Optakt til EM2020: Den vigtigste info og vores favoritter

Foto: ©UEFA EURO2020 footage Se EM på TV3+

Sommerens europamesterskab i fodbold starter lige om lidt. Men hvilke datoer og hold skal du særligt holde øje med i turneringen?

I denne artikel bliver du i samarbejde med YouTv guidet til den vigtigste info om EM2020, heriblandt datoer, turneringsstruktur og stadions. Du kan nemlig se EM på TV3-kanalaerne med YouTv. Vi vil også tage et kig på vores fem største favoritter til at løfte pokalen på Wembley den 11. juli 2021.

Den vigtigste info om EM2020

Mesterskabet, EM2020, UEFA EURO 2020 – ja, kært barn har mange navne. Men uanset hvad du vælger at kalde turneringen, sparkes den i gang den 11. juni i Rom i kampen mellem Italien og Tyrkiet. Det er 16. gang, der spilles om Henri Delaunay-pokalen. Og Portugal træder ind i turneringen som forsvarende mestre.

Atypisk for turneringen bliver den afviklet i 12 forskellige byer i 12 forskellige lande. Otte ud af de 12 byer er hovedstæder undtagen München, Sankt Petersborg, Glasgow og Sevilla.

LÆS OGSÅ: Guide til nye podcasts: 5 podcasts du kan høre i juni

Finalen spilles den 11. juli 2021 i London på det legendariske Wembley. Alle byer får fire kampe, undtagen London, hvor der spilles syv. I Parken i København spiller Danmark sine tre hjemmekampe. Der spilles også en ottendedelsfinale i Parken.

Frankrig

Foto: SKopp

Verdensmestrene fra Frankrig vil altid være blandt favoritterne med verdensstjerner som Mbappé, Pogba, Kanté og Varane. Angrebet er blevet yderligere forstærket med den fortabte søn, Karim Benzema, som er tilbage på landsholdet efter fem år ude i kulden pga. trusler og afpresning af landholdskammeraten Valbuena.

LÆS OGSÅ: Timothée Chalamet skal spille unge Willy Wonka i kommende prequel

Frankrig har klassespillere på alle positioner, og har en rutineret landstræner på bænken. Didier Deschamps har været landstræner siden 2012, og han har selv løftet både VM- og EM-trofæet som anfører for det franske landshold – så han ved, hvad der skal til for at vinde.

Belgien

Foto: Dbenbenn

De røde djævle fra Belgien er bookmakernes favorit, og ligger nummer et på FIFAs verdensrangliste. De Bruyne skal skabe chancerne til Lukaku, og Courtois er i form efter en fantastisk sæson i Spanien.

LÆS OGSÅ: 5 inspirerende biografier, der giver dig gåpåmod i hverdagen

Belgierne har været undervejs i mange år, og har en enorm talentmasse. De blev nummer tre ved VM 2018 og står nu kun endnu stærkere i år. De vandt alle deres kampe i kvalifikationsspillet med en målscore på 40-3. Holdet har været anført af den spanske træner Roberto Martínez siden 2016.

England

Foto: Nicholas Shanks

2021 kan være året, hvor englænderne får forløst deres potentiale. Mange unge spillere med et kæmpe talent har indenfor de sidste par år vundet både U17 og U20 VM. Unge spillere som Rashford, Sancho, Mount, Alexander-Arnold, Rice og Foden kan læne sig op ad rutinerede kræfter som Kane, Sterling og Stones.

LÆS OGSÅ: Podcast: film og serier vi altid bliver i godt humør af

England stiller med slutrundens yngste trup. The Three Lions kommer til at spille kampene i et meget højt tempo, og kan drage fordel af, at de afgørende kampe spilles på Wembley.

Tyskland

Foto: SKopp

Man skal aldrig afskrive Tyskland til en slutrunde. Tyskernes trup er bygget op omkring en stamme fra Bayern München med hele otte spillere og krydret med Premier League-profiler som Werner, Gündogan, Havertz og ikke mindst midtbanestyrmanden Kroos fra Real Madrid.

LÆS OGSÅ: 10 film og serier du skal glæde dig til i 2021

Landstræneren, Löw, siger farvel efter 15 succesrige år i spidsen for landsholdet. Tyskerne har revanche til gode, efter de røg ud af gruppespillet ved VM i 2018.

Portugal

Foto: Vítor Luís Rodrigues/António Martins-Tuválkin

Som forsvarende mestre skal portugiserne nævnes blandt favoritterne. Vi må antage, det bliver Ronaldos sidste EM, og han og holdkammeraterne vil gøre alt for at tage titlen hjem igen.

LÆS OGSÅ: 5 lydbøger om de kendte

Truppen er stærkere end i 2016, og Ronaldo vil blive bakket op i angrebet af stjernerne Fernandes, Silva, Jota og Félix. Portugals trup er meget bred og talentfuld, og de kan overraske igen.

Flere af vores favoritter er i gruppe sammen

Foto: ©UEFA EURO2020 footage Se EM på TV3+

Vi har bl.a. Frankrig, Tyskland og Portugal blandt favoritterne. De tre hold er i “dødens gruppe”, Gruppe F, med Ungarn som det sidste hold. Turneringsstrukturen er sådan, at tre hold fra hver gruppe kan gå videre. De tre bedste firere fra grupperne går videre til kvartfinalerne, så både Frankrig, Tyskland og Portugal kan gå videre fra samme gruppe.

LÆS OGSÅ: Guide: 3 danske podcasts alle kan lytte med på

Vi må hellere nævne, at vi selvfølgelig holder med Danmark, og vi tror helt sikkert på, holdet kommer langt. Men de er altså ikke blandt vores favoritter på nuværende tidspunkt. Vi krydser dog fingre, og alt andet vi har.

Husk at du se EM på TV3-kanalaerne med YouTv.

Mix dine tv-kanaler og streamingtjenester

YouTv er Danmarks nye tv- og streamingtjeneste – friheden til at nyde det bedste og mest aktuelle indhold, nøje udvalgt af … dig selv! Det er dig, der bestemmer, hvad du vil se. Og dig, der bestemmer, hvilke tv-kanaler og streamingtjenester du gerne vil have. Fortryder du dine valg, eller vil du bare gerne se noget andet, kan du udskifte en tjeneste efter 30 dage.

Du får altid Paramount+ og DRTV med hos YouTv, hvilket give dig adgang til eksklusive serier, blockbuster film direkte fra Hollywood, masser af børneindhold og ikke mindst helt nyt originalindhold hos Paramount+.

Derudover kan du vælge kendte streamingtjenester såsom HBO Nordic, Viaplay, Disney+ samt mange flere. Derudover kan du frit vælge mellem tv-kanaler som Xee, Tv2 Zulu, MTV eller CNN. Alt hvad du har brug for, et sted.

Ud over den ultimative valgfrihed, slipper du for komplicerede installationer, bindingsperioder og lange opsigelsesfrister. Det kunne faktisk ikke være nemmere.

Prøv YouTv i en måned for 0 kr. ved at trykke på teksten her*

*Herefter 199 kr./md. for 3 mixpoint. Tilbuddet gælder nye kunder

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Sommerdrømme’ får dig til at glæde dig til sommer, strand og varme

Total
5
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like