Tæt på forfatteren: Chris Carter

Foto: Chapter

At kalde Chris Carter for den ukronede konge af seriemorder-krimier er ikke en overdrivelse. Hans elleve bøger om kriminaldetektiv Robert Hunter får Afdeling Q bøgerne til at virke som godnatlæsning for børn.

For undertegnede er der ikke meget, som slår at forsvinde helt ind i en spændende podcast, serie eller lydbog. Og nogle forfattere har bare en evne til kapre din opmærksomhed i lidt højere grad.

LÆS OGSÅ: Tæt på forfatteren: Robert Galbraith

En af dem jeg elsker allermest er Chris Carter. Altså ikke ham Chris Carter, der står bag den populære kultserie X-Files. Men derimod krimiforfatteren Chris Carter, som står bag nogle af de mest uhyggelige og brutale kriminalromaner, du kommer i nærheden af.

Du finder Chris Carters bøger på Chapter. Og ved at bruge følgende link, får du 30 dages gratis adgang til streamingtjenesten. I disse 30 dage har du fri adgang til alt indhold på Chapter.

Hvem er Chris Carter

Hvem er han så? Chris Carter er født i Brasilien, og efter at have færdiggjort High School, flyttede han til USA for at læse psykologi med speciale i kriminel adfærd. Han endte derfra med at arbejde med nogle af USA`s farligste psykopater og mordere med dét fokus at forstå deres kriminelle psyke.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Twin Peaks i ørerne med The Secret History of Twin Peaks

Netop dét job og de erfaringer han fik, har han videreført til sine kriminalromaner, hvor jeg godt tør garantere, at du som læser kommer til at stifte bekendtskab med de mørkeste afkroge af det menneskelige sind.

(Foto: Chris Carter & undertegnede/Krimimessen 2019)

For nogle år siden havde jeg den store fornøjelse at interviewe ham til en krimimesse, og det var her, han fortalte mig det, som jeg synes er det mest opsigtsvækkende ved hans CV. På et tidspunkt fik han simpelthen nok af at stirre ind i mørket hver eneste dag. Og derfor besluttede Carter sig for at blive professionel musiker, og turnere rundt i verden sammen med et rockband for at leve af musikken.

For nogle år tilbage valgte han også at lægge musikken på hylden for at dedikere sig til et liv som krimiforfatter på fuld tid.

Chris Carters værker

Med titler som Stalkeren, Bødlen, Krucifiks Morderen og Dødens skulptør, for bare at nævne et par af Carters i alt elleve bøger, så er scenen ligesom sat for, hvad man har i vente.

Formlen er den samme i alle bøgerne. Vi følger kriminaldetektiv Robert Hunter, der sammen med partneren Garcia, bliver udfordret af de mest grusomme psykopatiske seriemordere, som ikke overlader noget som helst til fantasien, når det kommer til kreative og depraverede måder at ydmyge og dræbe deres ofre på.

LÆS OGSÅ: At lytte til kongen: Stephen King på lydbog

Igennem alle Carters bøger kommer vi tæt ind på livet af Robert Hunter, der på trods af et hårdt liv, hvor han blev forældreløs i en tidlig alder, stadig er meget intelligent og afbalanceret. Han har desuden en hang til skotsk whisky.

Som tidligere nævnt her i artiklen, så trækker Chris Carter i høj grad på sine erfaringer fra tiden som kriminalpsykolog. For som han selv beskriver, så kan over ti års arbejde med død og ondskab ikke undgå at efterlade spor.

LÆS OGSÅ: Vi griner så vi ikke græder: Krimi og krampelatter til true crime-entusiasten

Det er svært at finde en favorit blandt hans bøger, fordi de alle sammen har et højt suspense niveau. Personligt er jeg lige blevet færdig med Carters seneste bog Skrevet i blod, der er mindst lige så nervepirrende og spændende, som de øvrige ti værker. Du kan lytte til dem og få Chapter gratis i en måned lige her.

(Foto: Chapter)

Her er rækkefølgen, som du kan lytte til Chris Carters bøger i:

 • Krucifiks morderen (2010)
 • Bødlen (2011)
 • Stalkeren (2012)
 • Dødens kunstner (2013)
 • Dødsshowet (2013)
 • Ondskab (2014)
 • Jeg er døden (2015)
 • Mordoffer (2017)
 • Dødens galleri (2018)
 • Nemesis (2019)
 • Skrevet i blod (2020)

Læs også: 5 lydbøger, der får tiden til at forsvinde

Læs også: De fem bedste krimiforfattere du ikke kommer udenom

Total
141
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *