anden film af Stephen King; The Shawshank Redemption. Ligesom den er Den grønne mil super velfortalt og har en historie, der bare fanger.

The Big Lebowski

The Big Lebowski er en genial komediefilm instrueret af Coen-brødrene (Fargo, No Country for Old Men, Burn after reading), hvor Jeffrey “The Dude” Lebowski, halv bums, halv hippie, bliver forvekslet med en millionær af samme navn, og to bøller ender derfor med at pisse på hans gulvtæppe.

LÆS OGSÅ: De gode samtaler: 5 film vi altid taler med vores venner om

Herefter udfolder resten af historien sig, hvor The Dude bliver rodet godt og grundigt ind i hele miseren. Undervejs møder vi den ene mere excentriske karakter efter den anden, og det er bare en fantastisk historie at følge fra start til slut.

Helt klart anbefalelsesværdig.

Dirty Dancing

“Nobody puts baby in a corner.” Du har måske hørt citatet før men aldrig set filmen, hvor det kommer fra. Det er en fejl. Dirty Dancing er en lille perle af en film, der udkom tilbage i 1987.

LÆS OGSÅ: Kærestetid: 5 film og serier I kan se sammen i foråret

Her er Frances “Baby” Houseman på sommerferie med sin familie. I ferieområdet møder Baby danseinstruktøren Johnny Castle, spillet af en veloplagt Patrick Swayze (Road House, Point Break, Ghost), som hun modvilligt ender med at forelske sig i.

Det er en skøn lille film med dans og god musik, hvor historien samtidig også har noget tyngde.

LÆS OGSÅ: Fik du set dem? 5 gode biofilm du kan streame nu

LÆS OGSÅ: De bedste: 5 favoritfilm of ALL TIME

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like