Vi Elsker Streaming anbefaler 10 film i maj

Dar Salim som Zaid / Foto: Underverden/Kasper Tuxen, Profile Pictures.

Der er masser af nyt, knap så nyt og endda og så noget gammelt på de forskellige streamingtjenester i maj måned.

Heldigvis er der også et par helligdag, som kan blive en kærlig håndsrækning til dem, der bliver presset på tid.

Vi giver ti anbefalinger på film, du bør prioritere højt på listen.

The Batman (HBO Max)

Robert Pattinson som Batman / Foto: The Batman/HBO Max

Der gik ikke længe, før den seneste version af manden i flagermusekostumet gik fra biograflærredet til streamingtjenesterne, men The Batman har gjort sig bemærket gennem en anderledes rå visuel stil og et godt solidt plot. Der var mange, der tvivlede på, at Robert Pattinson kunne løfte opgaven som Batman, men det lykkedes i fin stil, og han er ikke den eneste, der trækker læsset i The Batman.

Along for the Ride (Netflix)

Belmont Cameli som Eli & Emma Pasarow som Auden / Foto: Emily V. Aragones/Netflix

Bogen var en New York Times-bestseller, og filmen har bl.a. Kate Bosworth og Andie MacDowell på rollelisten som support til de forholdsvist nye talenter Emma Pasarow og Belmont Cameli, i hovedrollerne, Auden og Eli. Ingen af dem kan sove, og det udnytter de til at bruge den sidste sommer inden universitetet til at tage ud på et sidste eventyr.

Toscana (Netflix)

Anders Matthesen som kokken Theo / Foto: Toscana/Netflix

Har du nogensinde set Anders Matthesen være alvorlig? Der kommer glimt hist og her, og det seneste af slagsen er filmen Toscana, der skulle have gået i biffen sidste år. I stedet kommer den på Netflix, og det er ikke så tosset. Matthesen spiller en kok, der tager til Toscana for at afhænde sin afdøde fars forretning, men livet vil ham noget godt, og der er lagt op til både grin og gråd i det romantiske drama.

Ghostbusters: Afterlife (Kan lejes på Apple TV+ og Viaplay)

Paul Rudd som Grooberson / Foto: Ghostbusters: Afterlife/© 2019 CTMG, Inc. All Rights Reserved.

De to første film var klassikere, hvilket gjorde det svært for udgaven fra 2016. Afterlife er ikke en reboot, men en genoplivning af de originale, med både skuespillere og elementer, der vender tilbage. Det samme gælder for magien, og spøgelsesjagten fortsætter i samme høje tempo, som da Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis og Ernie Hudson fyrede op under deres proton packs.

Underverden (Viaplay)

Dar Salim som Zaid / Foto: Underverden/Kasper Tuxen, Profile Pictures.

Da Zaid afviser sin brors bøn om hjælp, bliver det sidste gang han ser ham. For dagen efter dukker broderen op død efter et voldeligt overfald. Dar Salim har hovedrollen som Zaid, der skal leve med skylden i filmen Underverden, der modtog ros fra anmeldere og publikum over hele landet. Underverden vandt en Bodil for bedste manuskript, og den tog også årets publikumspris, hvilket er fuldt forståeligt og fortjent.

Lars and the Real Girl (Viaplay)

Ryan Gosling som Lars Lindstrom / Foto: Lars and the Real Girl/Viaplay

Ryan Gosling er eminent i rollen som den kejtede Lars, der efter sin faders død introducerer en sex-dukke, som sin kæreste Bianca. Og senere til andre beboere i den lille by. Selvom præmissen kan virke en smule lummer, gemmer Lars and the Real Girl på en fin lille historie om menneskets evne til at skabe glæde og lykke i sit liv.

Men Who Stare at Goats (Viaplay)

Der er nu noget ganske absurd over at se George Clooney og Jeff Bridges forsøge at standse geders hjerter ved tankens kraft. Ikke desto mindre er det altså en del af plottet i Men Who Stare at Goats, der er baseret på en bog, som mod al fornuft ikke er fiktiv. I stedet er det et kig ind i amerikansk militærintelligens’ forsøg på at skabe supersoldater gennem en række mere og mere absurde, og sikkert også forbudte, forsøg med bl.a. stoffer, der fandt sted i 70’erne.

Senna (HBO Max)

For mange er Ayrton Senna den absolut mest talentfulde racerkører i Formel 1 nogensinde, og selv ikke for dem, der har andre som nr. 1, er der ingen tvivl om hans talent. Men Senna var mere end ”blot” en Formel 1-kører, og han brugte mange kræfter på at gøre Formel 1 til en mere sikker sport, samtidig med at han sendte penge og hjælp tilbage til de fattige i hjemlandet Brasilien. Historien er næsten lige så vild som talentet, og nu kan du se den prisvindende dokumentar på HBO Max.

Spider-Man: No Way Home (Kan lejes på Viaplay, Apple TV+, YouTube og flere.)

Tom Holland som Spider-Man / Foto: Spider-Man: No Way Home/©2021 CTMG. All Rights Reserved.

Tom Hollands udgave af Spider-Man har taget springet over i resten af Marvels biografunivers, og No Way Home åbner op for multiverset, der fjerner den sidste rest af restriktioner for, hvad fremtiden bringer for tegneseriefigurerne. Og hvis du er bare en smule fan af Peter Parker og hans alter ego, har du set nok trailere til at vide, at de giver den fuld skrue.

Sæt i værk!

LÆS OGSÅ: Nye film på Netflix i maj 2022

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘The Viking: Narkokongens fald’ slører linjen mellem fakta og fiktion med blodig overbevisning

LÆS OGSÅ: 3 film til dig, der elsker ‘Hvidstengruppen’

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like