Traileren til den længe ventede filmatisering af ‘Den, der lever stille’ er endelig kommet

Den der lever stille anmeldelse
‘Den, der lever stille’ / Foto: Andreas Bastiansen / Nordisk Film

Den prisvindende bestseller ‘Den, der lever stille’ er blevet filmatiseret, og den første fulde trailer er nu ankommet.

Vi følger forfatteren Leonora (Frederikke Dahl Hansen), der har mistet kontakten til sine forældre efter en noget dysfunktionel opvækst. Hun bliver dog draget ind i forældrenes verden igen, da hun på landsdækkende tv finder ud af, at hendes mor er kommet på hospice.

Det vækker fortrængte barndomsminder til live, og i en orkan af følelser begynder Leonora at miste sin virkelighedsfornemmelse.

Forfatteren til autobiografien Den, der lever stille, Leonora Christina Skov har kun rosende ord om filmen ”Puk Grasten har omskabt historien og universet til et nyt, originalt værk, og det kan jeg kun bifalde. Jeg synes oprigtigt, at den film er en ekstraordinær bedrift og fuldstændig tro mod de grundfølelser, som jeg om nogen kender.” fortæller Leonora om instruktøren af filmen.

Se traileren

Instruktør Puk Grasten føler sig både beæret og rørt over at fortælle denne historie.

“Den, der lever stille dykker ned i de følelser, normer og tabuer, som vi ikke snakker højt om.  Det uhyggelige i Den, der lever stille er, hvor skræmmende genkendelig, den er for mange, da alle har mærket den sociale kontrol for, hvordan man burde leve. Mange kan se sig selv i historien, men ikke alle er sluppet ud. Det er et hårdt liv at være vidne til, men også inspirerende at turde at leve sit eget liv og ikke det liv andre pådutter én. Som filminstruktør er det en kæmpe ære at få lov til at sætte billeder på det liv, som så mange mennesker har identificeret sig med, og mit håb er at give publikum en helt ny oplevelse af Leonora Christina Skovs bog.” Fortæller Puk Grasten.

Den, der lever stille har premiere i landets biografer d. 30. marts.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Meter i sekundet’ er en humoristisk hyggespreder fra Hella Joof

LÆS OGSÅ: 5 af de sjoveste film nogensinde 

LÆS OGSÅ: Her kan du se de Oscar-nominerede film

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like