Fra hygge i strikkeskuret til samfundets mørkeste afkroge: De nyeste og mest populære podcasts på Podimo

Cover for true crime podcasten utrolige sektor
Foto: Utrolige sekter/Podimo

Find inspiration til din næste gode podcaststund på denne liste med de mest populære og nyeste podcasts på Podimo.

Ved du ikke, hvilke podcasts du skal lytte til i juleferien? Eller på vej hjem fra svigermors julefrokost?

Find god inspiration blandt følgende podcasts med bl.a. Julia Lahme, Iben Hjejle og Ditte Hansen.

Fries Before Guys: TINDER GREATEST – Ferie Special

Fries Before Guys byder på feriens bedste selskab, når de deler vores lytteres vildeste, sjoveste og mest bizarre historier fra datinglivet.

Som altid advarer vi mod at lytte med fra stillekupéen, da historierne kan fremkalde ufrivillige latterbrøl.

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

Gudindealderen

Mange kvinder gruer for alderdommens grå hår, slasket krop og sløjt sexliv. Men er det i virkeligheden så frygteligt at blive ældre? I denne podcast undersøger journalist Julie Thing, hvad der sker, når kvinder rammer Gudindealderen – den del af livet, hvor vi ikke mere er styret af fertilitet eller planer om det perfekte liv. For rummer alderdommen mon ikke meget mere end strikkeklub og mazarinkage? Hvordan er det egentlig at være 72 år og på Tinder? Og hvad gør man, når kæresten er så ung, at han kunne være ens søn?

Sammen med en række farverige kvinder, der ikke lader sig begrænse af alderen, og etnolog Julia Lahme undersøger de i podcasten de dilemmaer, der fylder i kvindelivet i takt med, at vi bliver ældre.

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

LÆS OGSÅ: De bedste break up-podcasts: Kom over din kærestesorg med lidt godt i ørerne

Sitter

Podcasten Sitter handler om livet – stort og småt – set af to eftertænksomme, selvironiske damer, Signe Lindkvist og Iben Hjejle. “Vi er godt selskab, vi giver ud af posen, vi er kloge, nysgerrige og frem for alt sjove. Vi er højtuddannede akademikere i eget universitet og har verdens største lommefilosofiske bibliotek fyldt med betragtninger og tanker om alt,” mener de.

​Siden de mødtes i 2012, har de haft stor lyst til at pille i hinanden hjerner. De bliver klogere i hinandens selskab og deler en, til tider, kulsort, humoristisk tilgang, til det meste, livet byder dem.

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

Skyggekvinder sæson 2

Vi drømmer alle om den store kærlighed. At finde en, der holder af os og inspirerer os. Men hvad gør man, når den, man finder, allerede er taget af en anden?

I denne podcastserie undersøger forfatter og radiovært Anne Sofie Allarp det at være “skyggekvinde” eller “den anden kvinde”. For hvem er hun? Hvorfor træder hun overhovedet ind i rollen som skyggekvinde? Og hvilke konsekvenser har det for de involverede? Lyt med, når skyggekvindernes egne historier kommer frem i lyset.

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

Mens vi strikker

Podcasten til dig, der strikker, eller gerne vil strikke, eller bare lytte på nogen, der taler mens de strikker. Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadeberg mødes i strikkeskuret og taler om alt fra sex og slåensnaps til sorg og armlængder. Men der bliver også strikket og talt om alt inden for strik. For det gode ved strik er, at man kan tale imens. I hvert et afsnit ringer de til deres strikkementor Ulla fra Fyn for at få gode råd og høre, hvad hun går og laver.

I december måned er der lagt op til den helt store julehygge, så tag dig en kop dejlig varm kakao, en håndfuld pebernødder og find strikketøjet frem til ‘Mens vi strikker’.

Lyt med eksklusivt på Podimo her. 

LÆS OGSÅ: Fra hygge i strikkeskuret til samfundets mørkeste afkroge: De nyeste og mest populære podcasts på Podimo

Om søndagen græder vi

Hella Joof og Marie Louise Tüxen taler med hinanden til de søndagsramte. Podcasten er skabt ud fra et simpelt credo om, at et menneske har brug for tre specifikke elementer for at udholde og holde med søndagen: Tilgivelse, ensomhedsfordrivelse og salt.

Hvert program indledes med en kort søndagsprosa og afsluttes med en sang skrevet til lejligheden. Alt det inde i midten minder mest om et kamera, der zoomer ind og forstørrer menneskets ageren i de mest ualmindeligt almindelige situationer; som oftest i relation til andre mennesker. For eksempel dem med magt, dem, man elsker, dem, man synes skal tie stille, dem der får en til at føle sig lille, til at grine og ikke mindst dem, der får en til at græde. At værterne bruger sig selv, giver sig selv og skal forstås som en ublu prisning af det guf, der findes i navler.

Det siger desuden sig selv, at man i denne tid selvfølgelig kan have brug for en tiltrængt jule-ventilation.

Lyt med eksklusivt på Podimo her. 

Anden til Venstre

Stephanie Fisker har det til fælles med sine gæster, at deres samlevers jobs foregår i rampelyset. Stephanie tager en snak med “de bedre halvdele”, om hvem de er, hvordan deres samlevers jobs har indflydelse på deres liv, og hvordan de synes, det er at være “den anden til venstre”.

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

TRÅD

Magnus Millang dyrker sammen med lillebror Emil og journalist Bo Norström Weile deres fælles, hårdtpumpende passion for rockmusik. Ofte får de besøg i studiet af en kendt gæst, der ligesom drengene er bidt af rockens seksstrengede bacille.

På en sjov, interessant og uhøjtidelig måde deler de ud af personlige anekdoter, imens de graver sig ned i myter om bands, fankultur, merchandise og groupies – alt sammen for at komme tættere på musikken og de mange skæve ansigter i rock n’ roll. Tag med de tre gutter på en rejse ind i rockens univers og forstå, hvorfor de stædigt holder fast i den hårde musik som livets krydderi.

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

LÆS OGSÅ: De bedste podcasts i 2021

Hvad er dit problem? med Nima Zamani

I podcasten ‘Hvad er dit problem?’ taler vært Nima Zamani hver uge med en kendt person, der har et problem, som vedkommende har brug for at komme ud med.

Værten påtager sig ansvaret for at forsøge at forstå den person, som er blevet misforstået eller udkørt på sociale medier.

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

Utrolige Sekter: Jule Special særudgave udkommer op til jul

Hvad kendetegner en sekt? Hvordan tiltrækker de deres medlemmer? Og hvad er det der fastholder mennesker, i sekteriske fællesskaber i årevis? I denne podcast fortælles historierne om de mest spektakulære sekter gennem historien. Sekterne er vidt forskellige, men har det til fælles, at de dyrker en tro, der af de fleste vil opfattes som radikal og afvigende.

Historierne i denne podcast er virkelige. De er baseret på allerede offentligt tilgængelige informationer om sagerne, som de har været gengivet i andre medier. I løbet af podcasten kan der forekomme beskrivelser og detaljer, som kan virke voldsomme og stødende.

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

Narkobetjenten og den kriminelle underverden sæson 2

I næsten 20 år har den tidligere narkobetjent René Dahl Andersen arbejdet på Istedgade som urobetjent, kildefører og senere undercoveragent for PET.

Sammen med journalist Pernille Brunse tager værterne dig med ned i en verden af hårdkogte kriminelle, narkomaner, prostituerede, meddelere og pushere. I podcastserien møder du de skæbner, der lever deres liv i samfundets mørkeste afkroge og bliver klogere på den kriminelle underverden.

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

Alt på plads – Jørgens guide til et Leth liv

Stemmen, mennesket og poeten Jørgen Leth er klar med et nyt og definitivt lydværk. En podcastserie om alt det vigtigste i tilværelsen – stort og småt – anskuet gennem Jørgens sansende og æstetiske blik.

“Alt på plads” er vintage Leth: En blanding af anekdoter, digte, drømmesyn og reportage. Men også en fortælling om Mattias Hundebøll og hans bror Lars, der møder deres fælles helt – og får ham til at se tilbage og berette om et langt og levet liv.

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

LÆS OGSÅ: Fem podcastdokumentarer du ikke må gå glip af

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like