Her kan du streame årets Oscar-vindere

Foto: Dune/Courtesy of Warner Bros. Picture

Måske så du alle de nominerede op til Oscar-showet, men hvis du kun vil se vinderne, så kan du finde dem her.

Oscar-showet er kommet og gået – noget mere eksplosivt end mange regnede med.

Hvis det skal omhandle film i stedet for lussinger, så er der gode nyheder. Vi har samlet alle de oscarvindere, der kan streames i Danmark lige nu til din fornøjelse.

Du kan både se, hvor de kan streames, og hvad de vandt for.

Dune  – HBO Max

Vandt for: Bedste visuelle effekter, fotografering, produktionsdesign, lyd, klipning og filmmusik

Foto: Dune/HBO Max

En af showets helt store vindere, der løb afsted med de fleste tekniske kategorier.

Dune omhandler hertugsønnen Paul Atreides, der med sin familie flytter til ørkenplaneten Arrakis. Her lærer de planeten at kende og bliver viklet ind i et komplot, der når helt til galaksens top.

King Richard – HBO Max

Vandt for: Bedste mandlige hovedrolle (Will Smith)

Foto: King Richard/HBO Max

Will Smith vandt prisen, kort efter han havde stukket komikeren Chris Rock en lussing på scenen.

King Richard er baseret på den sande historie om, hvordan Serena og Venus Williams blev sat på sporet til at blive verdenskendte tennisstjerner under deres far Richards vågefulde øje.

CODA – Kan kun lejes i øjeblikket på Apple TV+, Viaplay og Blockbuster

Vandt for: Bedste film, filmatisering og mandlige birolle (Troy Kotsur)

Foto: CODA/Vendôme Pictures/Apple TV+

CODA blev den store vinder med prisen for bedste film, og Troy Kotsur er den anden døve skuespiller til at vinde en oscar i hele ceremoniens historie.

Som det eneste hørende medlem af sin familie har Ruby det lidt svært med sine forældre. Når familiens fiskeforretning kommer i problemer, er Ruby splittet mellem sin passion for musik hun kan dyrke på universitetet og at forlade sine forældre.

West Side Story – Disney+

Vandt for: Bedste kvindelige birolle (Ariana DeBose)

Ariana Debose som Anita og David Alvarez som Bernardo i 20th Century Studios' West Side Story / Foto: Niko Tavernise. © 2021 20th Century Studios. All Rights Reserved.
Ariana Debose som Anita og David Alvarez som Bernardo i 20th Century Studios’ West Side Story / Foto: Niko Tavernise.
© 2021 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Steven Spielbergs genindspilning af klassikeren fra 1961 blev nomineret til flere oscars, men kom kun hjem med en for bedste kvindelige birolle til Ariana DeBose.

West Side Story omhandler to unge fra to forskellige New York-bander, der forelsker sig. Det er noget, som de to bander ikke just er glade for sker.

Cruella – Disney+

Vandt for: Bedste kostumer

Foto: Cruella/Laurie Sparham/Disney Enterprises Inc.

Filmen vandt sin eneste nominering, bedste kostumer. Omhandlende modebranchen havde filmen også stor mulighed for at folde sig ud på dette punkt, og det betalte sig kan man se.

Cruella er oprindelseshistorien til skurken Cruella Deville, som man kender hende fra filmen 101 dalmatinere.

The Eyes of Tammy Faye – Disney+

Vandt for: Bedste kvindelige hovedrolle (Jessica Chastain), makeup og hår

Foto: The Eyes of Tammy Faye/Searchlight Pictures/Disney+

Det var Jessica Chastain i hovedrollen, der løb med sejren i en næsten ugenkendelig Tammy Faye Baker, hvilket også sikrede filmen prisen for bedste hår og makeup.

Filmen er baseret på teleevangelisten Tammy Faye Bakker. Den kortlægger i bedste bio-pic-stil, hvordan hun opnåede berømmelse, og hvordan det hele faldt fra hinanden.

Encanto – Disney+

Vandt for: Bedste animationsfilm

Encanto / Foto: Disney+ / © 2021 Disney. All Rights Reserved.

Disney er altid et sikkert på bedste animationsfilm, og dette år var ingen undtagelse. Disney havde hele tre nomineringer i denne kategori da også Luca og Raya and the Last Dragon var nomineret, men det blev Encanto som endte på toppen.

Encanto udforsker, hvordan det er at være åh så normal i en familie, hvor alle er specielle og har magiske kræfter. Da magien begynder at forsvinde, er det op til den normale Mirabel at redde magien.

Summer of Soul – Disney+

Vandt for: Bedste dokumentarfilm

Foto: Summer of Soul/Mass Distraction Media/Disney+

En kategori, hvor mange af os måske havde ønsket, at den danske Flugt havde fået prisen. Sådan blev det nu ikke, da det var Summer of Soul, der endte med Oscar’en for bedste dokumentarfilm.

Dokumentaren Summer of Soul tager dig med tilbage til 1969 i Harlem, New York City, der fejrede afroamerikansk kultur og musik samt det sorte fællesskab.

The Power of the Dog – Netflix

Vandt for: Bedste instruktør (Jane Campion)

Foto: The Power of the Dog/Netflix

En af de store spillere til showet med hele 12 nomineringer. The Power of Dog var slået til at rydde bord af mange, men den endte kun med at vinde i én kategori: Bedste instruktør, som gik til Jane Campion.

Filmen er sat i 1925, hvor en kvæg-rancher tager sig en enke, Rose, til kone, til trods for sin brors protester. Broren Phil, spillet af Benedict Cumberbatch, danner dog et forhold til enkens søn efter en hård start på forholdet, hvilket er det sidste Rose har lyst til at se ske.

No Time to Die – Viaplay fra d. 8 april

Vandt for: Bedste originale sang (Billie Eilish & Finneas O’Connell)

Foto: No Time to Die/Metro-Goldwyn-Mayer Eon Productions

Det seneste skud fra James Bond-filmserien, og den sidste med Daniel Craig i hovedrollen, blev nomineret i tre kategorier, men det var kun én, den fik med på sin vej. Det var en fortjeneste, der kan attribueres til popstjernen Billie Eilish og hendes musikalske samarbejdspartner og bror Finneas O’Connell. James Bond har altid været kendt for sine kendingsmelodier, og denne er ingen undtagelse.

I No Time to Die er James Bond gået på pension … igen, men fortiden vil ikke give slip, og han kommer ud på sin mest personlige opgave endnu.

LÆS OGSÅ: Top 10-film på HBO Max lige nu

LÆS OGSÅ: Verdens mest kendte voldtægtsmand: anmeldelse af ‘We need to talk about Cosby’

LÆS OGSÅ: De 3 dårligste film på Netflix lige nu

Total
15
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like