Romantik i luften: Er du mand nok til at se de her film og serier

Foto: Foto: Bridgerton/Liam Daniel/Netflix

Serier og film i den romantiske genre appelerer for det meste til det kvindelige publikum, men mænd kan altså også godt se med.

For romantiske film og serier er ikke kun for piger og kvinderHistorierne kan være medrivende, skuespillet kan være lækkert, og kvaliteten kan være helt i top.

I hvert fald i de fem film og serier, som vi sammen med Grimbergen præsenterer i denne artikel.

Vi lover selvforkælelse på første række uanset, hvilken film eller serie du vælger.

Romantiske film

The Beach

Disney+
Premiereår: 2000

Vi lægger ud med en klassiker. Måske kan du huske dengang i begyndelsen af det nye årtusinde, hvor alle unge kvinder talte om Leonardo DiCaprio i bar overkrop på en strand i Thailand. Det er dén her film, de talte om.

Filmen er instrueret af Danny Boyle (Slumdog Millionaire) og handler om den ferierende Richard (Leonardo DiCaprio), som forelsker sig i den gifte Françoise (Virginie Ledoyen). Sammen drager de til en thailandsk ø med en smuk strand og en lagune, men paradiset varer ikke ved.

Udover Leonardo medvirker også Tilda Swinton (Michael Clayton), Virginie Ledoyen (8 femmes), Guillaume Canet (Ensemble, c’est tout) og Robert Carlyle (The Full Monty).

Little Women

Viaplay
Premiereår: 2019 (2020 i Danmark)

Nåede du ikke biografen for at se det romantiske mesterværk Little Women, så er det nu, du skal finde din indre romantiker frem, for filmen har netop fået premiere på streamingtjenesten Viaplay.

Little Women griber fat i de forskelle, der viser sig i relationer. Helt præcist, hvor forskellige fire søskende viser sig at være i familien March. Historien bliver fortalt af Jo March, der spoler frem og tilbage i de fire søstres liv.

LÆS OGSÅ: Podcast: Vores 3 favoritfilm og -serier of all time

Filmen er skrevet og instrueret af kvinder, Greta Gerwig (instruktør og manuskriptforfatter) og Louisa May Alcott (forfatter til bogen bag), og de fire hovedroller spilles meget gribende af Saoirse Ronan (Lady Bird), Emma Watson (Beauty and the Beast), Florence Pugh (Midsommar) og Eliza Scanlen (Babyteeth). Er du stadig ikke overbevist, så lad os lige nævne, at den i 2020 fik seks Oscar-nomineringer og løb af med den ene af dem for Best Achievement in Costume Design.

A Hidden Life

C More
Premiereår: 2019 (2020 i Danmark)

A Hidden Life blander historie, drama og romantik i fortællingen om en østrigsk landmand og familiefar, der nægter at drage i krig for Nazityskland og Adolf Hitler – også selvom den holdning kan koste ham livet.

Den barske fortælling foregår i det nordlige Østrig under 2. Verdenskrig og fortæller den sande historie om Franz Jägerstätter.

Filmen er instrueret og skrevet af Terrence Malick, som vandt en François Chalais Award ved Cannes Film Festival i 2019, og i år var filmen nomineret til en dansk Robert.

Romantiske serier

This Is Us

Amazon Prime Video
Premiereår: 2016

Vil du hellere have romantik i serieform, så er den amerikanske serie This Is Us af Dan Fogelman (Cars) et godt bud til flere gode aftener med selvforkælelse.

Med god humor og solidt skuespil får du fortællingen om Pearson-familien. Vi følger dem i sorger og glæder på en noget usædvanlig måde. Fortællingen springer nemlig i tid og sted, og på den måde får vi hele historien om forældrene Jack og Rebecca og deres børn Kate, Randall og Kevin.

LÆS OGSÅ: Video: 3 film og serier vi altid anbefaler

Hovedkarakterne spilles af et stort ensemblehold, og særligt værd at nævne er Milo Ventimaglia (Chosen), Mandy Moore (Tangled), Sterling K. Brown (American Crime Story), Chrizzy Metz (Breakthrough), Justin Hartley (Passions), Chris Sullivan (The Knick), Eris Baker (Dispel), Jon Huertas (Castle) og Parker Bates (Magic Max).

Bridgerton

Netflix
Premiereår: 2020

Du kan lige så godt få den set, Bridgerton, for alle taler om den. Ikke mindst på grund af seriens overdådige kostumer, men også på grund af den store fortælling. Serien er baseret på Familien Bridgerton-bøgerne af Julia Quinn og fik premiere i Danmark i juleferien sidste år.

I løbet af afsnittene bliver du suget ind i 1800-tallets England, hvor romancen eksploderer, og et stort persongalleri udfolder sig. De fleste personer er en del af Bridgerton-familien og Featherington-familien.

Du kan bl.a. opleve Pheobe Dynevor (Younger), Regé-Jean Page (For the People), Harry Cains (Mercury), Claudia Jessie (Doctors), Ruby Barker (How to Stop a Recurring Dream), Ben Miller (The Armstrong and Miller Show) og Polly Walker (Rome).

LÆS OGSÅ: Kærestetid: 5 film og serier I kan se sammen i foråret

LÆS OGSÅ: De gode samtaler: 5 film vi altid taler med vores venner om

LÆS OGSÅ: De bedste: 5 favoritfilm of ALL TIME

Total
1
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like