Stop så! 5 reality-serier der burde være stoppet efter første afsnit

housewives
Foto: The Real Housewives/Youtube

Nogle reality-programmer rammer bunden så hårdt, at de burde være stoppet efter afsnit.

Jeg elsker at hade reality.

Helt ærligt, så er det en guilty pleasure at følge med i diverse typer drama, ”spil” og underlige stereotyper, der kun bliver bekræftet.

Dog er der en hel del af programmerne, der sagtens kunne have levet med en enkelt sæson. Eller et enkelt afsnit.

Too Hot to Handle

Foto: Too Hot To handle/Netflix

Streamingtjeneste: Netflix
Sæsoner: 2

På en eller anden måde er der kommet to (!) sæsoner af det her rod af et show.

Programmet handler i bund og grund om en gruppe konventionelle attraktive, unge mennesker, der altid glitrer med enten vand eller olie på kroppen, og som er helt bevidste om deres egen sexappeal.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Nyt underholdningsshow er en klods om benet i bedste sendetid

De bliver sat sammen i et hus i et lækkert område, får drinks og meget mere – og nårh ja, så er hele udfordringen, at de ikke må knalde. Fordi de er lækre, er det jo selvfølgelig svært. Det er virkelig et underligt koncept.

Keeping Up with the Kardashians

Foto: Keeping Up With The Kardasians/Youtube

Streamingtjeneste: Hayu, TV 2 Play, Netflix
Samlede sæsoner: 20

Man skulle ikke tro, at der kunne komme hele 20 sæsoner af en serie, der handler om en selvcentreret familie, der lever rigt og rigere end det, uden egentligt at gøre andet end at skændes, få børn, spise salat og tale uden en form for ansigtsudtryk.

Men alligevel er vi her.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: DR-eksperiment er bare et dårligt trekantsdrama

De burde nok have været stoppet efter det første afsnit, for der er absolut intet indhold (andet end diverse scener, der er perfekte til at lave GIFS af) i programmet, og ærlig talt, så ved jeg stadig ikke, hvorfor de blev kendte – udover deres livsstil, store numser og en enkelt, meget privat video. Jeg har aldrig kedet mig så meget og set et program, der er så intetsigende som KUWTK.

The Real Housewives-serien

Streamingtjeneste: Netflix
Samlede sæsoner: 6

Jeg forstår måske ikke underholdningsværdien af det her program.

Rige kvinder, der spiser frokost konstant og sjældent ses uden et glas vin i hånden, skændes konstant og skyder skyld på hinanden – lige meget, hvilken problematik de diskuterer. Og samtidigt forsøger de at overgå hinanden i ekstravagance og rigdom.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: “‘7 år med Lukas Graham’ har meget mere på hjerte”

Jeg kunne knapt komme igennem et enkelt afsnit, men seks sæsoner?? Aldrig i livet. Det eneste positive ved det her program er den scene, hvor en af kvinderne smider et protese-ben på bordet i vrede efter at blive beskyldt for at være falsk.

Forsidefruerne

Streamingtjeneste: Viaplay
Sæsoner: 8

Jeg kan simpelthen ikke forstå idéen bag at følge nogle B-kendisser, mens de lever deres liv og – selvfølgelig – skændes om, hvem der er rigest, hvem der har det hårdest og drikker vin i litervis.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Fanget i et farligt forhold’ italesætter en ukendelig hverdag

Det er nogle ansigter, man har set i reality-verdenen før; Amalie fra Paradise Hotel er fast inventar, og det går ofte op i store skænderier om petitesser, der absolut ikke havde været et skænderi i den virkelige verden.

Det er ærligt talt kedeligt og genbrugt, samtidigt med at det føles lidt som om, at de deltagende bare vil gnide deres gode liv ind i seerens ansigt.

Teen Mom/16 And Pregnant

Streamingtjeneste: Paramount+
Sæsoner: 5

Hvis der er en serie, der absolut ikke burde have fået ben at gå på, så er det altså Teen Mom og 16 And Pregnant.

Udover at det fremstår som glorificering af teenage-graviditeter, så virker det faktisk som en kende udnyttelse af unge piger, der ikke forstår konsekvenserne af deres handlinger, og hvad de udsætter sig selv og deres børn for, når de optræder på TV.

LÆS OGSÅ: De mest skuffende film i 2021 – indtil videre

Programmet følger en gruppe piger fra alderen 14 til 17 år, der alle er blevet mødre eller er ved at blive mødre. Det føles forkert at se programmet, og pigerne – og deres partnere – fremstår som barnlige (deres alder taget i betragtning, så er det vel forventet), forkælede, og som om det ikke er deres egen fortjeneste, at de blev gravide. Alt i alt er det et program, der ikke skulle have haft mere end et enkelt afsnit, hvis overhovedet det.   

LÆS OGSÅ: Endelig! Sidste del af stort drama om besættelsen på vej

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på streamingtjenesterne i juli

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like