Så du dem? 5 film og serier der gav os de største øjeblikke

Foto: Game of Thrones/HBO Nordic

Film og serier fortryller os med spektakulære, storartede og rørende øjeblikke.

Nogle film og serier fodrer os med så stærke scener, at de brænder sig fast i vores hukommelse og giver os lyst til at gense scenerne igen og igen.

Sammen med Grimbergen har vi udvalgt fem film og serier, som du kan se sammen med dine venner og være garanteret store øjeblikke.

Game of Thrones

Streamingtjeneste: HBO Nordic
Genre: Action, adventure

Foto: Game of Thrones/sæson 3/HBO Nordic

For ti år siden så vi det første afsnit af en serie om konger, dronninger, dværge og bastarder, som skulle vise sig at tage fusen på langt de fleste seere gang på gang i otte sæsoner. Serien hedder selvfølgelig Game of Thrones og kan få Ringenes Herre til at føles som en lunken øl fra kassen.

De store øjeblikke står i kø, men særligt ét afsnit er garant for en omgang selvforkælelse uanset, hvor mange gange du har set det.

Det store øjeblik: Har du ikke set Game of Thrones, så stop læsningen her. Har du set Game of Thrones, vil du sikkert være enig i, at afsnittet The Rains of Castamere på alle mulige måder falder under kategorien “største øjeblikke i film og serier”.  For dette afsnit indeholder massakren The Red Wedding arrangeret af Walder Frey (David Bradley), hvor han hævner sig mod “Kongen af Norden”, Robb Stark (Richard Madden), ved at slagte ham, hans mor, Catelyn Stark (Michelle Fairley), gæsterne og hundredevis af soldater – til et kæmpe chok for seerne!

The Usual Suspects

Lejes hos: Blockbuster og Google Play
Genre: Krimi, mysterie

Så du med dengang i 90’erne, hvor fem forbrydere blev arresteret i filmen The Usual Suspects og lagde kimen til et mystisk og indviklet efterspil? Hvis ikke, så venter der en eksplosion af en oplevelse til dig og dine venner her.

LÆS OGSÅ: Romantik i luften: Er du mand nok til at se de her film og serier

De fem forbrydere bliver overbevisende spillet af Gabriel Byrne, Benicio Del Toro, Kevin Pollak, Stephen Baldwin og Kevin Spacey – sidstnævnte så overbevisende, at han høstede en Oscar for bedste birolle.

Det store øjeblik: Har du endnu ikke set filmen til ende, så stop her. For filmens slutning leverer et af de største øjeblikke og overraskelser i filmhistorien. Og behøver vi at nævne øjeblikket, hvor Kevin Spacey holder op med at halte? …

The Avengers: Endgame

Streamingtjeneste: Disney+
Genre: Action, Adventure
Foto: Avengers: Endgame/Marvel Studios

Serierne WandaVision og The Falcon and The Winter Soldier har i dén grad skabt opmærksomhed om Marvels Avengers-gruppe, og opmærksomheden bliver ikke mindre, når serien Loki rammer Disney+ senere på året.

Og med god grund. For Avengers-filmene og -serierne leverer en kvalitetsoplevelse hver gang. Særligt den seneste film i rækken fra 2019, Avengers: Endgame, med blandt andre Iron Man, Hulk og Captain America, er leveringsdygtig af store øjeblikke.

Det store øjeblik: Kan en superheltefilm trække tårer? Hvis du ikke svarer “ja”, har du ikke set scenen, hvor Avengers-medlemmerne samles og Captain America råber “Avengers!”, hvorefter han hvisker et kuldegysfremkaldende “Assemble”. Wauw!

Og nå, ja. Gruppeskuddet, hvor alle står i en cirkel med ryggen til hinanden, kan altså også noget.

Blinkende lygter

Streamingtjeneste: Viaplay
Genre: Komedie

Foto: Blinkende lygter/Viaplay

Blinkende Lygter har efterladt os med nogle af de største minder fra dansk filmhistorie, og til trods for filmens 21(!) år holder den stadig.

LÆS OGSÅ: Kærestetid: 5 film og serier I kan se sammen i foråret

Du husker sikkert, da Alfred i skikkelse af Ole Thestrup udbryder “Hva’ skø’ du den med?”. Eller da Torkild belærer de andre om Ove Ditlevsen. Eller da Ulrich Thomsens karakter, Peter, desperat råber: “Det ska’ jeg da ha’!”

Det store øjeblik: Blinkende Lygter er så fyldt med store øjeblikke, at det kan være svært at sætte ét øjeblik over de andre. Og så alligevel; scenen, hvor Sofie Gråbøls karakter Hanne får én på sinkadusen for at vise Torkild, hvor forkert han puster æg, tangerer til at være ét af de største øjeblikke i dansk films historie. Efterfulgt af Arnes tørre bemærkning: “Det er en syg høne, der har lagt det æg der …”

Sons of Anarchy

Streamingtjeneste: Disney+
Genre: Krimi, drama

Foto: Sons of Anarchy/Netflix

Vi slutter denne liste af med en krimidramaserien, der råt og rørende fortæller historien om motorcykelklubben SAMCRO – om kriminalitet og følelser.

Måske så du med, da Sons of Anarchy fik premiere i 2010 (2008 i USA) og fortsatte i syv sæsoner frem. Hvis ikke, kan du se alle afsnit på Disney+ og nyde de øjeblikke, hvor den overrasker og ikke kun er en serie for drengerøve. Tværtimod.

Det store øjeblik: Undervejs i serien kryber vi ind under huden på seriens hovedkarakterer, og derfor gør seriens allersidste afsnit ekstra ondt, da Jackson ‘Jax’ Teller kører foran en kø af politibiler og -motorcykler. Og så …

Gratis adgang til C More

Vi Elsker Serier har lavet en oversigt over vores favoritter hos C More, som du kan se lige her, hvor du også får de to første uger til C More for 0 kr.!

På C More kan du finde et bredt udvalg af krimiserier, og særligt har streamingtjenesten udmærket sig i nordic noir-genren. De dystre, mørke krimiserier står i kø hos C More, og der er lagt i kakkelovnen til en aften helt ude på kanten af sofaen, hvis du da overhovedet kan se igennem det tæppe, som du har trukket over hovedet!

C More byder også få en række spændende og gode film. Blandt andet kan du følge med i unge Harry og de andre tryllestavssvingende troldmænds liv i Harry Potter-filmene. Se med hos C More allerede fra i dag!

LÆS OGSÅ: De gode samtaler: 5 film vi altid taler med vores venner om

Total
19
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like