Ny dokumentar dækker overgrebene i Det Svenske Akademi

Foto: Bernhard Ludewig/Nobel Prize Outreach

Det svenske akademi blev i 2017 anklaget for at hemmeligholde flere seksuelle overgreb af kulturprofilen Jean-Claud Arnault.

The Prize of Silence er en dokumentarserie i fire dele, som vil se nærmere på forløbet op til aflysningen af Nobelprisen i litteratur 2017. I dokumentaren interviewes nogle af de kvinder Jean-Claud Arnault forgreb sig på, for at belyse de varige mén som kvinderne lider under.

Var en stor kanon i kulturlivet

Jean-Claud Arnault styrede sammen med sin kone Katarina Frostensson en kulturforening i samarbejde med Det Svenske Akademi. Det forhold gav Arnault en hvis magt i den kulturelle verden. En magt han brugte til at forulempe unge kvinder og derefter få dem til at holde munden lukket.

I 2018 blev Arnault således idømt en fængselsstraf på baggrund af anklagerne. Det Svenske Akademi kom også under beskydning, da det viste sig, at mange i akademiet havde kendskab til Arnaults omgang med yngre kvinder og hemmeligholdte det.

Dykker ned i de store problemer

Dokumentar serien giver ikke kun indblik i hvordan kvinder udnyttes og udsættes for seksuel vold i bestemte miljøer, men også hvordan det stadig påvirker dem år efter, og frygten for at sige fra, over for de magtfulde personer der krænker.

“Historien om, hvordan “kulturprofilen” har påvirket Nobelprisen, har formet, hvordan omverdenen har talt om Det Svenske Akademi i de seneste år. Dokumentaren afspejler en skræmmende virkelighed, der desværre stadig påvirker mennesker. Det er vigtigt, at diskussionen holdes i live, at ofrene ikke bliver glemt, og at vi tager deres historier alvorligt” siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer i NENT Group.

Dokumentar serien The Prize of Silence har premiere senere i efteråret 2021 på Viaplay.

LÆS OGSÅ: De bedste true crime dokumentarer på Netflix lige nu

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Podcasten ‘De 169 piger’ giver en stemme til dem, der ikke har følt sig hørt

LÆS OGSÅ: Mark Wahlberg er tilbage i ny actionfilm

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like