Moderne klassikere: 5 kærlighedsklassikere, der rammer direkte i hjertekulen

Foto: Crazy, Stupid, Love./BEN GLASS – © 2011 Warner Bros. Entertainment Inc.

De moderne kærlighedsklassikere passer perfekt til efterårsmørket, der stille og roligt er ved at sænke sig over os, for mørket giver anledning til masser af hygge, stearinlys og romantik!

Hvad enten det er tid til datenight eller selvforkælelse, er der nu noget afslappende, drømmende og fortrøstningsfuldt over romantiske film, som bare er en sikker vinder – hvad enten du er til lyse komedier eller episke dramaer.

Nedenfor får du mine bud på fem fantastiske perler, udgivet i løbet af de seneste 20 år, som er perfekte valg, når filmaftenen kalder på romantik.

Den ultimative: ‘Love Actually’

Streamingtjeneste: Netflix

Foto: Love Actually/Peter Mountain – © 2003 Universal Studios.

Er det overhovedet muligt at have en liste over kærlighedsfilm uden at inkludere Love Actually? Trods den oftest forbindes med juletid – der også er rammen for begivenhederne i filmen – er måden, hvorpå den via et imponerende cast, skøn og iørefaldende musik samt en god portion humor belyser, hvilken komisk størrelse kærligheden er, med til at sikre evig relevans året rundt.

I filmen følger vi en række vidt forskellige skæbner forbundet på kryds og tværs, som alle i større eller mindre grad tumler med kærlighedens mange faser, hvad enten det udspiller sig i form af barndomsforelskelse, begær, ægteskab, ulykkelig kærlighed, utroskab eller sorg.

Love Actually er en ægte feel good-film, som ikke kan undgå at efterlade dig med et smil på læben. Se den til jul, se den til sommer. Men vigtigst af alt: Se den!

Den, der skulle have været: ‘Before Sunset’

Streamingtjeneste: Kan lejes hos Blockbuster, SF Anytime, Viaplay m.fl.

Hvad ville du gøre, hvis du fik endnu en chance hos the one that got away? I det dybsindige og hjertevarme drama Before Sunset (som den vågne seer desuden vil bemærke foregår i realtid) skildres andet møde mellem amerikanske Jesse og franske Celine ni år efter, de tilbragte en nat sammen i Wien i forgængeren, Before Sunrise, fra 1995.

Da Jesse og Celine, der nu er i trediverne, mødes i Paris, som er sidste stop på Jesses bogturné, beslutter de at tilbringe halvanden times ventetid sammen, inden han skal nå et fly. Trods livet øjensynligt har ført dem i helt forskellige retninger, ulmer den intense kemi fra første nat og den årelange, skjulte længsel efter “kærligheden, som skulle have været” stadig under overfladen.

Med Before-trilogien har instruktør, Richard Linklater (Boyhood, Dazed and Confused), beriget filmhistorien med nogle af de mest smukke og interessante dialoger, du kommer til at opleve – og som du bestemt ikke bør snyde dig selv for.

Den sande historie: ‘Walk the Line’

Streamingtjeneste: Disney+

Walk the Line fortæller den sande historie om musiklegenden, Johnny Cashs, rejse fra fattig landmandssøn i Arkansas til en af verdens allerstørste countrystjerner. En rå og ærlig fortælling om sangerens kamp med sine indre dæmoner og om mødet med sin livslange kærlighed, June.

Ikke overraskende indeholder filmen en fænomenal lydside spækket med udødelige hits. Joaquin Phoenix (Her, Gladiator) og Reese Witherspoon (Wild, Legally Blonde) leverer desuden eminente præstationer, der for sidstnævntes vedkommende betød, hun både kunne indkassere BAFTA-, Golden Globe- og Oscar-statuetter.

Walk the Line skal ses, fordi den giver et unikt indblik i en stor kunstners fascinerende liv og tjener som et levende bevis på, at kærligheden, trods adskillige udfordringer, til syvende og sidst er størst af alt.

Den hylemorsomme: ‘Crazy, Stupid, Love’

Streamingtjeneste: Amazon Prime Video

Foto: Crazy, Stupid, Love./BEN GLASS – © 2011 Warner Bros. Entertainment Inc

I Crazy, Stupid, Love følger vi den midaldrende og kiksede familiefar, Cal, hvis verden styrter i grus, da konen, Emily, proklamerer, at hun har været ham utro og vil skilles. På sin mission for at genfinde sig selv stifter han bekendtskab med den unge charmør, Jacob, der er yderst velbevandret i nattelivet og har kvinderne i sin hule hånd.

Steve Carell (The Office, The 40 Year Old Virgin) leverer skøn, tragikomisk timing i rollen som Cal, mens han suppleres sublimt af Ryan Gosling (Drive, La La Land) som sit kvindebedårende modstykke. Filmen har desuden solide navne som Julianne Moore, Emma Stone og Kevin Bacon på rollelisten.

Crazy, Stupid, Love er den perfekte valg til en sjov og hyggelig filmaften, fordi den både leverer fantastisk morsomme forviklinger og en ærlig, men yderst hjertevarm fortælling om de små bump på vejen mod den store kærlighed.

Den om den svære, første kærlighed: ‘Call Me by Your Name’

Streamingtjeneste: Viaplay

Foto: Call Me by Your Name/Sony Pictures Classics

Startfirsernes pasteltonede drømmelandskab badet i sommersolen over den italienske riviera danner rammen om den billedskønne, bittersøde fortælling inspireret af André Acimans bog fra 2007.

Da 17-årige Elio og hans fransk-jødiske familie tilbringer sommeren i deres norditalienske villa, forandres alting ved mødet med faderens amerikanske praktikant, collegestudenten, Oliver. Draget af den mystiske fremmede overvældes Elio af fascination og tillige et flammende begær, han aldrig før har følt.

Call Me by Your Name er visuel poesi, som udspiller sig for dine øjne. Timothée Chalamet (Dune, Little Women) leverer en fabelagtig præstation i rollen som Elio, hvis naive, himmelblå tusindmileblik unægteligt vil have risiko for at frembringe en lille tåre i øjenkrogen undervejs.

LÆS OGSÅ: Film & seriequiz til hyggelige stunder

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Dr Death: Miracle Man er et godt forsøg

LÆS OGSÅ: Top 5: De bedste danske film nogensinde

Total
3
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like