Vi Elsker Streaming anbefaler: 10 film, du skal se i august

Trine Dyrholm som Margrete den Første og Søren Malling som biskop Peder Lodehat / Foto: Margrethe den Første/Rasmus Videbæk/C More

Der er rigeligt med nye film, gamle klassikere og alt derimellem på de forskellige streamingtjenester i august måned.

Måske har du endda lidt ekstra tid hen over sommeren til at udforske det udvalg, der er på de forskellige platforme.

Vi giver dig her 10 anbefalinger på film som et lille praj til, hvad der kunne være godt at se i denne måned.

Margrete den Første (C More)

Trine Dyrholm som Margrethe den Første / Foto: Margrethe den Første/Duan Martincek/C More

Dette anmelderroste drama går i rødderne på dansk historie med portrætteringen af Margrete den Første. Den prisvindende film skildrer Margrete den Førstes regenttid i et nordisk rige. Trine Dyrholm ses i rollen som Margrete og leverer intet mindre end en prægtig præstation. En ny nordisk union bliver skabt, men fjenderne lurer lige rundt om hjørnet. Der sættes rammerne for en imponerende filmatisering af vigtig tidsperiode i dansk historie.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (HBO Max)

Jude Law som Albus Dumbledore / Foto: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore/HBO Max

Der er masser af fantastiske skabninger og mysterier i denne eventyrlige film i det velkendte Harry Potter-univers. På trods af ærgrelse blandt fans over, at Johnny Depp ikke længere skulle være en del af filmene, så lægger det spændende univers stadig op til god underholdning. Mads Mikkelsen indtager pladsen som Grindelwald, og man kan ikke komme uden om, at han bare kan noget i skurkepositionen.

Indiana Jones-maraton (Viaplay)

Harrison Ford som Indiana Jones / Foto: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull/Paramount Pictures

Man kan vist roligt sige, at man glædes ved synet af en gammel kending. I dette tilfælde er det Steven Spielbergs Indiana Jones. Og hvad er bedre end et helt maraton i dette nostalgiske filmunivers. Siden sin første optræden i Raiders of the Lost Ark er karakteren blevet en af filmhistoriens mest kendte og elskede verden over. Vores allesammens Harrison Ford tager seeren med på eventyrlige rejser i en af sine mest ikoniske roller som Henry ’Indiana’ Jones.

Hustle (Netflix)

(V-H) Adam Sandler som Stanley Sugerman og Kenny Smith som Leon Rich / Foto: Hustle/Scott Yamano/Netflix

Her får du en af de bedre Adam Sandler-film, når han indtager rollen som en NBA-talentspejder. Dette er måske ikke det komedie-drama, man forventer, men det er i den grad et, man ikke vil fortryde at se. På en forretningsrejse til Spanien finder han en ukendt spiller og sætter nu alt på spil for at hjælpe det blomstrende talent, der her spilles af basketballspilleren Juan Hernangómez. Hustle er en forfriskende Sandler-komedie med en hjertevarm fortælling i fokus.

Scream (Paramount+)

Foto: Scream plakat/Paramount Pictures

De gamle klassikere bliver vækket til live i denne nye version af Scream. Ghostface vender tilbage, og der spændes op til uhygge, når et velkendt cast skal tage kampen op mod den maskerede morder. Det er nemlig intet mindre end trioen Courtney Cox, Neve Campbell og David Arquette i de samme roller som fra filmenes begyndelse. Der er velkendte og nye ansigter blandet sammen i et væld af Scream-gys, og det kan ses på Paramount+.

The Gray Man (Netflix)

The Gray Man (2022). Ryan Gosling som Six. / Foto: Cr. Paul Abell/Netflix © 2022

Har man lyst til at se en eksplosiv action-thriller, så er The Gray Man et godt bud. Russo-brødrene, der er bedst kendt for at have instrueret flere film i Marvel-universet, har her skabt en ægte actionfilm med Ryan Gosling i spidsen som agenten Six. Ud over Gosling får vi også Chris Evans og Ana de Armas i hovedrollerne, og der er masser af intriger, når Six pludselig står over for en konflikt med CIA.

The Mule (HBO Max)

Clint Eastwood som Earl Stone / Foto: The Mule/Warner Bros. Pictures

Clint Eastwood kan bare noget med film både som skuespiller og som instruktør. I The Mule får vi ham i begge roller, når han både instruerer og spiller hovedrollen som Earl Stone. Earl er en fattig 90-årig mand, som bliver tilbudt et chaufførjob. Men han får sig en overraskelse, da han opdager, at han nu transporterer stoffer for et mexicansk narkokartel. Han finder dog også ud af, at han faktisk er god til det. Krimi er der nok af i dette værk, som faktisk også baserer sig på en sand fortælling.

The Jane Austin Book Club (Netflix)

Emily Blunt som Prudie / Foto: The Jane Austin Book Club/Sony Pictures Classics

Måske har du læst en af Jane Austins klassiske kærlighedsromaner, hvor der ligeledes er forskellige hint af ironi og humor. Det er i hvert fald, hvad de seks medlemmer af denne bogklub forholder sig til. Det ironiske i dette tilfælde er, at deres egne liv kan afspejles i de romaner, de læser. Der er plads til både grin og romance i denne Jane Austin-inspirerede fortælling.

Gaga: Five Foot Two (Netflix)

Foto: Gaga: Five Foot Two/Netflix

Lady Gaga er en af vores tids største stjerner og har vist sig fra mange sider i løbet af sin karriere. Men i denne dokumentar når vi ind til det, der er bag facaden af parykker og kødkjoler. Dokumentaren skildrer tiden op til udgivelsen af et nyt album samt forberedelsen til hendes optræden ved Super Bowl. Dokumentaren går bag om den ekspressive popstjerne og viser en mere sårbar side af Gaga.

Rose (Kan lejes på Viaplay, Apple Tv+, Youtube m.fl)

Sofie Gråbøl som Rose / Foto: Rose/© 2020 Firstep/Nordisk Film Production

Endnu en dansk film, der er anbefalingsværdig denne måned, er Rose. Filmen er et personligt værk, instrueret af Niels Arden Oplev, som også står bag Ser du månen, Daniel, og går i dybden med en stærk og rørende fortælling. Sofie Gråbøl excellerer i rollen som Inger, en kvinde med skizofreni, der skal på en bustur til Paris med sin søster og svoger. Der bliver både serveret ømme øjeblikke og god humor på de rette tidspunkter i dette danske drama.

LÆS OGSÅ: Nye film på Netflix i august 2022

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Snowflake Mountain’ stinker af uoriginale ideer og smagløs humor

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af ‘Jimmy Savile: A British Horror Story’: Hvor lang line giver man lige en seriemisbruger i fåreklæder?

Total
7
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like