‘Gift ved første blik’: Mød de nye par – de gode, de unge og de ensomme

Foto: Gift ved første blik sæson 7/DR
Foto: Gift ved første blik sæson 7/DR

Gift ved første blik er tilbage på DR, og de første tre modige par har allerede gjort deres entré på vores skærme og i vores hjerter. Mød dem her!

Det tårnhøje hobby-helvede og en stor (sund) mundfuld

Foto: Michael, Gift ved første blik sæson 7/DR
Foto: Michael, Gift ved første blik sæson 7/DR
Foto: Christina, Gift ved første blik sæson 7/DR
Foto: Christina, Gift ved første blik sæson 7/DR

Michael, 54-årig projektleder fra Silkeborg og Kristina, 53-årig lærer fra Vejle

Mød Michael fra Gravballe. Han kører åben sportsvogn og har hovedet fuld af hår og garagen fuld af hobbyer – og så kan man ikke tage to skridt i hans lejlighed uden at snuble over noget dansk design. Og der er da heller ikke noget så trygt og rart som at fordybe sig i hobbyer og samlermanier, men hvad hjælper modelfly og design-nips, når man pludselig står ansigt til ansigt med en ikke-død-genstand, der ovenikøbet overfalder én med personlige spørgsmål, insisterende øjenkontakt, spontane gættelege og Emma Gad-instruktioner?!

For sådan er Christina, som Gravballe-Michael skal giftes med. Hun er en yoga-pige med ben i næsen, hjemmejuicer og mod på livet! Hun er efter eget udsagn en stor mundfuld, så hun og (især) hendes veninder er allerede fra start bekymrede for, om hun kommer til at tromle direkte henover Gravballemanden.

BEKYMRING: At Christina stiller for mange (krav forklædt som) spørgsmål, at Gravballe-Michael ender med at flygte ud i garagen til sine modelfly, der hverken stiller spørgsmål eller krav til ham.

HÅB: At Christinas spørgeiver retter sig mod Michaels hobbyer – et område, hvor han rent faktisk er tryg, og har lyst til at dele ud af sin viden, kunne dette par pludselig være ret godt på vej.

En desperat husmor og en weekend-far på flugt

Foto: Michael, Gift ved første blik sæson 7/DR
Foto: Michael, Gift ved første blik sæson 7/DR
Foto: Pernille, Gift ved første blik sæson 7/DR
Foto: Pernille, Gift ved første blik sæson 7/DR

Michael, 36-årig lærer fra Rudkøbing og Pernille, 28-årig efterskolelærer fra Horsens

Michael (ikke at forveksle med Gravballe-Michael) blev skilt for lidt over fem år siden, så man må formode, at han har haft tid nok til at gennemgå alle sorgens faser, herunder den første fase, hvor man hulker i fosterstilling i et par måneder, anden fase hvor man drikker sig fra sans og samling og snaver med en fremmed, før man endelig er klar til at forestille sig en fremtid med en anden partner uden at få kvalme ved tanken. På den anden side var det, som om Michael gennemgik både anden og tredje fase under selve brylluppet, hvor han både fik drukket sig fuld og snavet med en fremmed samt forestillet sig en fremtid med en anden partner – uden at brække sig (så vidt vi da ved).

Heldigvis virkede nævnte opførsel ikke afskrækkende for Pernille, der er mere end klar til at blive gift og stifte familie med en (hvilken som helst) mand. For når hun ikke sidder og ser Desperate Housewives, går hun bare og drømmer om selv at blive én. Husmoderen uden mand og hus virker dog både sød og klog og smuk, omend muligvis lidt for betaget af sin (indrømmet: ret charmerende) far. Men hvis hun er klart til at vende sine beundrende øjne mod en ny mand, kan det næsten ikke gå galt.

BEKYMRING: Man kunne være bange for, om ægteskabsprojektet for Michaels vedkommende blot er en flugt fra identiteten som weekend-far, der synes at være blevet selve symbolet på hans skilsmisse-sorg. For et spritnyt spirende ægteskab med en fremmed kan nok ikke forventes at hele alle de gamle og uden tvivl dybe familiesår.

HÅB: Hvis Michael bliver mere interesseret i Pernille end i at flygte fra fortiden, og Pernille kan acceptere en mand, der kun elsker hende halvt så højt som hendes far gør, så har det her par potentialet for et langt og lykkeligt ægteskab.

Jonna og Mysteriet fra bofællesskabet

Foto: Carsten, Gift ved første blik sæson 7/DR
Foto: Carsten, Gift ved første blik sæson 7/DR
Foto: Jonna, Gift ved første blik sæson 7/DR
Foto: Jonna, Gift ved første blik sæson 7/DR

Carsten, 59-årig socialpædagog fra Skanderborg og Jonna, 55-årig regnskabsansvarlig fra Fredericia

Jonna og Carsten ifølge eksperterne to mennesker med meget selvstændighed og rigtige mange interesser såsom heste og rulleski. Ja ja, en høflig måde at sige ”ret ensomme” på, tænker du måske. Men Carsten er ikke ensom, for han bor jo i bofællesskab. Desværre har netop bofællesskabet været årsag til, at Carsten tidligere i sit liv er blevet fravalgt – ifølge ham selv, fordi kvinder ikke har kunne se sig selv i de to blå miniature-lænestole – eller måske fordi de lige netop godt kunne se det for sig …

Trods en grundig rundtur i og megen snak om bofællesskabet forbliver Carsten lidt af et mysterium. Er han bitter over at være blevet fravalgt pga. sin boligsituation? Hvordan kan det være, han ikke har udfyldt det spørgeskema, han har fået udleveret? Og hvorfor har han valgt at synge en temasang fra en julekalender til sit bryllup – endda med engangsknald-omkvædet over dem alle: ”Jeg vil ikke kunne love noget – ønsker bare du er min i nat”?

Over for Carsten står hestepigen Jonna. Lækker, tjekket og skidesjov. Hun springer let og elegant fra sit staldtøj til en hvid brudekjole med slør, for som hun selv siger ”Der har aldrig været andre end mig i mit soveværelse.” Dér glemmer hun så lige at nævne sin faste puttepartner, en hund på ti kilo, der i anledningen af Gift ved første blik må rykke fra ægtesengen over i en nyindkøbt babyseng. Jonna er all-in i hvert fald, så længe hun får en mand, der kan bruge hænderne.

BEKYMRING: Man kan frygte, at hestepigen Jonna i virkeligheden bare er ude efter en gårdkarl, der kan tage fra og give en tur i høet i ny og næ. Og spørgsmålet er om Carsten er typen, der tager sig selv (og sin boligsituation) lidt for højtideligt til at spille rollen som Jonnas landbrugs-gigolo.

HÅB: Som program-psykologen påpegede har Carsten og Jonna samme kærlighedssprog. De finder både omsorg og nærvær ved at lave ting sammen – så i virkeligheden kræver det måske ikke andet end en tur på hesteryg og rulleski for at få den romance til at galoppere derudad!

LÆS OGSÅ: Top 5: Realityshows på Netflix

LÆS OGSÅ: Stop så! 5 reality-serier der burde være stoppet efter første afsnit

LÆS OGSÅ: Fem podcastdokumentarer du ikke må gå glip af

Total
25
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like