Guide: 10 af de bedste film du kan streame i august

tilbage til fremtiden
Foto: Youtube

Hvilke gode film kan du streame lige nu?

Vi Elsker Streaming guider dig til, hvilke gode film du kan streame på HBO Nordic, Viaplay og flere andre streamingtjenester i august … og nok også lidt længere.

Du kan f.eks. se eller gense en legendarisk biljagt, et zombie-brag eller Ivan Reitmans ikoniske komedie

Mad Max: Fury Road (HBO Nordic, Viaplay)

Foto: Youtube/Warner Bros. Pictures

Udgivelsesår: 2015

Genre: Action, adventure

George Miller vender tilbage til den franchise, han startede i 1979 med kæmpe bravur.

Efter Max bliver fanget af den tyranniske Imortan Joes styrker, bliver Joes førsteløjtnant Furiosa sendt ud på en mission, men hun har imidlertid sin egen mission. Hendes forædderi sætter gang i den længste biljagt nogensinde vist på film. Max og Furiosa danner en usikker alliance og vil prøve at bringe en smule retfærdighed ind i en uretfærdig verden.

Næsten non-stop biljagt og eksplosioner flyver over skærmen i dette aktionbrag, der stort set ikke gør brug af computergenerede billeder.

Drive (Viaplay)

Foto: Drive/Youtube

Udgivelsesår: 2011

Genre: Krimi, drama, action

Danske Nicolas Winding Refn leverer et voldeligt drama fyldt med stemning. Lad dig ikke narre af markedsføringen. Drive er ikke et actionfilm, men et indblik ind i en underverden, ingen burde befinde sig i.

Driver (vores unavngivne protagonist spillet af Ryan Gosling) bruger dagen på at agere stuntman i Hollywoodfilm og mekaniker. Om natten yder han dog tjeneste som flugtbilist hos forbrydere, der kan overholde hans specifikke regler. Når han langsomt kommer sin nabo nærmere begynder hans to verdener dog at smelte sammen.

Et krimidrama, der virkelig lader seeren hvile i karaktererne og de nogle gange grusomme og meget grafiske handlinger, de begår.

The Kid Detective (Viaplay)

Foto: Youtube/
Sony Pictures Entertainment

Udgivelsesår: 2020

Genre: Komedie, krimi

Instruktør Evan Morgans første spillefilm er en mørk komedie udført med en sikker hånd, hvor hver linje og klip er udført med kanylepræcision.

Filmen følger Abe Applebaum, en privatdetektiv, der i sin barndom var byens store vidunder og løste alle byens små sager og altid kunne gætte, hvem morderen var i krimifilm. Nu er Abe voksen, men han holder stadig fast i sin storhedstid fra barn og plages fortsat af sagen, som han aldrig kunne opklare.

En underkendt perle hvis slutning vil få dig til både at måbe, grine og græde (Mest af grin).

Groundhog Day (Amazon Prime)

Foto: Youtube

Udgivelsesår: 1993

Genre: Komedie, romance

Hvis du skulle leve den samme dag om og om igen, og alt gik tilbage til, hvordan verden så ud før, hvad ville du så foretage dig i en tilværelse uden konsekvenser?

Den bitre reporter Phil ender i en sådan situation, da han vågner efter at have lavet et indslag om skovmurmeldyret, der kan se sin skygge (Groundhog Day, en tradition i USA), og vågner næste dag og finder hurtigt ud af, at det stadig er Groundhog Day. Han gør alt for, at dagen skal ende, selv om det også vil være hans endeligt, men intet virker. Lige så snart klokken slår 06:00 er det igen “GROUNDHOG DAY!”

Phil indser langsomt, at der ikke er så meget at være bitter over og fylder seeren med tanker om at gå hverdagen i møde med et smil. En af de bedste feel-good film, der findes.

Train to Busan (Amazon Prime)

Foto: Youtube

Udgivelsesår: 2016

Genre: Horror, action

Zombie-braget fra Sydkorea, der gik vel over sit eget lands grænser, giver os en af det bedste moderne zombieoplevelser.

Under en rejse med sin datter kommer den følelsesmæssige fjerne far, Seok-Woo, ud i noget af et mareridt, da zombie-lignende væsener hastigt er begyndt at dukke op i Sydkorea. Inden togets afgang fra Seoul når en enkelt inficeret at komme med ombord. Snart er store dele af toget inficeret. Uden noget sted at flygte skal togets levende passagerer forsøge at undgå deres bidende medpassagerer, indtil de kan nå endestationen Busan i håbet om, at der er kontrol med situationen der.

Du kan kun bide negle under den spænding, du får i filmen, der konstant lægger mere og mere pres på vores helte.

Prinsesse Mononoke (Netflix)

Foto: Youtube/Netflix

Udgivelsesår: 1997

Genre: Animation, action, adventure

Animationens mester Hayao Myazaki planlagde denne film som sin sidste, og hold da op en afsked, det ville have været. Han fortsatte heldigvis og gav os flere mesterværker som Chihiro og Heksene og Som vinden rejser sig.

Vi følger prinsen Ashitaka, der efter at være blevet forbandet af en korrupt skovgud prøver at hæve sin forbandelse ved at drage mod vest, hvor skovguden kom fra. Han møder spændende karakterer på sin vej og finder sig selv i en kamp, der vil afgøre, hvordan verden vil se ud i fremtiden.

En fantastisk fortælling om menneskers sammenspil med naturen, der slipper fantasien løs og giver nogle af de mest enestående billeder tegnet til film.

Ghostbusters (Netflix)

Foto: Youtube

Udgivelsesår: 1984

Genre: Komedie, action

”Who you gonna call?” Ivan Reitmans komedie har siden sin udgivelse været en konstant blandt comedy-titanerne.

Efter Peter Venkman og Raymond Stanz bliver fyret slår de sig sammen med den spøjse opfinder Egon Spengler for at blive spøgelsesjægere. Heldigvis for dem, så er spøgelser faktisk begyndt at dukke op rundt omkring i New York City. Sammen med nyansatte Winston Zeddermore skal de nu redde New York og resten af verden fra de mørke kræfter der er på vej.

Fantastisk komedie, der med en efterfølger lige rundt om hjørnet bare giver en større undskyldning for at se Ghostbusters igen eller for første gang.

No Country for Old Men (Netflix)

Foto: Youtube/Miramax

Udgivelsesår: 2007

Genre: Krimi, Drama

Coen-brødrenes krimithriller giver både anledning til gåsehud, men også eftertænksomhed om det at blive ældre og verdens tilstand.

Jægeren Llewelyn overværer en narkohandel gå galt og tager pengene selv. Nu jages han af psykopaten Anton, og begge forbrydere søges af sheriffen Ed Bell. En katten-efter-musen-leg udspiller sig med et blodigt spor, hvor end den fører hen.

En verden under forandring afbilledet med vold og grådighed og understøttet af et helt igennem formidabelt cast.

Tilbage til Fremtiden (Netflix)

Foto: Youtube

Udgivelsesår: 1985

Genre: Komedie, Science Fiction, Adventure

Ideen om at tage tilbage i tiden og møde sine forældre som jævnaldrende er underholdende, men giver også anledning til lidt selvransagelse, og hvad man kan lære fra andre mennesker.

Teenageren Marty McFly bliver ved et uheld sendt 30 år tilbage i tiden og forhindrer sine forældres afgørende møde, der førte til deres forelskelse. Nu skal Marty sørge for at forældrene bliver forelsket, som de bør, for at han ikke ophører med at eksistere. Problemet er bare, at hans mor nu er forelsket i Marty.

Robert Zemeckis formåede at skabe en film så veludført på alle planer, at enhver filmelsker … nej, slet filmelsker … bare ‘enhver’ bør se denne film.

The Good, the Bad and the Ugly (Viaplay)

Foto: Youtube

Udgivelsesår: 1966

Genre: Western, adventure

Sergio Leones western mesterværk med Clint Eastwood i rollen som den famøse mand uden navn.

Under den amerikanske borgerkrig prøver tre mænd at være den første, der finder frem til guld, der ligger begravet på en kirkegård. En ved, hvor kirkegården er, en anden ved hvilken grav guldet ligger i og en tredje vil snyde dem begge fra det.

Tag med på en rejse, der byder på skuddueller, fantastiske set-pieces og en af de mest intense klimakser i filmhistorien.

LÆS OGSÅ: Sommerens 10 bedste feel good-film

LÆS OGSÅ: 5 filminstruktører der er tiden værd

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like