Vi Elsker Podcast anbefaler: 5 podcasts du skal høre i december

Cover af podcasten Mohammed og Julie
Foto: Mohammed og Julie/Spotify

December byder på mange sociale stunder, men du skal også huske at slappe af. Det kan du passende gøre med en god podcast i ørene.

I denne artikel anbefaler vi fem podcasts, du skal høre i december. Listen er en blanding af nogle af de bedste, sjoveste, stærkeste etc. fortællinger, der har underholdt lytterne gennem året.

Husk: december er en måned, hvor vi i den grad skruer op for hyggen. Og derfor er det også vigtigt at finde lidt tid til sig selv. Lad disse gode podcast optage din tid!

Mohammed og Julie

Cover af podcasten Mohammed og Julie
Foto: Mohammed og Julie/Spotify

Denne podcast fortæller om Mohammed og Julies forhold, som på trods af stærk kemi og masser af kærlighed ikke lykkedes. Igennem podcasten fortæller Julie om parrets forhold, hvor hun tager lytteren med tilbage til starten af 00’erne, da hun mødte Mohammed første gang.

Der var kærlighed i luften mellem de to, men det varede ikke længe før deres forhold blev sat på prøve. Dog var det ikke normale hverdagsudfordringer, deres forhold blev udsat for. Historien byder på øjeblikke som fængselsstraf, religiøsitet, kærlighed og ikke mindst uretfærdighed.

Mohammed og Julie er en velproduceret og hjerteskærende podcast om ulykkelig kærlighed og ekstremisme, du absolut skal høre.

Spadestik

Spadestik taler om tro og religion i sammenhæng med alle aspekter af livet. Det kan f.eks. være om sex, salmer og spiritualitet. I hvert afsnit inviterer værterne Emma Frederikke Jensen og Kristian Bonde-Nielsen en gæst med i studiet for at diskutere et emne.

Det religiøse aspekt af podcasten kan lyde tørt, men Spadestiks grundlov er, at der skal kunne tales om alle emner. Der er ikke noget, som er for religiøst upassende.

Podcasten kan virkelig anbefales både til den religiøse lytter, som sidder inde med spørgsmål, og lytteren, som interesserer sig for livets aspekter i forbindelse med religion.

Spadestik er både en enormt fangene og afslappende podcast at lytte til. Af den grund er den netop på listen over podcasts, du skal høre i december.

LÆS OGSÅ: 5 sjove podcasts, der får dig i godt humør

Cilles sidste dag

Cover af podcasten Cilles sidste dag
Foto: Cilles sidste dag/Folkekirken.dk

Cilles sidste dag italesætter, hvordan sorgens mørke stadig kan ramme efter 15 år.

Lisa Næblerød mistede sin datter Cille den 3. marts 2006. Hun blev dræbt af sin ekskæreste til en gymnasiefest. Podcasten tager lytteren med på morens fortælling om Cilles sidste dage, hvor man får indsigt i dagen, som ændrede Lisa Næblerøds liv for altid.

Samtidig handler Cilles sidste dag også om, hvordan man som forælder kan komme igennem det værst tænkelige. I løbet af episoderne får lytteren indblik i, hvilke tanker og følelser der følger med, når man har mistet noget af sit kæreste, samt hvordan Næblerød formårede at komme igennem sine værste dage.

Ikke nok med at podcasten er en hjerteskærende historie, så er den også rigtig vigtig, da den italesætter sorgs forløb og genbesøg. Podcasten vil med garanti få dig til at sætte pris på det, du har i livet.

I en danskers blodspor

Cover for podcasten I en danskers blodspor
Foto: I en danskers blodspor/Phoebus Alfredo Detlov Moreleón/DR

Hvis du er true crime fan, så bliver du nødt til at lytte til I en danskers blodspor.

Podcasten handler om Peter Frederiksen, bedre kendt som Tækkemanden. Journalist Helle Maj og fotografen Jørn Stjerneklar fik misfornøjelsen af at interviewe Frederiksen i hans hjem i Sydafrika.

Dog havde ingen af dem en ide om, hvem Peter Frederiksen faktisk var på daværende tidspunkt. I dag er han kendt som én af Danmarks værste mordere, der gemte dele af kvinders underliv i sin fryser.

Lytteren bliver taget med på Maj og Stjerneklars forståelse af Frederiksen, mens det langsomt gik op for dem, hvor farlig manden faktisk var. Frederiksen er desuden ikke bleg for at åbne op om sit liv, hvilket gør, at lytteren kan komme tæt på en morders tanker og mørke sider, som aldrig før.

Det skal nævnes, at podcasten ikke er for sarte sjæle, da detaljerne om Frederiksens gerninger er voldsomme.

LÆS OGSÅ: Ny true crime-podcast går tæt på gruopvækkende opførsel

Something was wrong

Something was wrong er en podcast dedikeret til ofre, som har oplevet voldelige forhold og traumatiske hændelser, hvor deres grænser blev voldsomt overtrådt.

Værten Tiffany Reese inviterer hver uge en gæst ind, som fortæller om deres livsforandrende hændelse. Dette er både historier om ofre, som befandt sig de forkerte steder på de forkerte tidspunkter, og lange ægteskaber, der er enhver lytters værste mareridt.

Podcastens episoder frembringer, hvilke følelser der følger med, når man har oplevet det ultimative svigt, som påvirker, hvordan man navigerer livets gang senere hen.

Something was wrong er en podcast, der giver plads til at snakke om tabubelagte og samfundsvigtige hændelser, mange mennesker oplever i dag.

Du kan lytte til ovenstående podcasts på Spotify, Podtail, Podimo, DR og Apple Podcast.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Mænd der ødelægger kvinder’ er en grusom fortælling, man ikke lige glemmer

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like