God underholdning: 5 udsendelser der får smilet frem

Foto: Den store premiere/DR

En stor, varm og hyggelig TV-krammer er noget, vi alle kan bruge. 

Luk sommeren ind i dit tv, eller luk solen ude, og kravl under dynen.

Til dig, der er træt af Netflix, HBO Nordic og andre streamingtjenester, og som savner god underholdning fra licenslandet og flow-tv.

Her får du fem udsendelser fra de landsdækkende tv-kanaler, der giver dig et smil på læben og stof til eftertanke.

Madnørderne, DR

Foto: Madnørderne/DR

I Madnørderne kan du møde nogle af Danmarks mest passionerede og nørdede mennesker, der alle brænder for madlavning.

Du bliver inspireret til at gå på opdagelse ude i naturen eller hjemme i dit køkken. I hvert afsnit af Madnørderne er der forskellige madentusiaster, der undersøger og laver mad, og som giver dig inspiration til selv at udforske nye idéer i køkkenet.

Søstrene, Ida Maria og Amalie, eksperimenterer med hjemmebrygget øl. Youtuber-kokken Jacob viser dig, hvordan du laver perfekte, sprøde Fish’n’chips, og på Samsø tilbereder æblebonden Michael en stærk æble-chutney. Du kan også blive klogere på, hvordan man bager et godt surdejsbrød, eller hvordan man laver de bedste falafler.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Yahya – den fødte digter’ giver os mere end bare overskrifter

Der er ikke andet for end at sige klar, parat, undersøg! Vælt dig i foråret og sommerens bedste råvarer og kast dig ud i nye opskrifter.

Madnørderne kan ses på DR og DR TV.

Sommerdrømme, TV 2

Foto: Sommerdrømme/Simon Grossert Linnemann/TV 2

Det ligger næsten i navnet. Sommerdrømme på TV 2 er det ultimative sommerprogram, der lukker sol og varme ind i dit tv.

Hvem har hænderne skruet ordentligt på, og hvem har et godt, kreativt sind? I Sommerdrømme kæmper en far og en datter, et sæt tvillingesøstre, et gift par og to gode venner om, hvem der på bedste vis kan bygge og indrette det perfekte sommerhus.

De har 310.000 kroner hver til at forvandle et nøgent sommerhus til en færdig sommerdrøm. Det er en sommerudgave af efterårets Nybyggerne, som også bliver sendt på TV 2. Udgangspunktet er fire nye, tomme huse ved Marielyst Strand på Falster. Husene skal på blot 8 uger forvandles både indenfor og udenfor til fire smukke boliger, der skal emme af sommerhusstemning.

LÆS OGSÅ: Du må godt: 5 reality-programmer du vil elske

Værten er skuespiller Pelle Emil Rex Hebsgaard, og dommerne er bygningssnedker Jacob Carlsson og mediechef hos Aller Media, Camilla Kjems. I sidste ende vinder et af parrene deres sommerdrøm til en værdi af 2 millioner kroner.

Sommerdrømme kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY. Her kan du også se første sæson af programmet.

Fuhlendorffs store sofaeksperiment, DR

Foto: Fuhlendorffs store sofaeksperiment/DR

Nogle dage kan det lyde utrolig tillokkende at ligge på sofaen hele dagen. Kaste sig i det bløde møbel og tage en lur, læse lidt, se tv og lade tiden passere, mens kroppen falder til ro. Men hvad gør det egentlig ved krop og sind at ligge stille hele dagen?

I Fuhlendorffs store sofaeksperiment undersøger komiker Christian Fuhlendorff, hvad det gør ved kroppen og psyken, hvis man holder sig under 1.500 skridt hver dag.

Han er blevet målt og vejet og testet på sin krop, inden han nu skal på en fysisk deroute fulgt af sundhedsforsker og professor Bente Klarlund. I tre uger er Christian nødt til at tage utraditionelle metoder i brug for at bevæge sig – og for at holde det dårlige humør nede og psyken i balance.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Nyt underholdningsshow er en klods om benet i bedste sendetid

Han taler bl.a. med en pælesidder, der har siddet stille på en pæl i fire døgn. Han undersøger ridefysioterapi og guides af en sportsskadecoach. Måske er sofaen slet ikke så god en ven, som vi troede?

Fuhlendorffs store sofaeksperiment kan ses på DR og DR TV.

Fotovognen, TV2

Foto: Fotovognen/TV 2/Midt-Vest

Anders og Vibeke, to glade jyder, du næppe kan have overset i dit meme-feed. De blev landskendte efter flere sjove klip i Natholdet og har nu også fået deres eget program, Fotovognen, på TV 2.

I mere end 70 programmer har de kørt rundt i Midt- og Vestjylland og lavet fjernsyn til og om midt- og vestjyderne. De besøger små byer i deres fotovogn, og intet er planlagt på forhånd, når de på bedste vis forsøger at overbevise danskerne om, at alle har en historie.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Ingen kan være alene i vildmarken uden dårlig ånde, fuldmåneceremonier og drømme om ædeflip

Det bestemmes på dagen, hvilken by de kører til, og det er helt tilfældigt, hvem de møder. Heldigvis har værterne, Anders og Vibeke, evig god energi og en naturlig lyst til at spørge hvem som helst, de møder på deres vej, hvordan det egentlig går.

Fotovognen kan ses på TV 2 og TV2 PLAY.

Den store premiere, DR

Foto: Den store premiere/DR

Den store premiere er skuespillets svar på Vild med dans, hvor fire kendte danskere skal lære at spille teater. Deres læremestre er fire kendte skuespillere, der skal undervise amatørerne i, hvad det kræver at spille godt skuespil.

De kysser fremmede, lærer at spille troværdigt, kæmper med tårerne og beskytter sig selv i kampen om at forstå skuespillets kunst. Gennem seks afsnit skal svømmer Jeanette Ottesen, tidligere politiker og forfatter Manu Sareen, sangerinde Dorthe Gerlach og tidligere professionel fodboldspiller Patrik Wozniacki lære seks forskellige scener fra seks forskellige teaterstykker. I hvert afsnit fremviser de en scene fra et af stykkerne sammen med deres læremester og foran de andre deltagere.

LÆS OGSÅ: 5 lydbøger om de kendte

Den store premiere er for dig, der er nysgerrig på, hvad skuespil og teater egentlig går ud på, eller som gerne vil se fire kendte danskere på glatis, når de skal mestre et helt nyt håndværk.

Den store premiere kan ses på DR og DR TV.

LÆS OGSÅ: 10 film og serier du skal glæde dig til i 2021

LÆS OGSÅ: ’Riget’ vender tilbage: Se det imponerende cast her

Total
3
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like