True Crime: Anmeldelse af podcasten Accused

Accused

I 1978 bliver den 23-årige unge kvinde Elisabeth Andes myrdet i sin lejlighed i Ohio, USA. Kæresten, Robert “Bob” Young, finder hende i deres fælles lejlighed og ringer til politiet. Dette gør ham med det samme til den hovedmistænkte i sagen, og da politiet med deres “it’s always the boyfriend”, bliver Bob også den eneste mistænkte i sagen. De anklager ham, og han kommer for retten, men bliver ikke dømt for mordet. Han går fri. Ifølge rettens ord kunne han ikke have myrdet hende. Alt peger nemlig på, at Elisabeth døde før Bob kunne nå at komme hjem til hende efter arbejdstid. Men da familien ligesom politiet også er fikseret på, at morderen er Bob, forsøger de af anden omgang at få ham gjort ansvarlig for Elisabeths død. Men heller ikke denne gang bliver Bob dømt. Igen går han fri.

Læs også: 5 podcasts du ikke bør undgå!

Men hvorfor bliver sagen så ikke yderligere efterforsket af politiet? Hvorfor ser politiet sig overhovedet ikke om efter andre mistænkte? For til trods for at Bob af to omgange er blevet frikendt, har politiet alligevel valgt at lukke sagen. For dem er Bob morderen. For dem tog retten fejl.

Nu forsøger reporteren Amber Hunt fra Cincennati Enquirer selv at opklare sagen. For hvad nu hvis retten faktisk havde ret? Så er morderen stadig på fri fod, og hvem kan det så være?

At Bob var den eneste mistænkte i sagen er nemlig meget mistænkeligt, og vi finder hurtigt ud af, at der var en del andre, som bestemt også skulle have været kaldt ind til en venlig samtale. Især en fyr ved navn Buzz, der havde et hemmeligt crush på Elisabeth dengang. Han skulle efter egen forklaring havde været i hendes lejlighed dagen før mordet. Eller er det bare noget, han siger for at dække over sine fingeraftryk? Og så er der ham den skøre, der havde et hemmeligt crush på Bob. Kunne han have myrdet Elisabeth? Og så var der også en seriemorder på fri fod dengang. En seriemorder er vel den sidste, man skal udelukke, ikke? Eller hvad hvis det nu bare var Bob? Måske tog retten faktisk fejl… Hør selv Bob, Buzz og de andre forklare sig om sagen i podcasten. Det er virkelig interessant!

Læs også: True Crime: Anmeldelse af Criminal

Hele serien er virkelig godt bygget op med stemningsmusik and what not, og man kommer helt i dybden med alle begivenhederne og føler sig som en ekspert til sidst. Da det er på engelsk, var der nogle gange, jeg ikke lige fik alt med, men helheden gik dog aldrig tabt, og det vigtigste, som man skal huske, bliver ofte gentaget.

I Accused sidder du helt oppe på første række i opklaringen af denne mærkværdige sag, der har sat sig det ambitiøse mål at afsløre morderen til sidst. No stone is left unturned på vejen dertil, og måske lykkedes det endda for Amber? Det må du selv finde ud af!

Jeg vil give Accused mine allerbedste anbefalinger. Det er en af de podcasts, jeg ville ønske, jeg kunne høre på ny igen. Du kan selv høre den lige her!

6 hjerter

 

 

 

 

 

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like