Top 5: De bedste Disney-film

Foto: Aladdin/Disney

Disney har i mange år tryllebundet os med god underholdning, men hvilke film er egentlig de bedste?

Mange af de bedste Disney-film har lagt soundtrack til vores barndom, og vi har forelsket os i frygtløse helte, heltinder og charmerende biroller.

I denne artikel kårer vi de fem absolut bedste Disney-film, og selvom opgaven med at vælge imellem sine bedste venner er ubarmhjertig og utilgivelig, så er det jo et held, at vennerne er fiktive og tilgivende, så ingen skade sket.

Woody, Dory, Miguel og Sulley må finde deres tilgivende sider frem, for vi gemmer Pixar-filmene til en anden god artikel.

LÆS OGSÅ: Kraften er stærk i The Mandalorian sæson 2. Se den lige nu på Disney+

Løvernes Konge

Foto: Løvernes Konge/Disney

Streamingtjeneste: Disney+

Filmen Løvernes Konge fra 1994 sidder massivt på tronen over en af de absolut bedste Disney-film til dato. Familiedramaet, der udspiller sig i løvefamilen, havde isoleret set og med et menneskeligt cast nok nærmere været et drama for de voksne.

Især den hjerteskærende scene, hvor Scar iskoldt sender Mufasa i døden på skrænten, har med al sandsynlighed indprentet sig på de flestes nethinde som et af de sørgeligste øjeblikke i filmhistorien. Men heldigvis vender humøret, da makkerparret Timon og Pumba kort tid efter bliver præsenteret som de ultimative livsnydere.

LÆS OGSÅ: Gode serier og bøger til børn

Det umage par er søde, skæve og sjove. De er lige, hvad Simba og fortællingen trænger til. “Hakuna Matata”-begrebet og den tilhørende sang har sidenhen været synonym for total afslapning. Løvernes Konge er efter alt at dømme den Disney-film, der har flest hit-sange. Den verdenskendte tyske komponist Hans Zimmer vandt en Oscar for Bedste Musik, og Elton John vandt Bedste Sang med Can You Feel the Love Tonight. Hvem kunne ikke trænge til et varmt, glædeligt gensyn med Simba, Nala, Timon, Pumba, Rafiki og Zazu på savannen?

Aladdin

Foto: Aladdin/Disney

Streamingtjeneste: Disney+

Fra savannen til ørkenen i Arabien. Aladdin fra 1992 er en eksotisk og løjerlig kærlighedshistorie om den fattige knægt Aladdin, som forelsker sig i sultanens smukke datter, Jasmin.

Jafar, historiens skurk, er måske Disneys absolut mest uhyggelige karakter. Med sin lange krop, spidse hage, knibende øjne og hypnotisørende slangestok skaber han skræk og rædsel. Han har, ligesom Aladdin, fået et godt øje til Jasmin, dog ikke af kærlighed, men af lysten til magt.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Muppets Now’ er god underholdning for børn men efterlader ikke meget til voksne fans

Heldigvis flyver Aladdin afsted med prinsessen på det flyvende tæppe til et af de fineste og kærligste Disney-numre, nemlig Et Helt Nyt Liv. Det flyvende tæppe er en af de mange fantastiske bikarakterer, som filmen har. Jafars medsammensvorne fugl, Jago, den loyale abe, Abu, og selvfølgelig den blå ånd fra lampen, Genie, stjæler ligeså meget spotlight med deres charme, humor og mærkværdige løjer.

Frost

Foto: Frost/Disney

Streamingtjeneste: Disney+

Fra bølgende vand til stenhård frost. Disneys mest succesfulde film fra 2013 om søstrene Anna og Elsa sniger sig selvfølgelig også med på listen. Til forskel for størstedelen af Disneys andre magiske fortællinger, så har Frost kvinderne i fokus. For en gangs skyld handler det ikke om en kvindes, piges eller prinsesses forhold til en mand, men relationen mellem to søstre. Derudover er historiens helt store helt ikke en mand, men nemlig en handlekraftig og stærk heltinde, Elsa. Disse års generation af små piger har med Frost den finurlige, kærlighedsøgende og kejtede Anna og den stærke og selvstændige Anna at se op til.

Heldigvis er historien dejlig uhøjtidelig for en af tidens allerbedste biroller, nemlig snemanden Olaf. Den mest nuttede, fjollede og loyale snemand som, på trods af diverse overraskende udfordringer (for en snemand), følger Anna i søgen efter søsteren. Sammen render de ind i Kristoffer og hans rensdyr, Svend, der ligeledes bidrager til de store portioner smil og grin.

LÆS OGSÅ: 5 børnebøger du skal høre med dit barn

Tallet af små drenge og piger, der har sunget med på enten den danske Lad det ske eller Oscar-vinderen Let it go, må være endeløs. Filmen og dens efterfølger Frost 2 har høstet enorm succes og ikke uden grund, så har du endnu ikke set dem, så få det gjort. Uanset alder.

Aristocats

Foto: Aristocats/Disney

Streamingtjeneste: Disney+

Fra kølige kongeriger til beskidte baggårdskatte. Aristocats er en Disney-film af ældre dato, men allerede dengang var fundamentet for gode historier, festlige sange og charmerende makkerpar lagt.

Da Duchess og hendes tre små killinger, Marie, Toulouse og Berlioz, bliver kidnappet fra deres overdådige overklasse hjem af husets butler, Edgar, og ender i rendestenen, må den charmerende baggårdskat O’Malley komme dem til undsætning.

LÆS OGSÅ: Streamingguide til Star: Tips til gode film og serier på Disney+

Som de overstående film har Aristocats også et fantastisk makkerpar, nemlig hundene Napoleon og Lafayette. To gamle tossede hunde, der er ude på ballade, hver gang de hører motorkøretøj. Deres stemmer, dialekt, udtryk og generel tosseri er et hylemorsomt tillæg til en råhyggelig film, som virkelig kan få dig i det nostalgiske hjørne. ”For hvem vil ikke gerne være kat, fordi en kat går ud på sjov hver eneste nat. Nemlig, når vi spiller, holder vi derfor aldrig op. For kattemusik er helt i top.” Za-tatata-olé.

Skønheden og Udyret

Foto: Skønhedens og Udyret/Disney

Streamingtjeneste: Disney+

Fra kattepine til uhyre(lig) romantik. Franske Belle i Skønheden og Udyret fra 1991 må være en af de mest eventyrlige prinsesser i Disneys historie. Pligtopfyldende, boglig, god ved dyr og skøn, men særlig fordi hun er introvert.

Da opfinderen, Belles far, kommer i knibe, bliver hun fanget på et overdådigt, men uhyggeligt og forsømt slot med et uhyre.

LÆS OGSÅ: De gode samtaler: 5 film vi altid taler med vores venner om

På slottet vågner interiøret til live, og en syngende lysestage Lumiere byder Belle velkommen i den formidable sang Vær Vor Gæst, hvor servicen underholder. Lumiere og uret Clocksworth er et finurligt makkerpar, der småskændes om fest og fornuft. Husker du den moderlige Mrs. Potts og den lille nuttede tekop Chip? Endnu en vidunderlig Disney-film med fremragende historiefortælling, storartet musik og fantastiske makkerpar.

LÆS OGSÅ: De bedste: 5 favoritfilm of ALL TIME

LÆS OGSÅ: Film og serier du vil elske, hvis du er til romantik

LÆS OGSÅ: 3 lydbøger, du kan relatere til som forælder

Total
3
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like