Kærestetid: 5 film og serier I kan se sammen i foråret

Foto: Small Axe/DR

En god aften sammen med den, du elsker, bliver ofte endnu bedre med en god film eller serie, som I begge nyder at se.

I kender det sikkert. Endelig er der mulighed for at få lidt kvalitetstid sammen med den, I elsker, så I lægger jer i ske i sofaen, hiver tæppet op over jer og trykker “start” på den serie eller film, I først støder på. God start. Men efter fem minutter hører I lyden … SNOOOORK! Jeres elskede er faldet søvn.

Men bare rolig, for der er råd at hente her. Sammen med Grimbergen guider vi jer til fem kvalitetsfilm og -serier, som er jeres sparsomme kærestetid værd.

Den danske: Kød & blod

Viaplay

Foto: Kød & blod/Viaplay

Kød & blod er en film for jer, der holder af danske film, og som godt kan lide at se kvalitetsfilm om den danske underverden.

I rollen som familieoverhovedet Bodil spiller Sidste Babett Knudsen overbevisende en mor, som har rodet sin familie ud i det kriminelle miljø.

LÆS OGSÅ: De gode samtaler: 5 film vi altid taler med vores venner om

Bodil har trukket sine tre voksne sønner (Joachim Fjelstrup, Elliott Crosset Hove og Besir Zeciri) ind i gamet, og da hendes søster dør, flytter den unge niece Ida (Sandra Guldberg Kampp) ind og skal på lige fod agere håndlanger for at være en del af fællesskabet.

Den biografiske: The Danish Girl

Netflix

Foto: The Danish Girl/Netflix

Holder I af film, der fortæller en personhistorie, og som er inspireret af virkeligheden? Så er The Danish Girl en film for jer.

Filmen har et par år på bagen, men den kan lige nu ses på Netflix, så slå til nu, hvis I vil forkæle jer selv med en stærk historie. Den handler om den danske maler Lili Elbe, som levede i begyndelsen af 1900-tallet.

Hun er blandt de første transkønnede, der fik foretaget en kønsskifteoperation, og de dilemmaer, hun oplevede, spilles inderligt og helt forrygende af Eddie Redmayne (The Theory of Everything). Han har selskab af Alicia Vikander (Ex Machina), der i rollen som Lilis kone vandt en Oscar for sin præstation.

Action-filmen: Wonder Woman 1984

HBO Nordic, premiere 26. marts 2021

Foto: Gal Gadot som Diana Prince i Wonder Woman 1984/Warner Bros. Pictures release/2020 Warner Bros. Entertainment inc. All Rights Reserved

Er I til film og serier fra DC-universet, så er den spritnye film Wonder Woman 1984 en film for jer. Filmen skulle have haft premiere i biograferne, men coronavirussen fik sat en stopper for den fest, og nu udgives filmen i stedet på HBO Nordic.

Wonder Woman 1984 er fortsættelsen til 2017-filmen Wonder Woman. Den første film foregik under 1. verdenskrig, hvor Diana Prince (Gal Gadot (Justice League, Fast & Furious), altså Wonder Woman, kæmpede mod den græske krigsgud Ares.

LÆS OGSÅ: Se dem sammen: 10 film og serier I bør se i foråret 2021

I den nye film har Warner Brothers spolet tiden frem til 1980’erne, hvor Gal Gadot i rollen som Diana arbejder på et museum, men snart må hun redde menneskeheden endnu en gang.

Den med noget på hjerte: Small Axe

DR TV

Foto: Small Axe/DR

Blev I fanget af 12 Years a Slave, der fortalte historien om den frie, sorte mand Solomon Northup, der blev solgt som slave? Nu har filmens skaber, Steve McQueen, begået antologiserien Small Axe bestående af fem film, der fortæller om Londons vestindiske samfund fra 1960’erne til 1980’erne.

De fem film kan ses uafhængigt af hinanden og fortæller hver en selvstændig historie. Om politichikane, blues parties, overfald, forfatteren Alex Wheatle og raceadskillelse.

Antologiserien var nomineret til en Golden Globe i 2021 i kategorien ‘Best Television Limited Series, Anthology Series or Motion Picture Made for Television’, men blev overhalet af The Queen’s Gambit. Til gengæld vandt John Boyega en statuette ved samme show for sin rolle som Leroy Logan i film nr. 3, Red, White and Blue.

Den sjove: The Kominsky Method

Netflix

Foto: The Kominsky Method/Michael Yarish/Netflix

Grinede I af The Big Bang Theory eller Two And a Half Men? Så er Chuck Lorres serie om de to ældre venner Sandy (Michael Douglas) og Norman (Alan Arkin) en serie for jer.

Den uforskammede, men sorgfyldte Norman får hjælp fra Sandy, efter han har mistet sin kone til sygdom. Men Sandy er ikke altid til meget hjælp, for hans mislykkede skuespilskarriere og hans stigende alder sætter en kæp i hjulet i hans stræben efter ungdommens spontane liv.

LÆS OGSÅ: De bedste: 5 favoritfilm of ALL TIME

Alligevel er de to venner hinandens klipper, og sjældent har en komedieserie så meget kærlighed i sig som denne. (Det skulle da lige være After Life … ) Og kærligheden fortsætter, for sidste år kom det frem, at serien får endnu en sæson. Premieredatoen kendes endnu ikke.

Total
183
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like