Vi Elsker Streaming anbefaler: 10 film, dokumentarer og reality-serier du skal se i juli

Casper til photoshoot som reklamesøjle for KiMs / Foto: Ingen kender Casper/René Odgaard/Good Company Pictures

Har du en daglig kamp med streamingtjenesternes store udvalg? Vi har samlet en række blandede bolcher, så du kan finde de bedste anbefalinger lige nu.

Om du er genrekræsen eller er åben for de fleste underholdningskategorier, så er disse anbefalinger dedikerede til dig. I denne liste kan du finde alt fra en række film og dokumentarer til realityprogrammer. Det gælder både alvorlige dokumentariske historier om verdenssituationer og pinlige programmer, du ikke kan slå øjnene væk fra. Vi har samlet ti anbefalinger, der varierer i genre, så der er underholdning til enhver seer.

Blackfish (Netflix)

Dave Duffus / Foto: Blackfish/Manny Oteyza/Magnolia Pictures

Listen starter hårdt ud med en ikonisk dokumentar fra 2013, der til seerens held er landet på Netflix. Blackfish følger spækhuggeren Tilikum, efter den har forårsaget en række fatale ulykker i forlystelsesparken Sea World.

Efter tre ansattes død fremhæver dokumentaren konsekvenserne ved at holde et dyr som spækhuggeren i fangenskab. I forlængelse af det, kommer forlystelsesparken i den varme stol, når Blackfish udpeger en række kritikpunkter om Sea Worlds uvidende håndtering af dyrelivet. Men det er ikke kun dyrenes liv, der forringes, da personalet omkring dem ligeledes risikerer deres liv for høje billetsalg.

Seeren kommer med bagom de underholdende dressur-shows, der viser, hvordan mennesker ikke skal blande sig i naturens gang.

A Quiet Place Part II (Netflix & TV 2 Play)

Emily Blunt som Evelyn Abbott / Foto: A Quiet Place 2/Paramount Pictures

En af de bedste gyserfilm fra 2018 har endelig lavet en efterfølger.

A Quiet Place Part II følger familien Abbott fra etterens slutning, da de skal forsøge at overleve i den apokalyptiske verden. Efter den hede kamp mod væsnerne er familien nødsaget til at flygte fra deres trygge rammer. De søger derfor ind mod byen, hvor de på ny skal affinde sig med verdens tilstand.

Igennem efterfølgeren kæmper familien stadig med tavshed, velvidende om at den mindste lyd kan resultere i død og ødelæggelse. Men som tiden skrider frem, sker der omvæltende forandringer i stilhedens kamp.

Det rene vanvid (TV 2 Play)

Foto: TV 2

Selvom det kan føles pinligt at trykke afspil på realityprogrammet, så man ikke løbe fra, at Det rene vanvid er underholdende.

Med sæbe og skuesvampe i hænderne konkurrerer en række deltagere om titlen som den bedste til at bekæmpe pletterne. Igennem syv episoder bliver deltagerne kastet ud i vanvittige udfordringer, hvor både festivalstoiletter og hunde skal renses.

Men selvom alle deltagere har kompetencer med knofedt, så kan der kun være én vinder.

Sindssygt farligt arbejde (TV 2 Play)

Foto: Carsten Overbye/TV 2

De sidste 10 år er seks ansatte på bosteder blevet dræbt på grund af manglende sikkerhed på arbejdspladsen. Sindssygt farligt arbejde viser seeren, hvilke hændelser der foregår bagom de psykiatriske behandlingstilbuds kulisser, hvor personaler frygter for deres liv hver eneste dag.

Med borgernes utilregnelige og voldelige tendenser er de ansatte under pres, mens de frygter for deres velbefindende. Men det er ikke alt, da hjælpen udefra ligeledes er begrænset, hvor bostedernes funktion efterhånden fungerer mere som opbevaring end behandling.

Igennem grafiske klip ses det daglige systemsvigt bostederne lider under, der kan forårsage den næste død på arbejdspladsen.

Selling Sunset, sæson 5 (Netflix)

Emma Hernan / Foto: Selling Sunset/Courtesy Of Netflix © 2022

Denne anbefaling er til den realityfan, som ikke kan få nok af store dramatiske øjeblikke fra realitetens verden. Selling Sunset følger ti kvindelige ejendomsmæglere fra ”The Oppenheim Group” i Los Angeles, som sælger luksuriøse ejendomme.

Men det er ikke altid nemt for kvinderne at arbejde side om side uden personlige kontroverser kommer i spil. Med spydige kommentarer og flyvende håndtasker oplever seeren, hvordan kvinderne navigerer arbejde med deres personlige liv.

Endvidere hvis du er fan af ekstravagante huse og stormfulde momenter, så er Selling Sunset lige noget for dig.

Ingen kender Casper (DRTV)

Casper til optagelser i svømmehal / Foto; Ingen kender Casper/René Odgaard/Good Company Pictures

Hvis du ikke har set Ingen kender Casper endnu, så er det en opfordring herfra.

YouTube’eren Spørg Casper har skabt et navn for sig selv på internettet med sine kontroversielle videoer. Men nu falder facaden, da Ingen kender Casper afslører, hvad der har foregået bagom YouTube’erens succes.

Med en psykisk syg far og et rodet kærlighedsliv oplever seeren den ægte Casper Harding bag sin persona.

Dansk films bedste (DRTV)

Studieoptagelser Dansk Films Bedste / Foto: Dansk films bedste/Philip Engsig, Holger Rytter/DR

Dansk films bedste tager seeren med bag scenetæppet på de mest fantastiske værker i Danmarks historie. Dokumentarserien har inviteret samtlige kendte skuespillere og instruktører ind i studiet, hvor de i fællesskab reagerer til ikoniske danske filmøjeblikke.

Alt fra den mest citeret film nogensinde Blinkende lygter til det store hit Festen kommer i spil, mens de medvirkende snakker om tiden, da værkerne blev skabt.

I selskab med Dansk films bedste kan seeren opleve en nostalgisk rus, mens de rejser tilbage i dansk filmhistorie.

Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes (Netflix)

John Wayne Gacys arrestfoto / Foto: Conversations With A Killer: The John Wayne Gacy Tapes/Netflix © 2022

Denne dokumentarserie gennemgår seriemorderen John Wayne Gacys forbrydelser, fra da han begik sit første mord, til han endte bag tremmer.

Men dokumentarserien afviger sig fra andre true crime programmer, da seriemorderens historie bliver fortalt utraditionelt med hans egne ord. Efter Gacys anholdelse optog politiet adskillelige lydbånd som en del af hans tilståelse, der bruges i dokumentarserien.

Nu kan seeren opleve seriemorderens egne personlige erindringer, mens han fortæller sin side af historien.

Spiderhead (Netflix)

Chris Hemsworth som Abnesti / Foto: Spiderhead/Netflix

Med ikoniske hovedroller som Chris Hemsworth (Thor) og Miles Teller (Whiplash) træder seeren ind i et eksperimenterende univers.

Samfundets kriminelle bliver behandlet som forsøgskaniner, hvor de hver uge skal indtage doser af stoffer for at teste videnskabelige hypoteser.

Men den gæstfrie forsker Steve Abnesti har svært ved at følge den videnskabelige protokol, hvilket i sidste ende har fatale konsekvenser.

Keep Sweet: Børn, bøn og misbrug (Netflix)

Foto: Keep Sweet: Prey and Obey/Netflix

I den friske dokumentarserie Keep Sweet besøges FLDS-kulten, hvor unge piger blev misbrugt i polygamiske relationer under troen på Gud.

Idet medlemmerne jager ideen om evigt liv, bliver kvinder opfattede som andenklassesborgere, der har pligt til at stå bag deres mand. Men flerkoneriet gik ikke kun udover ældre kvinder, da kultlederen også havde smag for de yngre piger.

Seeren kommer med helt fra start, da kulten lever i isolerede harmoni til, at det adskilte samfund brister. I takt med at byen omkring dem begynder at vække mistanke til, hvad der foregår bag de tykke murer, bliver kultlederen sat i FBI’s søgelys. Dokumentarserien formidler kultmedlemmernes kamp mod præstedømmet i håb om et bedre liv væk fra mishandling, pædofili og hjernevask.

LÆS OGSÅ: Nye film på Netflix i juni 2022

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Poirot er tilbage i ‘Death on the Nile’

LÆS OGSÅ: Første kig på den kommende Marilyn Monroe film fra Netflix

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like