Månedens tip: Gode true crime podcasts

Cover af podcasten Djævlen i Detaljen
Djævlen i Detaljen / Foto: Podtail

Månedens tip åbner dørene op for true crime genrens dystre fortællinger, der med friske titler og gyselige historier kan underholde dig i timevis.

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at true crime podcasts er populære i Danmark. Til dagligt indtager mange danskere morderiske historier og skæbnefortællinger med fornøjelse hjemme fra stuen. Og med månedens tip kan du udforske favoritgenrens mørke afkroge yderligere.

Denne omgang byder på blodige fortællinger og uopklarede sager, der bliver fortalt igennem fantastiske lytteoplevelser. Vi har samlet tre true crime anbefalinger, så du kan dykke ned i genrens univers.

LÆS OGSÅ: De 10 bedste true crime podcasts

Djævlen i detaljen: En farlig sexleg

Cover af podcasten Djævlen i Detaljen
Djævlen i Detaljen / Foto: Podtail

Denne anbefaling undersøger en mærkværdig sag fra rejseholdets tid. En 20-årig mand blev i 1994 fundet død i et bagagerum pakket ind i plastikposer. I starten virkede hændelsen som en simpel sag for politiet, men som tiden gik blev det en mere kompleks affære.

Efter opdagelsen af liget kom et kvindeligt stripperpar i politiets søgelys. Men politiets muligheder var begrænsede, da der ikke var nogen beviser for kvindernes indblanding. Herefter havde politiet ikke andet valg, end at sætte sagen på pause, da deres bevisbyrde ikke bestod af andet end indicer.

Midlertidigt påstod en af kvinderne i 1998, at mandens død skete i forbindelse med en sexulykke, hvilket den retsmedicinske rapport ikke kunne afvise. Drabssigtelserne blev herefter droppet, og sagen stod stille flere år efter. Men i 2003 kom det uopklarede dødsfald på forsiderne igen, da en af kvinderne stod frem og forklarede, at mordet var planlagt. Alligevel er ingen blevet sigtet for drabet.

Djævlen i detaljen afstøver hændelsen om manden i bagagerummet for at afklare, hvad der skete i 1994. Døde manden af en uheldig sexleg eller var det et koldblodigt mord?

Du kan lytte til Djævlen i detaljen: En farlig sexleg på Apple Podcast og Spotify.

Lovløs, sæson 5

Lovløs sæson 5
Lovløs, sæson 5 / Foto: Podimo

Den populære true crime podcast Lovløs har udgivet en sæson om den berygtede dødslæge Elisabeth Wæver. I 1995 satte børnelægen ild til et hus på Bornholm, hvor en mor og hendes to børn blev brændt til døde. Men på trods af at Wæver blev idømt en livsvarig fængselsstraf, påstår hun, at hun er uskyldig.

Fire år senere beslutter journalist Miki Mistrati sig for at opsøge Wæver i Herstedvester for at interviewe hende og få adgang til hendes erindringer om hændelserne. Podcasten tager lytteren med bag fængslets murer, hvor Wæver med sine egne ord fortæller, hvad der skete den sensommeraften.

Ligeledes portrætterer Lovløs den idømte morder, når podcasten dykker ned i Wævers liv og hendes færden på Bornholm i 1995.

Du kan lytte til Lovløs sæson 5 på Podimo. Og bliver du helt hooked, er der heldigvis flere sæsoner at tage hul på.

LÆS OGSÅ: Ny true crime-podcast: Søster optrevler historien om mordet på sin bror

Det levende bevis

Det levende bevis cover
Det levende bevis / Foto: Podtail

DR-LYD genåbner en sag, der fik massiv medieopmærksomhed i 2015, da et somalisk forældrepar blev dømt for omskæring af deres døtre på en ferie i Kenya. Men selvom sagen gennemgik højesteretten, fastholder ofrene stadig syv år senere, at hændelserne aldrig har fundet sted.

I selskab med ofrene undersøger journalist Frederik Hug Ledegaard de tre afgørende scenarier, der dengang fik forældreparret dømt. Men med forsvundne hovedbeviser og forglemte hændelser, oplever journalisten modvind på sin rejse efter svar.

Undervejs begynder retssagens holdepunkter dog alligevel at falde fra hinanden. Som lytter får man indsigt i retssagens forløb, hvor episoderne udpeger, hvordan retssystemets domsargumenter ikke holder vand. Men er rettens afgørelse rigtig eller er resultatet et pragteksempel på justitsmord?

Lytteren bliver undervejs i podcasten inviteret ind i døtrenes verden, hvor de ihærdigt prøver at genåbne deres forældres retssag, mens de bliver mødt med magtfuld modstand. Uanset hvad døtrene gør, er deres familieliv i statens hænder, hvor håb om en genåbning af sagen er minimal.

Du kan lytte til Det levende bevis på Apple Podcast, Spotify, Podimo og DRs hjemmeside.

LÆS OGSÅ: 5 uhyggelige podcasts, du måske ikke tør at lytte til

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like