Forår i luften: 5 romantiske lydbøger

Foto: Cicero

Kan du mærke det? Fuglene kvidrer. Du har skiftet den store vinterjakke ud med noget lettere. Solen er begyndt at vise sig en smule fra tid til anden, og det er sågar også blevet varmere i vejret.

Foråret er godt og grundigt over os, og her kommer vores bud på 5 romantiske lydbøger, der kan sikre lidt ekstra kærlighed i luften.

Eleanor og Park af Rainbow Rowell

Året er 1986, og dette er historien om to outsidere, der er kloge nok til at vide, at den første kærlighed sjældent holder, men også er desperate nok til at prøve alligevel.

Park har ikke mange venner. Han elsker tegneserier og er meget glad for musik. Eleanor er overvægtig, rødhåret og iklæder sig primært tøj beregnet til mænd. Kort sagt er hun enhver mobbers drømmeoffer.

LÆS OGSÅ: Romantik i luften: Er du mand nok til at se de her film og serier

Da Park en dag tilbyder hende sædet ved siden af sig i skolebussen, er det starten på det helt særlige forhold, som de to kommer til at have. Historien er fortalt fra både Eleanor og Parks synsvinkler, og vi opdager hurtigt, hvor forskellige liv de to lever.

Eleanor lever i fattigdom og konstant frygt for sin voldelige og utilregnelige stedfar, mens Park kæmper for sin fars accept derhjemme. Busturene, som de deler, bliver til et frirum for dem begge. Her kan de være den, som de virkelig er, uden at skulle skamme eller gemme sig.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Sommerdrømme’ får dig til at glæde dig til sommer, strand og varme

Eleanor og Park bliver forelsket i hinanden, men er hele tiden nervøse for, hvad der kan ske, hvis Eleanors stedfar opdager deres forhold. Og hvad med Parks forældre? Kan de acceptere, at deres søn er sammen med en som Eleanor?

Kender du de der få bøger, du ville ønske, du ikke allerede havde læst, bare så du kunne få lov til at få oplevelsen igen? Den her bliver en af dem.

Bogen kan høres som lydbog på Bookbeat, Chapter, Mofibo, Nextory og Saxo Premium.

Tilstå af Colleen Hoover

Foto: Lindhardt og Ringhof

Colleen Hoover er dronningen af romantiske bøger. Hvis du mangler en god dose kærlighed og romantik i dit liv, vil jeg til hver en tid foreslå, at kigge hendes værker igennem.

Tilstå er romanen om 21-årige Auburn, der, trods sin unge alder, allerede har oplevet mere end de fleste. Hun har klare mål i livet, som hun ikke vil lade noget eller nogen komme i vejen for.

Da hun en dag træder ind i et kunststudie ejet af den mystiske Owen, bliver hun dog tvunget til at revurdere sin tilværelse, og om der mon ikke kan være plads til en person mere i hendes liv. Auburn tager en chance og følger sit hjerte, men opdager hurtigt, at Owen også har hemmeligheder, som han ikke ønsker kommer ud i det åbne.

LÆS OGSÅ: 10 film og serier du skal glæde dig til i 2021

Owen og Auburn er begge meget sympatiske personer og karakterer, som man holder af. Jo mere vi dykker ned i deres fortid, og får kendskab til de forskellige uretfærdigheder, de har været udsat for, jo mere holder vi med dem, og ønsker dem en “happily ever after”. Og helst med hinanden selvfølgelig.

Bogen kan høres som lydbog på Bookbeat, Chapter, Mofibo, Nextory og Saxo Premium.

Mig før dig af Jojo Moyes

Mange kender nok historien om Lou og Will, ikke mindst på grund af den ganske fine filmatisering, vi fik af bogen tilbage i 2016.

Lou er som solskin på en regnvejrsdag. Hun er glad, smilende og går altid i farvestrålende tøj. Hun er endnu ikke helt afklaret med, hvad hun vil med sit liv, da hun søger jobbet som hjemmehjælper for en rig mand i byens største hus. Lou forventer at skulle arbejde for en ældre herre, og bliver noget overrasket, da hun møder den unge og flotte Will Traynor i kørestol.

Will havde altid været en eventyrlysten person, indtil hans liv ændrede sig to år forinden. Han blev kørt ned af en motorcykel, og er nu lam resten af livet.

Will har svært ved at acceptere sin skæbne. Han er bitter, kold og afvisende overfor Lou og alle andre i sit liv. Han er ked af sin tilværelse, og ønsker ikke længere at være i live. Han åbner dog stille og roligt op overfor Lou, som deres forhold udvikler sig. De to opdager, at der er mange ting, de kan lære af hinanden.

Mens Lou gør alt, hvad hun kan for at vise Will, at der stadig er gode og positive ting i livet, lærer Will Lou, at det nogle gange godt kan betale sig at komme ud af sin comfort zone og tage en chance.

LÆS OGSÅ: 5 inspirerende biografier, der giver dig gåpåmod i hverdagen

Mig før dig er en ægte tearjerker. Bogen skildrer både noget svært, men samtidig også noget helt utrolig smukt. Den behandler svære emner som sorg, kærlighed og aktiv dødshjælp, og gør det på en rigtig fin måde.

Bogen kan høres som lydbog på Chapter, Mofibo, BookBeat, Saxo Premium og Nextory.

Det ender med os af Colleen Hoover

Som teenager opdager Lily, at det tomme og faldefærdige nabohus er beboet af den hjemløse Atlas. Hun inviterer ham i al hemmelighed indenfor i sit eget hjem, hvor Atlas dagligt kommer for at spise og bade. De to udvikler følelser for hinanden, og det er tydeligt, at det ikke kun er Lily, der hjælper Atlas, men at han også hjælper hende med at få tankerne væk fra sin voldelige far.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Det samme og noget helt andet’ er en stærk fortælling om sorg og familie

Da de en dag bliver opdaget af Lilys far bliver Atlas nødt til at stikke af, og siden har de to ikke haft nogen kontakt.

Mange år senere har Lily åbnet sin egen blomsterbutik og mødt drømmemanden, den succesfulde kirurg Ryle. Udadtil har de to det perfekte forhold. De er smukke, unge mennesker med succes inden for hvert sit felt. Deres kærlighed er stærk og intens. Men Ryle kæmper med sine indre dæmoner, og Lily er bange for, at historien er ved at gentage sig.

En dag under en frokost med sin mor render Lily ind i Atlas og fortidens minder skylder ind over hende. Hun føler ikke, at hende og Atlas er et afsluttet kapitel endnu og de to genoptager kontakten.

LÆS OGSÅ: Guide: 3 danske podcasts alle kan lytte med på

Kemien og kærligheden mellem Lily og Atlas er utrolig stor, og med den historie de har med i baggagen, er det svært ikke at heppe på dem. Det ender med os er en kærlighedshistorie mellem Lily og Atlas, som samtidig også berører alvorlige emner som vold i hjemmet, hjemløshed og familieproblemer.

Bogen kan høres som lydbog på Bookbeat, Mofibo, Saxo Premium, Nextory og Chapter. 

Fortid er alt jeg har af Adam Silvera

Foto: Gyldendal

Hvis man tidligere har læst noget som helst af Adam Silvera, er man nok forberedt på, at denne bog kommer til at kræve kleenex og sikkert også en fridag. Når først du er i gang, kommer du ikke til at kunne lægge den fra dig.

Adam Silvera skriver med følelserne uden på tøjet, og hans bøger er altid garant for en god læseoplevelse. Alle hans bøger har homoseksuelle teenagere som hovedkarakterer, og i denne roman møder vi Griffin Jennings.

LÆS OGSÅ: 5 af de mest populære podcasts i 2021

Griffin har netop mistet sin bedste ven, og første store kærlighed, Theo. Theo er druknet. De to havde kendt hinanden længe, og var kærester indtil Theo rejste væk på college.

Her fandt Theo sig en ny kæreste og da selv samme kæreste møder op til begravelsen, og vil mødes med Griffin, står Griffin overfor spørgsmålet: Er han klar til at dele sin sorg, og endnu vigtigere Theo, med en anden person?

Historien er fortalt i både flashbacks og real tid, hvor vi igennem flashbacksene får et indblik i Griffin og Theos forhold, og hvad der gik galt mellem de to. I nutiden ser vi, hvor meget Griffin kæmper med sin sorg, og samtidig også sin samvittighed. Han føler, at han burde have været der for Theo indtil det sidste.

LÆS OGSÅ: 5 sjove lydbøger, der får dig til at flække af grin

Som hovedperson er Griffin nem at holde af. Han er ægte, har dejlig mange fejl og han er aldrig holdt op med at holde af Theo. Han troede til det sidste, at de to ville finde sammen igen en dag, og kæmper med at acceptere, at det nu aldrig kommer til at ske.

Fortid er alt jeg har er en historie om sorg og den første kærlighed. Den er bevægende og ikke nem at glemme. Bogen kan høres som lydbog på Chapter, Mofibo, Nextory og Saxo Premium.

Så hvad venter du på? På med hovedtelefonerne, og ud i det dejlige forårsvejr, med en god gang kærlighed i ørerne.

Total
13
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like