Gys og gru: 5 (uhyggelige) film og serier du skal se i oktober

Foto: The Guilty/Netflix

Oktober byder på hyggelig uhygge, gys og gru, så hvilke film og serier skal du vælge at streame? Vi guider dig her, i samarbejde med Grimbergen, til hvad der er tiden værd.

Det bliver koldere og koldere, mørkere og mørkere, og når denne oktober måned er overstået, så slutter sommertiden officielt. Men i stedet for at sukke efter solens stråler, så kan du glæde dig til, at du nu med god samvittighed kan trække dynen med ind på sofaen og lade dig underholde af flimmerskærmens stråler med en iskold øl, som jo i virkeligheden er solskin i flydende form.

Oktober betyder også Halloween, og heldigvis byder streamingtjenesterne på masser af gru og gys, som du kan varme op med, uanset om du fejrer halloween eller ej.

Oktober måneds titler er tiden værd – hele året.

You, sæson 3

En af de absolut mest uhyggelige fænomener er stalking, og Joe (Penn Badgley, kendt fra Gossip Girls) stalker til afskyelig perfektion i serien You på Netflix.

Joe er charmerende, intellektuel og en fandens flot fyr. Derfor er det ikke overraskende, at han relativt nemt manipulerer særligt udvalgte piger til at falde for ham. Men den uskyldige kærlighed bliver til besættende kontrol, og pigerne er fanget i favnen på en farlig stalker, hvis besættelse hurtigt bliver fatal.

Har du ikke set de to første sæsoner af You, så anbefaler vi at få det gjort, inden serien har premiere på tredje sæson d. 15. oktober. Se traileren til den nye sæson her:

The Guilty / Den skyldig

Måske husker du den danske thrillerfilm Den skyldige fra 2018 med Jakob Cedergren. Filmen var så populær til filmfestivalen Sundance, at der nu kommer et amerikansk remake på Netflix den 1. oktober med titlen The Guilty.

Plottet, er som i den danske version, at hovedrolleindehaveren Joe (spillet af ingen ringere end Jake Gyllenhaal) besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde. Så går en nervepirrende jagt ind på hende og hendes kidnapper, udelukkende fra alarmcentralens kontor.

Filmen byder på perfekte plot twist, og på trods af manglende klassiske thriller virkemidler som hæsblæsende lydeffekter og en eksplosiv billedside er den absolut tiden værd. Du kan streame den danske version, Den skyldige, på DRTV og se det amerikanske remake The Guilty på Netflix d. 1. oktober. Se traileren her:

American Horror Story og American Horror Stories

Hver sæson byder på nye grufulde historier, men der er af og til genbrugt nogle skuespillere og karakterer, hvilket på ingen måde gør noget, når gengangere er skuespillere som Sara Paulson, Evan Peters og Jessica Lange.

Seriens ni sæsoner kan ses på Disney+, og har du allerede set det hele og ikke kan få nok, så er der netop kommet en spin-off-serie i American Horror Stories, hvor hvert afsnit er en ny historie, og som også kan ses på Disney+ og er en ny serie.

Joker

Heath Ledger vandt efter sin død en Oscar for sin rolle som Joker i Batman-filmen The Dark Night. Efter Ledgers store succes må rollen have været afsindig svær at kaste sig over, men den udfordring tog Joaquin Phoenix op i filmen Joker.

Filmen handler om tilblivelsen af karakteren Joker og er afsindig dyster og mørk. Joaquin Phoenix spiller genialt og giver karakteren nyt liv og nye dimensioner. En virkelig vellykket film.

Snup et Batman filmmaraton med vennerne, og slut så dagen eller aftenen af med at se Joker på C More.

Beware the Slenderman

Hvis du har nerver af stål og ikke er alt for skrøbelig, så kan du kaste dig over en af virkelighedens mest uhyggelige sager i dokumentarfilmen Beware the Slenderman.

Filmen handler om det fiktive internetfænomen Slenderman. I Wisconsin, USA, udspillede sig en frygtelig sag, da to piger dræbte deres ven. De knivstak deres veninde 19 gange og hævdede, at det var grundet The Slenderman på internettet.

Hvis du tør, så grib din ven eller partner, og kryb tæt sammen på sofaen, inden I sætter den på sammen. Måske du skal have en iskold øl at styrke dig på inden? Filmen kan findes på HBO Nordic og er absolut ikke for sarte sjæle.

LÆS OGSÅ: 5 af de sjoveste film nogensinde 

LÆS OGSÅ: Kom med i kulten: De 5 største kultfilm nogensinde

LÆS OGSÅ: 10 klassiske film fra IMDbs top 100, du skal se, før du dør 

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like