Månedens tip: ‘Myrdet’ er ideel til fans af true crime-genren

Cover af podcasten Myrdet

‘Myrdet’ lyder som en yderst makaber titel. Og det er det på sin vis også, når man i denne podcast går i detaljerne med gruopvækkende seriemordersager.

Kan du ikke få nok af krimipodcast, men har svært med at vælge den næste? Så skal du læse med her, da vi giver et tip til en god podcast, du kan lytte til i denne måned, hvis du godt kan lide true crime-genren.

I denne måned kan vi anbefale dig at lytte til podcasten Myrdet. I podcasten kan du lytte til komiker Andres Grau og tidligere efterforsker Sebastian Michelsen, der sammen diskuterer seriemordere og alt, der hører sig til dette emne.

Podcasten går egentlig helt tilbage til 2018, hvor første episode blev udgivet. Men der opdateres stadig med nye episoder. Der tages udgangspunkt i verdens værste seriemordere med episoder, som varer fra cirka 40 minutter til halvanden time, og der er flere grunde til at lytte med.

Uhyggelig og spændende

Ført sammen af en fælles interesse, nemlig seriemordere, gennemgår de to værter de sager, som de finder ovenud uhyggelige. På trods af de forfærdelige hændelser, der ligger til grund for de mordsager, der gennemgås, så kan man ikke udelukke, at der er noget opsigtsvækkende ved emnet.

Værterne fortæller i deres første episode, at det psykologiske aspekt i høj grad spiller ind i interessen for emnet. Nemlig det her med hvordan disse mennesker kunne begå så utilgivelige handlinger, og hvad der har ført til dette.

Det er vi nok mange, der har tænkt på i forbindelse med diverse seriemordersager. Meget af det, der bliver diskuteret i denne podcast, er jo nærmest som fiktion, som værterne også nævner.

Som true-crime entusiast kan man nok nikke genkendende til det, som værterne pointerer her. For det er nemlig de historier, der næsten virker uvirkelige, som er de bedste at lytte til. Og det er, hvad vi kan opleve i denne podcast.

LÆS OGSÅ: True crime: De mest populære på Podimo lige nu

En sag ad gangen

I podcasten gennemgår de to værter én sag ad gangen, så man behøver ikke at lytte til afsnittene i en specifik rækkefølge. Man kan gå efter de sager, man finder mest spændende og starte med at lytte til dem, hvis man lyster.

Værterne er meget velfunderede og det virker til, at de har undersøgt sagerne grundigt. Selvfølgelig er der nogle informationer, man ikke kan tilgå, men vi lyttere får et godt all-around perspektiv fra de to værter.

I Myrdet bliver der kigget på grumme sager om blandt andre Jeffery Dahmer, John Wayne Gacy og Andrew Cunanan. Det er både velkendte og mindre kendte seriemordere, der bliver undersøgt.

Hvis Grau og Michelsen kan finde informationer om morderne, der daterer helt tilbage til deres barndom, så er det her, de som regel starter fortællingen. Dette giver også et godt grundlag for, hvordan de blev til de monstre, som de gjorde.

Man kan høre, at begge værter har stor viden om emnet. Sebastian Michelsen er tidligere efterforsker og har god erfaring og viden inden for feltet. Derfor får man også en mere faglig basis for det undersøgende og efterforskende aspekt. Samtidig bliver de ikke hængende i diverse små detaljer for længe. De snakker om det og så er de hurtigt videre til det næste interessante inside i sagen.

LÆS OGSÅ: 5 uhyggelige podcasts, du måske ikke tør at lytte til

God kemi og spændingssættende

Endnu en god grund til at give denne krimipodcast et lyt denne måned er værternes gode kemi og evne til at fortælle. Man kan virkelig mærke, at den store drivkraft i podcasten er Grau og Michelsens fælles interesse for seriemordere. Og så giver det jo bare noget til stemningen, når baggrundsmusikken ulmer i det fjerne.

Selvom det er nogle tunge og dystre emner, der omtales i denne podcast, så er værterne gode til at holde en let stemning. Man kan sågar komme til at trække lidt på smilebåndet, når de diskuterer, hvor absurde og syge disse sager er. På trods af det er de begge meget sobre i deres diskussioner, hvilket også gør det til en god oplevelse at lytte til dem.

Myrdet er en krimipodcast om grusomme sager, der kan give noget uhygge til hverdagen. Hvis man er en true-crime fan kender man nok til nogle af sagerne. Men så kan man altid gå efter de episoder med navne, man ikke genkender.

Podcasten er dog ikke kun dyster, men også hyggelig. Og det er netop fordi, det føles som en samtale mellem to gode venner med en stor begejstring for et interessant emne.

Du kan lytte til fjerde sæson på Podimo og de forrige sæsoner kan høres på Apple Podcast.

LÆS OGSÅ: Ny true crime-podcast går tæt på gruopvækkende opførsel

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like