Hvor blev Brittas millioner af? Ny dokumentar vil finde ud af det

Foto: Britta og de forsvunde millioner/Discovery Networks Danmark

Først var det Stein Baggers penge. Nu giver et hold dokumentarister et skud på, at finde Britta Nielsens forsvundne millioner.

Du husker nok da det kom frem, at Britta Nielsen havde svindlet sig til 111 millioner kroner fra Socialstyrelsen gennem 25 år. Penge skulle være gået til de udsatte i Danmark, men gik i stedet til Britta Nielsens konto.

I dag er Britta Nielsen i fængsel for bedrageri, og hendes tre børn vil snart gøre hende selskab med fængselsdomme for omfattende hæleri.

Dokumentaren vil besvare tre spørgsmål

I den nye dokumentar fra Discovery vil hele sagen bliver undersøgt over tre afsnit. De opsøger de personer som var tæt forbundet til Britta og sagen, samt får adgang til bevismaterialer fra både danske og sydafrikanske myndigheder.

De søger svar på tre spørgsmål: Hvorfor gjorde hun det? Hvad kunne hun uopdaget svindle sig til millioner over 25 år, og det største spørgsmål, hvor er alle pengene blevet af?

Den sorte kuffert

Gennem samtaler med sydafrikanske og danske myndigheder kommer det frem, at der i Sydafrika florerer rygter om en kuffert fyldt med diamanter.

“Vi hørte om den her sorte kuffert med diamanter. Vi tog ud til deres (familien Nielsens, red.) hus for at lede efter den. Men der gik lang tid, før husholderen lukkede os ind. Da vi endelig kom ind, fandt vi et pengeskab, som var låst. Husholderen sagde, at han ikke vidste hvor nøglen var. Men senere fandt vi den indbagt i et brød. Det var meget mærkeligt, fortæller J.P. Willemse, der var chefefterforsker ved en sydafrikansk myndighed, som blev sat til at eftersøge Brittas værdier.

Hvad der er at finde i den sorte kuffert, vil vi få svar på når Britta og de forsvundne millioner ruller ud på Discovery+.

Britta og de forsvundne millioner får premiere d. 10 november 2021 på Discovery+.

LÆS OGSÅ: Fra The Beatles til Dexter: Film og serier du skal se i november

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Kate’ er en blanding af ‘Hitman’ og ‘John Wick’

LÆS OGSÅ: Not so scary: 5 komplet overvurderede gyserfilm

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like