Nye og gamle: Vi Elsker Streaming giver gode bud på film du skal se i løbet af efteråret

Foto: Dune/Warner Bros. Pictures/Legendary Pictures

Skal du bruge dit efterår på at se Cats igen og igen? Nej vel? Så fang en af disse.

Det er slut med at sidde ude, til længe efter solen er gået ned, og det er selvfølgelig ærgerligt, men til gengæld skinner solen ikke længere ind i skærmen.

Efteråret betyder også, at du får tid til at indhente nogle af alle de skønne film, der er kommet på streamingtjenesterne. Film, som du gerne har villet se, men har været for travlt optaget af grillaftener og strandture til at se.

De nye:

Dune (HBO Max – ukendt dato)

Foto: Dune/Courtesy of Warner Bros. Picture

Denis Villeneuve har risikeret at lægge sig ud med fans af Frank Herberts bøger om ørkenplaneten Dune, og resultatet er virkelig spektakulært. Det er en solid sci-fi-actionfilm på den helt store skala, og historien er lige så medrivende, som den altid har været.

Lige meget om du er fan eller ej, er der noget at komme efter i denne første del af den absolut bedste filmatisering af bøgerne, så uanset om du går til den med reserveret nysgerrighed eller trang til lækker Sci-fi, er Dune et godt bud på en underholdende aften.

Filmen får formegentlig premiere i november, da HBO Max får premiere på biograffilm fra Warner Bros og deres egne selskaber kun 45 dage efter premieredagen i biografen.

Knives Out (Netflix – 1. september)

Foto: Knives Out/Lionsgate MRC

Agatha Christie ville utvivlsomt bifalde filmen Knives Out, der i kernen er et godt gammeldags Murder Mystery, men med opdateringer nok til at den ikke bliver helt forældet.

Da den stenrige forfatter Harlan Trombey efterlader sit samlede økonomiske imperium til den unge sygeplejerske, Marta, bliver hans forsmåede familie rasende, og arveretten drages i tvivl. Særligt da der samtidig sås tvivl om, hvorvidt Trombey faktisk begik selvmord.

The Lighthouse  (C More – 8. september)

Foto: The Lighthouse/Viaplay

Willem Dafoe (Platoon, Spider-man) og Robert Pattinson (Twilight, Harry Potter and the Goblet of Fire) bærer denne intense drama-thriller-gyser-eller-hvad-den-nu-er helt perfekt. En storm nærmer sig det fyrtårn på en isoleret lille ø, som de to herrer er ansat til at passe. Det skal hurtigt vise sig, at de ikke helt er forberedte på det psykologiske pres, de bliver udsat for.

The Lighthouse blev nomineret for Bedste Kinematografi, og selvom den tabte til 1917 er det tydeligt, hvorfor den var tæt på. Og de visuelle værktøjer er fuldt ud i stand til at underbygge den ulmende frygt, der lurer under overfladen.

Je Suis Karl (Netflix – 23. september)

Foto: Je suis Karl/Netflix

Hvad sker der for et menneske, der bliver udsat for terror? Det forsøger Je Suis Karl at forklare med historien om Maxi, der mister sin mor og brødre i et bombeangreb og efterfølgende bliver suget ind i en ungdomsorganisation, der viser sig at være ikke så langt fra dem, der satte Maxi på den nye kurs.

Selvom Je Suis Karl godt kan kritiseres for at have en lidt tynd præmis og for at ramme ved siden af den overordnede kommentar på fanatisme, er det stadig en god og spændende film, der kan sætte gang i tankerne.

De ældre

Pulp Fiction  (Paramount+ – 25. september)

Foto: Pulp Fiction/Miramax

Der er nok ikke mange, der ikke har set Pulp Fiction, men uanset om du er blandt de få, der er gået glip af Quentin Tarantinos absolutte mesterværk, eller om du har set den mange gange, er det faktum, at den kan ses lige nu på Paramount+ ikke bare en god undskyldning for at sætte den på.

Det er jo nærmest en ordre.

For Pulp Fiction satte ikke bare Tarantino på Hollywood-stjernehimlen. Den banede også vejen for en tilsyneladende endeløs række af film, der tager deres inspiration fra den anakronistiske lækkerbisken. Så hvad venter du på?

Kongekabale (C More – 1. oktober)

Der er ingen, der skal sige, at vi ikke kan finde ud af at lave film her i Danmark, og det er nok også kun de færreste, der rent faktisk mener sådan. Men vi kan også mere end sorte komedier, og Niels Krause-Kjærs politiske drama, Kongekabale, er blandt en af de bedste film, vi har leveret herhjemme fra.

Filmen er inspireret af tiden efter den Konservative partileder, Hans Engell, forlod dansk politik, og det er nemt at trække tråde mellem filmen og virkeligheden. Og Søren Pilmark er mageløs.

Se7en (C More – 1. oktober)

Foto: Se7en/Viaplay

What’s in the box? Har du set Se7en? Selvfølgelig har du det. Og selvfølgelig skal du se den igen.

Escape from New York (Viaplay – 1. september)

Foto: Escape from New York/Rialto Pictures/Studiocanal

Midt i krigen mod både Kina og Sovjetunionen opfører USA en 15 meter høj væg rundt om Manhattan, og lader de kriminelle horder derinde ordne det hele selv. En solid plan indtil knap ti år senere, da Air Force One styrter ned bag muren, og det er op til Snake Plissken at få ham ud i ét stykke.

John Carpenter skrev filmen i 70’erne, og den er lige præcis så corny midt-80’er kult, at den stadig er et gensyn værd.

Er det ikke nok, kan de tre Matrix-film findes på C-More, og Viaplay har smidt 12 James Bond-film op også, inklusive den absolut bedste: Goldfinger.

LÆS OGSÅ: Guide: Film og serier du skal se i efterårsferien

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Jake Gyllenhaal spiller fabelagtigt i ‘The Guilty’

LÆS OGSÅ: Tjeklisten: Film du skal streame på Netflix lige nu

Total
1
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like