Gode krimipodcasts, der minder om ‘Forfulgt af Danmarks største stalker’

Strictly Staling podcast

Er du også lige så vild med true crime podcasts, som vi er? Vi har samlet fire friske titler, der har ligheder med én af de mest populære podcast lige nu.

Hvis du har hørt Forfulgt af Danmarks største stalker, sidder du nok også med en ambivalent følelse efter at have hørt alle fire episoder. Lige så vel som man var imponeret over podcastens kvalitet, så ærgrede man sig også over, at den var slut.

Men heldigvis varer ærgrelsen ikke for evigt, da vi har samlet fire anbefalinger til krimipodcasts, der minder om Forfulgt af Danmarks største stalker, så du kan komme et par spadestik dybere ned i den kriminelle verden.

LÆS OGSÅ: Ny true crime-podcast går tæt på gruopvækkende opførsel

Mit fatale tindermatch

Cover af podcasten stalker mit fatale tindermatch
Stalker – mit fatale tindermatch / Foto: Podimo

I denne podcast kommer lytteren med på en personlig fortælling, hvor blomstret kærlighed udviklede sig til intens stalking. Eydis Dali mødte Karsten på datingappen Tinder, hvor dette swipe til højre blev starten på deres romance.

Men efter en ubehagelig episode på et diskotek, beslutter Dali, at deres forhold skal være forbi. Ligesom i Forfulgt af Danmarks største stalker har Karsten svært ved at acceptere hendes beslutning, hvilket er begyndelsen på Dalis værste mareridt.

Med ukendte telefonopkald, falske profiler og uventede besøg chikanerer Karsten hende i halvandet år. Uanset hvor Dali befinder sig, er Karsten altid i nærheden, hvilket bliver en stor forhindring i hendes hverdag.

Podcasten går imod den stereotypiske opfattelse af, hvordan et stalkingoffer er, eftersom Dali sætter spørgsmålstegn ved, hvordan hun endte i situationen. Du kan lytte til Mit fatale tindermatch på Podimo.

Edderkoppehøgen

Cover Edderkoppehøgen
Edderkoppehøgen / Foto: Podimo

På trods af at Edderkoppehøgen ikke handler om stalking, så undersøger den et mystisk fænomen, der sætter gang i tankemaskineriet. Journalisten Adrian Hughes (Mors afskedsbrev) bliver kontaktet af Cecilia, som mistænker, at hendes far er blevet myrdet for ti år siden. Eftersom Hughes selv har efterforsket sin egen fars fatale skæbne, beslutter han sig for at hjælpe hende.

Men efter de har dykket ned i gamle sagsakter og har besøgt enhver person, som havde en relation til Cecilias far, sidder de fast. Der er ingen spor at tage fat i, og Hughes kan ikke lade være med at være kritisk overfor Cecilias formodninger om hendes fars død.

Har hun ret i sine fornemmelser om, at hendes far blev myrdet, eller bliver hun holdt tilbage af sin egen nægtelse? Du vil blive overrasket over podcastens konklusion.

Du kan lytte til Edderkoppehøgen på Apple podcasts, Spotify og Podimo.

LÆS OGSÅ: 5 podcasts om seriemordere, du bare skal høre

Strictly Stalking

Strictly Staling podcast
Strictly Stalking / Foto: Podtail

Hvis du har en interesse for stalkingemnet, så kan du komme endnu dybere ned med Strictly Stalking, når det kommer til gerningsmændenes adfærd og ofrenes oplevelser. Igennem episoderne får værterne Jamie Beebe og Jake Deptual besøg af ofre, som i årevis er blevet chikanerede af en stalker.

Der er både historier om tætte relationer og ukendte ansigter, som i takt med tiden udvikler sig til intense stalkingforløb. Tilsvarende Forfulgt af Danmarks største stalker gennemgår episoderne ekstreme eksempler, som i nogle tilfælde er endt med fatale konsekvenser.

Ikke nok med at lytteren hører om historiernes skrækkelige detaljer, så får man et indblik i en hverdag, hvor stalkingloven modarbejder ofrene. Det er den klassiske fortælling, hvor de skal indsamle beviser for et politi, som ikke kan hjælpe dem, før det går galt, samtidig med at skal de holde en hverdag kørende.

Du kan lytte til Strictly Stalking på Apple podcasts, Podtail og Spotify.

Præsten fra helvede

Præsten fra helvede
Præsten fra helvede / Foto: Podtail

I denne podcasten går Ekstra Bladet i dybden med mordet på Maria From Jakobsen, som blev meldt savnet den 27. oktober 2020. Denne forsvindingssag udviklede sig til én af Danmarks mest brutale mord i nyere tid.

Igennem politiets efterforskning påstod Jakobsens mand, Thomas Gotthard, at hun havde forladt deres fælles hjem i et nedtrykt humør. Men kun tre uger senere blev præsten tiltalt for drabet af sin hustru.

Ekstra Bladet går på en undersøgende rejse, hvor de igennem interviews, beskriver mordforløbet på Jakobsen, da Gotthard i tre uger lod som om intet var hændt i håb om at vedligeholde sit omdømme.

Det er en brutal sag, hvor en kvinde skulle lade livet på grund af sin mands flovhed over endnu en skilsmisse. Du kan lytte til Præsten fra helvede på Apple podcasts, Spotify og Podtail.

LÆS OGSÅ: De fem bedste krimipodcasts lige nu

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like