Tre hold du skal holde øje med som outsidere ved EM2020

Foto: ©UEFA EURO2020 footage Se EM på TV3+

Medierne har næsten altid fokus på favoritterne og de store hold i en slutrunde.

Men hvem kan overraske og kæmpe med om EM-titlen? Hvem kan gøre det lige så godt som Kroatien til VM i 2018 og Danmark i 1992? Her kommer vores tre bud på hold du skal holde øje med som outsidere ved EM2020.

LÆS OGSÅ: 5 spillere, vi glæder os til at følge ved EM2020

Se UEFA EURO 2020 på TV3-kanalerne med tv fra YouTV. Du kan også se alle kampene ved dette års EM på den lille Viaplay-pakke. Så der er rig mulighed for at følge med hjemme fra sofaen!

Danmark

Mange har Danmark som en outsider – og det har vi også!!! Vi skal nok tilbage til EM 84 og VM 86 for at se et lige så stærkt dansk mandskab. Der er international klasse op gennem kæderne på stort alle pladser. Det er kun i angrebet, vi ser en mindre svaghed – men vi har stor tillid til, Jonas Wind nok skal sparke sine chancer i kassen.

LÆS OGSÅ: Optakt til EM2020: Den vigtigste info og vores favoritter

Vi skal tilbage til brødrene Laudrup og Schmeichel senior for at finde rigtige verdensstjerner på det danske landshold. Nu har vi et meget stærkt kollektiv frem for enkelte stjerner, hvilket vi på redaktionen ser som en force. Og vi er sikre på, at Hjulmand kan få det bedste ud af hver enkelt spiller.

Danmark har masser af potentiale på holdet

Danmark er i gruppe med Finland, Belgien og Rusland i Gruppe B. På mål har vi en af EM´s bedste keepere i Schmeichel. Han har spillet en meget stærk sæson i Leicester, hvor han og klubben vandt FA-cuppen for første gang i klubbens historie. Hvem husker ikke landskampen mod Schweiz i Parken i EM-kvalifikationen, hvor Schmeichel tog alt!?

LÆS OGSÅ: God underholdning: 5 udsendelser der får smilet frem

Måske har vi én af slutrundens stærkeste bagkæder. Kjær og AC som de centrale midtstoppere og Wass og Mæhle på backs. Specielt Mæhle har et kæmpe potentiale, og kan blive en af EM2020s store profiler. Hjulmand har til sidst i kampene i VM-kvalifikationen spillet med tre stoppere for at lukke af. Joachim Andersen er kommet ind og har spillet som den tredje stopper i en 3-5-2 formation.

På midtbanen vil idealopstillingen være Højbjerg og Delaney som de to seksere, og så med Eriksen i en mere fri rolle. Højbjerg har startet inde i alle sæsonens 38 Premier League-kampe, og været en kæmpe profil, kun overgået af Kane og Son i sine præstationer i denne sæson. Med en mere defensiv udgangsposition vil Højbjerg give plads til, at Delaney kan søge med frem og deltage i det opbyggende spil.

LÆS OGSÅ: 10 film og serier du skal glæde dig til i 2021

Højbjerg skal være bølgebryderen og stå lige i forsvaret, hvor han skal erobre boldene. Delaney er bare supersolid og en kæmpe motor på midten, hvor han ofte kommer til afslutninger.

Det danske landshold mangler lidt finpudsning

Eriksen havde en svær start i italienske Inter efter skiftet fra Tottenham i vinteren 2020. Mange mente, han skulle skifte klub for at komme i EM-form. Det fik han vendt i starten af 2021 og har været fast mand hos “I Nerazzurri” hele foråret 2021 – dog på en lidt mere tilbagetrukket position end den plads, han spiller på landsholdet. I Inter har Eriksen været mere med i det spilopbyggende, og det kan vise sig at være en force til UEFA EURO 2020.

I angrebet har vi meget stærke navne, hvis vi ser på, hvilke klubber vores spillere spiller i. Klubber som Barcelona og Leipzig – men hverken Braithwaite eller Poulsen har fået meget spilletid i deres klubber.

LÆS OGSÅ: 5 lydbøger om de kendte

De to har til gengæld vist sig at være afgørende i landskampe. Lad os håbe, de finder målnæsen frem. Ellers bliver de presset af Skov Olsen og Damsgaard, som begge har haft en god sæson i Italien.

Specielt Skov Olsen viste virkelig gode takter i VM-kvalifikationskampen mod Østrig i marts. Wind ligner vores spydspids, og med en rigtig god sæson i Superligaen og en imponerende statistik på landsholdet (tre mål i seks kampe), skal han være vores X-factor, som de andre lande ikke har fået øjnene op for endnu.

Vi er ret sikre på, at Danmark går videre fra gruppespillet – og i en kvartfinale kan vi allerede løbe ind i England. Vi må se, for efter gruppespillet kan alt ske!!!

Spanien

Kan man overhovedet kalde spanierne for outsidere og ikke for favoritter? Vi mener, at det spanske mandskab har tabt en del af magien, og der kan de ikke regnes blandt favoritterne.

Spanien var ellers den førende fodbold-supermagt for 5 til 10 år tilbage, og det eneste landshold nogensinde til at vinde tre store internationale trofæer i streg. EM 2008, VM 2010 og EM 2012. Nu er holdet under en ny opbygning. De vandt for eksempel 6-0 over Tyskland i en venskabskamp i november 2020, og holdet kan være på vej til en ny storhed.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: DR-eksperiment er bare et dårligt trekantsdrama

Den altoverskyggende lederfigur, Ramós, er ikke blevet sin skade kvit, og føler sig ikke 100 % klar til slutrunden. Derfor står Spanien uden sin absolutte leder. Landstræner Luis Enrique bliver i høj grad nødt til at stole på en nyere gruppe spillere, hvis Spanien skal nå langt i turneringen.

Unge talenter bliver afgørende

Talent og spillere har spanierne masser af, og det ser ud til at, unge Simón har slået de Gea af som førstemålmand. Simón har vogtet kassen for Athletic Bilbao, efter baskerne solgte en anden tidligere landsholdskeeper, Kepa, i 2018.

Det ligner, at det bliver Azpilicueta og Alba på backs – og som stoppere Torres og García eller Laporte. Den franskfødte stopper, Laporte, fik spansk statsborgerskab i maj i år, efter han indså, at chancerne for starte inde på det franske landshold var mindre end for det spanske. Spaniens justitsminister Moreno satte gang i en lynproces for, at Laporte ville kunne stille op for Spanien under UEFA EURO 2020.

Foto: ©UEFA EURO2020 footage Se EM på TV3+

Laporte har spillet mere end 50 ungdomslandskampe for Frankrig, men aldrig spillet en A-landskamp. Han har familie på den spanske side af Baskerlandet, og har tidligere spillet otte år for den baskiske klub Athletic Bilbao.

Styrmanden, Koke, vil ligge og styre spillet sammen med klubkammeraten fra Atlético Madrid, Llorente, og Thiago fra Liverpool på midtbanen. Netop Llorente har været helt suveræn i år og La Ligas bedste midtbanespiller.

LÆS OGSÅ: 5 hit-serier, du (måske) ikke vidste startede som film

Spanien har i mange år manglet en decideret goalgetter, og vi skal tilbage til Villa for at finde en skarp nier for det spanske landshold. Vores bud bliver Morata på toppen og med Oyarzabal og Moreno på kanterne – suppleret med raketterne, Adama fra Wolverhampton og Torres fra Manchester City.

Spanien er i Gruppe E med Sverige, Polen og Slovakiet – og bør regnes som favorit til at gå videre sammen med enten Sverige og/eller Polen. De tre bedste firere går videre til kvartfinalerne.

Italien

Italienerne må vel altid tages med blandt favoritterne – eller i år blandt outsiderne ved EM2020. Når vi kigger på den italienske trup, får man ikke umiddelbart øje på samme kvalitet og prominente navne som ved foregående slutrunder.

Man skal dog aldrig undervurdere det italienske hold – et klassisk turneringshold, der altid leverer på den store scene. Roberto Mancinis tropper vandt samtlige kvalifikationskampe. Og holdet er særligt kendt for de defensive kvaliteter, hvilket også kom til skue under kvalifikationen, hvor Italien kun lukkede fire mål ind.

LÆS OGSÅ: De 5 bedste film og serier i 2021 indtil videre

Oppe foran har man hurtige kanter og i Immobile en mand, der sparker boldene i kassen. På mål er italienerne godt dækket ind og fremtidssikret med Donnarumma mellem stængerne. Han fik sin officielle debut for AC Milan i en alder af kun 16 år, og været en sikker mand på holdkortet lige siden. Donnarumma har taget over på landsholdet, efter Buffon stoppede i 2018.

Italiens styrker er fart og erfaring

Der kommer til at være fart over feltet, når de to backs kommer med frem. Både Di Lorenzo og Spinazzola er kendt for at komme til indlæg og blande sig i spillet oppe omkring modstanderens felt.

Inde centralt vil man højst sandsynligt satse på den gamle garde fra Juventus med anfører Chiellini og Bonucci som stoppere. De to kender hinanden til hudløshed – men det ligner også den sidste slutrunde for de to – i det mindste sammen.

LÆS OGSÅ: Guide til nye podcasts: 5 podcasts du kan høre i juni

På midtbanen vil Verratti være den dominerende spiller med Jorginho og Barella omkring sig. Verratti har kæmpet med skader, og vi vurderer, at Roberto Mancini vil satse på den lille midtbanemand. Oppe foran vil man spille med Chiesa og Insigne på kanterne – og som tidligere nævnt Immobile inde centralt.

Italien er i Gruppe A med Tyrkiet, Schweiz og Wales, så der er gode odds for at gå videre til kvartfinalerne. Vi har lært, at man aldrig skal afskrive italienerne, som kun bliver bedre og bedre, jo længere fremme i turneringen vi kommer.

Mix dine tv-kanaler og streamingtjenester

YouTv er Danmarks nye tv- og streamingtjeneste – friheden til at nyde det bedste og mest aktuelle indhold, nøje udvalgt af … dig selv! Det er dig, der bestemmer, hvad du vil se. Og dig, der bestemmer, hvilke tv-kanaler og streamingtjenester du gerne vil have. Fortryder du dine valg, eller vil du bare gerne se noget andet, kan du udskifte en tjeneste efter 30 dage.

Du får altid Paramount+ og DRTV med hos YouTv, hvilket give dig adgang til eksklusive serier, blockbuster film direkte fra Hollywood, masser af børneindhold og ikke mindst helt nyt originalindhold hos Paramount+.

Derudover kan du vælge kendte streamingtjenester såsom HBO Nordic, Viaplay, Disney+ samt mange flere. Derudover kan du frit vælge mellem tv-kanaler som Xee, Tv2 Zulu, MTV eller CNN. Alt hvad du har brug for, et sted.

Ud over den ultimative valgfrihed, slipper du for komplicerede installationer, bindingsperioder og lange opsigelsesfrister. Det kunne faktisk ikke være nemmere.

Prøv YouTv i en måned for 0 kr. ved at trykke på teksten her*

*Herefter 199 kr./md. for 3 mixpoint. Tilbuddet gælder nye kunder

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Sommerdrømme’ får dig til at glæde dig til sommer, strand og varme

Total
17
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like