Sommerferieguide: De mest populære podcasts på Podimo lige nu

Lovløs sæson 5

Mangler du podcasts at lytte til i din sommerferie? Vi har samlet otte anbefalinger, så du kan nyde din ferie med de bedste lytteoplevelser.

Sommerferien er lige rundt om hjørnet – eller måske du allerede er gået på ferie? Uanset hvad betyder sommerferien mere tid til underholdning og ikke mindst selvforkælelse. Og hvad er bedre end en god podcast i ørene, mens man nyder solen?

Med Podimos brede podcastsortiment kan du lytte til fantastiske historier, uanset om du holder ferie under den skarpe sol eller hjemme i baghaven. Vi har samlet en oversigt over de mest populære podcasts på Podimo lige nu, så du har underholdning til hele ferien.

Livet ifølge Emil og Thomas

Denne anbefaling hylder det bedste ved kammeratskab igennem underholdende dialoger. Værterne Emil Thorup og Thomas Skov har været venner i mange år, men som tiden går er deres liv blevet vidt forskellige.

Mens Thorup popper champagne i udlandet, lever Skov familielivet derhjemme med børnehaver og bleskift. Men på trods af deres forskellige livssituationer harmonerer de stadig i selskab med hinanden. Hver fredag mødes de og taler om livets momenter, de til tider i fællesskab kan genkende, men også andre gange ikke kan relatere til.

Uanset situationen består podcasten af underholdende samtaler, hvor kammeraternes kemifyldte jargon skinner igennem, mens de taler om livets gang.

LÆS OGSÅ: Sommerferieguide: De mest populære podcasts på Podimo lige nu

Lovløs

Lovløs sæson 5
Lovløs, sæson 5 / Foto: Podimo

Podcasten Lovløs dykker i hver sæson ned i en ny kriminalsag. Så det er helt op til dig, om du vil høre alle sæsoner eller blot lytte til en enkelt sag. Lovløs er den perfekte anbefaling til personer, der er interesserede i true crime genren – og især hvis du gerne vil høre om danske sager.

F.eks. fokuserer fjerde sæson på massemorderen Palle Sørensen, som dræbte fire politibetjente i 1965. Igennem episoderne følger lytteren filminstruktøren Hans Hank Kristensen, mens han fortæller om sin oplevelse med massemorderen. I løbet af fem år forsøgte instruktøren at undersøge, hvad der gemte sig bagom de fatale indbrud og Sørensens kolde adfærd. Heldigvis lykkedes det ham med tiden at få nogle svar.

Med distancerende anekdoter og psykopatiske tendenser begynder massemorderen langsomt at fortælle sin historie op til drabene i 1965. Endvidere får lytteren mulighed for at sidde på første række, når Sørensen fortæller om sin barndom og hans motivation til at dræbe.

Hvis du ender med at blive bidt af Lovløs, så kan du også med fordel tage fat på den seneste sæson, der netop er blevet udgivet den 22. juni. Femte sæson handler om Elisabeth Wæver, som også var kendt som Dødslægen.

Slå på tråden

cover slå på tråd
Slå på tråden / Foto: Podimo

Malte Ebert bringer liv tilbage i det gamle koncept telefonfis i selskab med John O’Power og Emilie Pil i podcasten Slå på tråden. Deres mission er at finde glæden frem ved beskæftigelsen, de kalder en uddødende kunstform.

For at pumpe liv tilbage i det gamle koncept, mødes værterne ugentligt, hvor de vælger et offer. Og med deres indøvede telefonfis evner, tager de joke-niveauet til en højere standard. Lytteren kommer med hele vejen. Fra vittighederne bliver skabt, til de bliver afprøvet i praksis.

Ikke nok med at værterne skaber en morsom atmosfære, så gør det de på ny facon, som få danske podcasts har kastet sig ud i endnu. Endvidere er Slå på tråden en anbefaling til lytteren, som leder efter et helt nyt podcastkoncept til sin sommerferie.

LÆS OGSÅ: Vi anbefaler 3 podcasts, du skal høre i juni

Anden til venstre

Værten Stephanie Fisker, der er gift med den danske fodboldspiller Kasper Fisker, inviterer hver uge gæster ind i studiet, som også har en partner i rampelyset. Igennem værtens og gæsternes fællestræk taler de om deres personlige beretninger, de har erfaret i forbindelse med at være sammen med et offentligt ansigt.

Med den simple præmis tales der om alt fra, hvad der sker, når deres samlevers karrierer stiger, men også bagsiden af medaljen når omverdens kritik banker på. Som lytter kan man opleve, hvordan det er at have en partner alle ved hvem er, samtidig med at hverdagen også skal fortsætte.

I forlængelse af det har værten allerede talt med Isabella Stockholm, også kendt som Danmarks mussemor, og Cecilie Schmeichel, som begge har erfaring med at være den anden til venstre.

Simon Spies’ privatsekretær

Simon Spies´ privatsekretær / Foto: Podimo

Simon Spies svømmede i succes efter rejseselskabet Spies blev grundlagt, men bagom den luksuriøse livsstil gemmer sig en anden fortælling. I denne podcast deler Spies’ gamle privatsekretær Sussie Sheikh sine personlige beretninger, fra da hun arbejdede for rejsekongen.

Selvom Spies’ lyst til yngre kvinder ikke er en hemmelighed, så kommer Sheikh et par spadestik dybere ned, når rejsekongen skulle forsøde sin tilværelse. Podcasten åbner dørene op for Spies’ velkendte morgenbolle koncept, der skal vise sig ikke kun blev organiseret på baggrund af seksuelle lyster.

Med Sheikhs fantastiske fortælleevner ser lytteren rejsekongen fra en ny vinkel, hvor ensomhed var en daglig udfordring. 

Tinder Greatest

Kvinderne bag Fries before guys har lavet en ny podcast, der er dedikeret til deres lytteres vilde Tinder historier. Med lytternes bidrag læser værterne ugens historier op for hinanden, hvor både grin og gråd kan forekomme.

Mens de gennemgår en lytters dårlige erindring, taler de samtidig om datinglivets underlige tendenser, der ødelægger de kærlige oplevelser for de fleste. Ikke nok med at det er ekstremt underholdende at høre de tåkrummende historier, så er værternes sjove vendinger ekstra sukker på toppen.

Endvidere er Tinder Greatest til lytteren, som gerne vil grine, mens de nyder solskinsvejret, men også til dem der trænger til perspektiv i datinglivet.

LÆS OGSÅ: 5 sjove podcasts, der får dig i godt humør

Mads og Møldrup – mellem venner

Cover Mads og Møldrup podcast
Mads og Møldrup – mellem venner / Foto: Podimo

Kammeratparret Mads Steffensen og Flemming Møldrup har skabt en podcast, der er tilegnet livets samtaler. Værterne taler om, hvad end der falder dem ind i den pågældende uge, hvor de i fællesskab reflekterer over ugens berøringer. Det kan handle om alt fra sociale medier og ’Kender du typen’ til karriereskifte og store drømme.

Som lytter kan man opleve værternes jargon, der minder om to kammerater, som ser hinanden igen efter en lang og ufrivillig pause. Ikke desto mindre er det en hyggelig lytteroplevelse, hvor man hører om deres livsrefleksioner, mens de griner side om side.

Narkobetjenten og den kriminelle underverden

Cover for true crime podcasten Narkobetjenten og den kriminelle underverden
Narkobetjenten og den kriminelle underverden / Foto: Podimo

Denne anbefaling er et godt bud til lytteren, som gerne vil fordybe sig i underverdenens mørke afkroge. Tidligere narkobetjent René Dahl fortæller i samarbejde med journalist Pernille Brunse om sine erindringer og kriminalitet i Københavns gader.

Med sine 20-års erfaring i feltet italesætter Dahl, hvad der foregår i den kriminelle underverden, hvor mennesker lider under dårlige livsvilkår. I takt med det trækker han på gamle kontakter, han har mødt på sin vej, som fordyber underverdenens skyggesider.

Men Dahl har ikke en ren straffeattest, da hans metoder til sin mission om at forbedre kriminelles livsvilkår, kostede hans politiskilt og en ubetinget fængselsstraf. Endvidere formidler podcasten underverdenens fortællinger, hvor juridiske retningslinjer og politiske vedtag forhindrer forbedring.

Du kan lytte til alle ovenstående podcasts på Podimo.

LÆS OGSÅ: Ny true crime-podcast har narkobetjent som vært på Podimo 

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like