Tæt på forfatteren: Thomas Korsgaard

Foto: Simon Klein Knudsen

Er du til autofiktiv socialrealisme krydret med stilfærdig humor og sørgmodighed? Så må du endelig ikke snyde dig selv for Thomas Korsgaards forfatterskab.

Hvis du har fulgt blot en smule med i de seneste års litterære tendenser, har du ikke kunne undgå at støde på navnet Thomas Korsgaard. For undertegnede har det været en utvetydig fornøjelse at følge den unge herres forfatterskab.

LÆS OGSÅ: Tæt på Forfatteren: Leonora Christina Skov

Du kan lytte til Thomas Korsgaards bøger på Chapter.

Thomas Korsgaards Blå Bog

  • Født 28.02.95 i Viborg
  • Forfatter til bøgerne Hvis der skulle komme et menneske forbi (2017), En dag vil vi grine af det (2018), Tyverier (2019), Minimund – i samarbejde med Frida Brygmann (2020), samt Man skulle nok have været der (2021)
  • Inspireret af Suzanne Brøgger, Naja Marie Aidt og Linda Boström
  • Bosat i København

Debuten

Både selveste Suzanne Brøgger og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen kvitterede offentligt med roser til den dengang kun 21-årige Thomas Korsgaard. Dette skete i forbindelse med forfatterens debut-roman Hvis der skulle komme et menneske forbi (2017).

LÆS OGSÅ: 5 gode lydbøger til din sommerferie

Romanen, der røg direkte ind på bestsellerlisterne, handler om den 12-årig Tue, som vokser op på landet på en gård uden for Skive i et hjem med meget få ressourcer – økonomisk som menneskeligt.

Den (ikke så svære) toer…

Allerede året efter debuten er Thomas Korsgaard klar med en ny roman. Fortællingerne om Tue fortsætter i de to selvstændige romanværker En dag vil vi grine af det (2018) og i den netop udkomne Man skulle nok have været der (2021), der gav den unge forfatter fem stjerner i Berlingske.

LÆS OGSÅ: Guld i gemmerne: Gode film på streamingtjenesterne

I En dag vil vi grine af det bor Tue stadig hjemme, og imens konflikterne i hjemmet tager ny højder, begynder Tue lige ledes glimtvis at få øje på den verden, der ligger udenfor staldvæggene.

I trilogiens tredje og sidste værk Man skulle nok have været der er Tue blevet 17 år og flygtet til København med en sportstaske og en forfatterdrøm. Romanen stiller spørgsmål ved, om det mon er muligt at undslippe sin opvækst og bryde fri?!

Tue versus Thomas

Ligesom sit alterego Tue voksede Thomas Korsgaard også op  i den lille provins Nørre Ørum i en familie, hvor der både manglede penge og kærlighed. Som 17-årige flyttede han til København, og i dag er han bosat i Københavns Nordvest-kvarter.

LÆS OGSÅ: Kender du typen? Når voksne mennesker ikke opfører sig voksent

Lyt til Thomas Korsgaards to første bøger om Tue på Chapter allerede nu. Seneste skud på stammen Man skulle nok have været der bliver gjort tilgængelig 1. august 2021.

God fornøjelse!

LÆS OGSÅ: Tony Soprano vender tilbage: Se traileren til den kommende ’Sopranos’-film

LÆS OGSÅ: Fem podcastdokumentarer du ikke må gå glip af

Total
6
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like