Nye film på Netflix i december 2022

Nye film på Netflix i december 2022
Foto: White Noise/Wilson Webb/NETFLIX © 2022

Julen i år bliver en rigtig arbejdsgiverjul, men forhåbentligt bliver der alligevel tid til at se en masse film. Vi er i hvert fald klar her med endnu en liste over de nye film på Netflix i december 2022.

Der er i denne måned plads til både mysterier, musicals, mord og en god klat komik og action. Netflix afslutter året med et brag, så lad os komme i gang med de tidlige og sene julegaver, Netflix deler ud i december.

Trold

Premiere: 1. december 2022
Genre:  Action, eventyr, drama, fantasy, thriller
Sprog: Norsk

Hvis du ligesom os har et svagt punkt for den norske “mockumentary” Trolljegeren fra 2010, hvor en gruppe studerende følger i fodsporerne på en troldejæger op i de norske fjelde, så er Trold på Netflix et oplagt valg at kaste sig over. I Trold befinder vi os endnu en gang i Norge, hvor en gigantisk trold vågner fra sin søvn efter at have været fanget under jorden i 1.000 år – og den virker ikke til at være i godt humør.

Herfra går filmen totalt i Godzilla-mode, hvor vi følger de norske myndigheders desperate kamp for at kontrollere situationen, imens trolden begiver sig afsted mod landets hovedstad, Oslo. Effekterne ser ved første øjekast ganske overbevisende ud, og ser du traileren, får du straks lyst til at finde popcornene frem og trykke på afspil.

Scrooge: A Christmas Carol

Premiere: 2. december 2022
Genre: Animation, adventure, comedy, drama, familie
Sprog: Engelsk

Ingen jul uden Et juleeventyr. Ebenezer Scrooge er her, der og alle vegne – både på film og på de skrå brædder. Den klassiske julehistorie bliver denne gang genfortalt i en ny, animeret version, hvor der bliver lagt særlig vægt på det overnaturlige og rejser gennem tid og sted. Den originale historie bliver derfor umiddelbart tvistet lidt i Scrooge: A Christmas Carol.

Stemmeskuespillerne består af et velkendt cast, hvor hovedpersonen bliver stemmelagt af Luke Evans, som mange formentligt vil genkende fra Dracula Untold (2014), Skønheden og udyret (2017) og Hobbitten-trilogien. Derudover medvirker blandt andre Jessie Buckley (I’m Thinking of Ending Things), James Cosmo (Braveheart, Troy, Narnia) og Olivia Colman (The Lobster, The Favorite). Det bliver spændende, om filmen her kan toppe Muppets-versionen fra 1992 med Michael Caine.

Guillermo Del Toro’s Pinocchio

Premiere: 9. december 2022
Genre: Animation, drama, familie, fantasy, musical
Sprog: Engelsk

Disney’s Pinocchio (2022) fik hård medfart, da den nye animerede udgave udkom i september. Nu har den mexicanske filminstruktør Guillermo del Toro (Pans Labyrint, The Shape of Water, Hellboy) taget den klassiske historie under kærlig behandling, og resultatet er udadtil et helt andet, end den version Disney smed på banen tidligere på året.

Historien er ellers essentielt den samme: Den sorgramte Geppetto (stemme af David Bradley) får sit højeste ønske opfyldt, da en af hans trædukker på mystisk vis bliver vækket til live. Dog udspiller Guillermo del Toros Pinocchio sig under Mussolinis Italien, hvor stærke fascistiske kræfter styrer landet, hvilket selvfølgelig påvirker den velkendte historie.

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Premiere: 23. december 2022
Genre: Comedy, krimi, drama, mysterie, thriller
Sprog: Engelsk

Daniel Craig (Skyfall, Logan Lucky, No Time to Die) er tilbage i rollen som den excentriske sydstatsdetektiv Benoit Blanc i efterfølgeren til den populære Knives Out fra 2019. Denne gang er titlen Glass Onion: A Knives Out Mystery, der udspiller sig et sted i Grækenland, hvor Benoit Blanc har et nyt mysterium, der skal løses.

Castet er, på nær Daniel Craig, skiftet helt ud, men byder igen på et imponerende ensemble, der inkluderer store navne som Edward Norton, Kate Hudson, Dave Bautista, Ethan Hawke, Hugh Grant, Janelle Monáe og Serena Williams. Ja, tennisspilleren. Instruktøren er Rian Johnson (Looper, Star Wars: The Last Jedi), der også filmede den første, så mon ikke tonen og stilen på mange måder bliver den samme i fortsættelsen her.

White Noise

Premiere: 30. december 2022
Genre: Comedy, drama, horror, mysterie
Sprog: Engelsk

En af de sidste film i år bliver Noah Baumbachs (Marriage Story, The Squiad and the Whale) White Noise, der, som adskillige andre af Baumbachs film, har Adam Driver (Star Wars: The Force Awakens, Girls, The Last Duel) på rollelisten. Adam Driver spiller faren i en lettere aparte amerikansk familie, der som alle andre kæmper for at komme igennem hverdagen.

I løbet af filmen oplever familien dog nogle knap så ordinære hændelser, der skifter fra at være lattervækkende morsomme til skræmmende uhyggelige. Filmen har lidt den samme vibe som Donnie Darko fra 2001. Så hvis du er fan af den, er White Noise måske et oplagt filmbud til at runde 2022 af med. Udover Adam Driver medvirker blandt andre Don Cheadle, Greta Gerwig og André 3000.

Andre nye film på Netflix i december 2022

Qala, premiere 1. december
Lady Chatterley’s Lover, premiere 2. december
Warriors of Future, premiere 2. december
Delivery by Christmas, premiere 6. december
The Marriage App, premiere 7. december
Burning Patience, premiere 7. december
I Believe in Santa, premiere 14. december
The Big 4, premiere 15. december
BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths, premiere 16. december
Private Lesson, premiere 16. december
A Not So Merry Christmas, premiere 20. december
Disconnect: The Wedding Planner, premiere 21. december
Roald Dahl’s Matilda The Musical, premiere 25. december
7 Women and a Murder, premiere 28. december
A Night at the Kindergarten, premiere 28. december
Stuck With You, premiere 28. december

LÆS OGSÅ: 5 podcast du bør høre, hvis du elsker film og serier

LÆS OGSÅ: De 10 bedste julefilm nogensinde

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like