Tiden Værd: Film og serier du skal se i september

Foto: Knives Out/Lionsgate MRC

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal se i september, så bare følg med her.

Du har fri fra arbejde, vennerne er samlet, og I har lige åbnet de afkølede øl. Nu er det endelig tid til at slappe af med en god film eller serie.

Og så opstår dilemmaet! For der er så mange streamingtjenester, at udvalget af film og serier føles uendeligt, og I aner ikke, hvor I skal begynde.

Bare rolig. Sammen med Grimbergen har vi udvalgt tre kvalitetssikre film og tre serier, som gør jeres filmaften lidt mere særlig. Har du set det hele, så gå på opdagelse i Tiden Værd universet her.

Dexter

Genre: Krimi, thriller
Streamingtjeneste: Paramount+, TV 2 PLAY

Foto: Dexter/SHOWTIME

Hvor meget sympati kan man egentlig have for en seriemorder? Overraskende meget viser det sig.

Følg med på Dexters rejse til at blive mere menneskelig, alt imens han parterer sig vej gennem det solrige Miami. Du vil sidde på kanten af sofaen, når Dexter skal jonglere mellem sit arbejde, privatliv og ’Den mørke passager’, der driver ham til at begå de afskyeligheder, han gør.

Det er en thrillerserie, der byder på lidt til enhver smag, men hvor underholdningsværdien i hvert fald ikke fejler noget. Om ikke andet kan det være en god ide at opfriske jeres kendskab til serien, når en ny sæson er lige på trapperne.

Knives out

Genre: Krimi, komedie
Streamingtjeneste: Netflix

Foto: Knives Out/Lionsgate MRC

Noget af det sjoveste ved en god krimi er at kunne sidde og gætte med på, hvem den skyldige er, men i Ryan Johnsons Knives Out er intet, som det ser ud.

Krimiforfatteren Harlan Thrombey er død, og alle er mistænkte i øjnene på den excentriske detektiv Benoit Blanc (Daniel Craig). Hele familien og husholdersken var til stede den aften, det skete, og alle havde et motiv. En yderst snoet sti til den store afsløring, som underholder med spænding og humor hele vejen.

Hvis du ikke har set den, så saml et hold venner og gæt med på, hvordan det hele hænger sammen, eller se den igen, og få nuancer med, som du ikke lagde mærke til første gang.

Foundation

Genre: Sci-fi, aktion
Streamingtjeneste: Apple TV+

Foto: Foundation/Apple TV+

Denne inspirationskilde til Star Wars følger grupper af mennesker spredt over galaksen, der har indset, at det galaktiske imperies tid er ved at være forbi.

Matematikeren Hari Seldon mener at have fundet ligningen til at kunne forudsige fremtiden, men imperiet bryder sig ikke om den fremtid, han spår, og vil fjerne Seldon og alle spor af hans beregninger om fremtiden.

Mennesker, der tror på Seldon, begynder at samle viden, der kan gives videre til de mennesker, der er tilbage i fremtiden – alt sammen, mens de bliver jaget af det galaktiske imperium.

Inviter nogle venner over, og følg med, når den store sci-fi-satsning har premiere på Apple TV+ den 24. september.

Tilbage til fremtiden

Genre: Sci-fi, komedie, adventure
Streamingtjeneste: Netflix, Amazon Prime, Viaplay

Foto: Youtube

Hvad ville der ske, hvis du kunne rejse tilbage i tiden og møde dine forældre som unge? Et spørgsmål, som nogle nok har stillet sig selv igennem tiden, men som mange i dén har gjort efter at have set Tilbage til fremtiden.

Filmen er fyldt af mindeværdige øjeblikke og holder ens opmærksomhed fra start til slut. Og når I ser filmen i en vennegruppe, vil I med garanti kunne spejle jer selv i karaktererne; Deres usikkerhed, tvivl om fremtiden og indre længsler er følelser, som alle mennesker kommer igennem på et tidspunkt i deres liv. Alt dette er blandet med en legende komik, som alle vil blive forført af. Tilbage til fremtiden er en film, du kan se med venner, kæreste og sågar med dine børn.

Filmen lærer os, at livet måske ikke er så dårligt igen på trods af modgang, og at du kan lære en masse om dig selv ved at lære af andre.

En vild pjækkedag

Genre: Komedie
Streamingtjeneste: Viaplay

Foto: Paramount Pictures

Instruktør John Hughes formår med kanylepræcision at tappe ind i ungdommen og den ubekymrethed, der medfølger. Den følelse tager du del af, som filmen skrider frem, og du bliver fyldt med samme glæde, som opstår i karaktererne.

Ferris Bueller (Matthew Broderick) er fast besluttet på at have en sidste pjækkedag fra skolen på trods af, hvad rektoren tænker. Bueller har lagt en plan for ikke at blive opdaget og samtidig have den vildeste pjækkedag nogensinde. En plan, der på ingen måde burde kunne lade sig gøre, men sjovt nok går alt op i en højere enhed.

Filmen fanger ungdommens mest glædelige øjeblikke: Samvær med dine bedste venner og eventyr, der ikke helt følger reglerne. En perfekt film til en kedelig hverdag, hvor du har brug for at huske tilbage til ungdommen, og hvor ansvar blot var et ord og ikke noget, man nødvendigvis skulle have selv.

Black Mirror

Genre: Sci-fi, drama
Streamingtjeneste: Netflix

Foto: Jonathan Prime/Netflix

The Twilight Zone for den digitale tidsalder. Det er en måde at beskrive Netflix’ Black Mirror.

I hvert afsnit af denne antologiserie vil du få præsenteret et element fra din hverdag, sat på spidsen, fx hvor meget reklamer fylder i hverdagen og vigtigheden af at være perfekt på de sociale medier. Alle afsnit har deres egen distinkte stil, så selv, hvis der er et afsnit der ikke lige er din smag, så vil du med sikkerhed finde en ’home run’ eller to blandt de fem sæsoner, der er tilgængelige lige nu.

Black Mirror får dig til at tænkte på den rolle, det digitale spiller i vores samfund, og lægger med sikkerhed op til snak med venner og familie om de forskellige problemer og virkninger, som digitaliseringen har i det virkelige liv.

Gratis adgang til C More

Vi Elsker Serier har lavet en oversigt over vores favoritter hos C More, som du kan se lige her, hvor du også får de to første uger til C More for 0 kr.!

På C More kan du finde et bredt udvalg af krimiserier, og særligt har streamingtjenesten udmærket sig i nordic noir-genren. De dystre, mørke krimiserier står i kø hos C More, og der er lagt i kakkelovnen til en aften helt ude på kanten af sofaen, hvis du da overhovedet kan se igennem det tæppe, som du har trukket over hovedet!

C More byder også få en række spændende og gode film. Se med hos C More allerede fra i dag!

LÆS OGSÅ: 5 film og serier der binder os sammen

LÆS OGSÅ: Så du dem? 5 film og serier der gav os de største øjeblikke

LÆS OGSÅ: 5 filminstruktører der er tiden værd

Total
32
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like