Vi Elsker Streaming anbefaler: 5 podcasts, du skal høre i december 2022

Podcastanbefalinger december 2022
Foto: Geggo og Cengiz – Helt ærligt/Podimo

Hvis du har svært ved at finde ud af, hvad du skal lytte til, så kan disse anbefalinger være en hjælp på din vej. Dette er vores podcastanbefalinger for december 2022.

Det er tid til årets sidste månedlige podcastanbefalinger. Og på trods af, at vi nærmer os slutningen af 2022, er der stadig masser af friske titler og fantastiske fortællinger at høre.  

I denne omgang byder vi på podcasts til enhver smag. Der er alt fra tragiske historier og mystiske sager til verdensopdateringer og hyggelige dialoger. Så find høretelefonerne frem, og udforsk de blandende bolcher, vi har samlet til dig i december.  

Kvalt på den lukkede

Foto: Kvalt på den lukkede/TV 2 ØST

27. februar 2021 var 39-årige Stine Kitt Jørgensen tvangsindlagt på Oringe psykiatriske hospitals lukkede afdeling. Med skærpet observation fra personalet og behandling var det meningen, at hun skulle vende hjem fra afdelingen med et stabiliseret sind. Men Stine nåede aldrig at komme hjem. Om formiddagen blev hun fundet død med kvælningsmærker på halsen mellem to buske ude i afdelingens lukkede rygegård. Opdagelsen blev begyndelsen på en kompleks sag, hvor Stines familie stadig ikke har fået afklaring.

I den forbindelse har TV2 ØST taget teten, når de i podcasten Kvalt på den lukkede undersøger, hvordan Stines drab kunne finde sted, mens hun var i myndighedernes varetægt. Og som episoderne skrider frem, bliver det mere og mere tydeligt, at det psykiatriske system har svigtet en af sine patienter. Alligevel er der ingen, som tager ansvar for, at Stines død kunne ske.  

Derudover får lytteren også indsigt i offerets kamp om at blive rask samt det juridiske efterspil, der fandt sted efter mordet på Stine. Her dykker podcasten et par spadestik dybere ned i gerningsmandens voldelige fortid, der med et stort suk ikke er en overraskelse for psykiatrien i region Sjælland.  

Du kan lytte til Kvalt på den lukkede på Apple podcast, Spotify, Podimo og tv2east.dk. 

Geggo og Cengiz – Helt ærligt

Foto: Geggo og Cengiz – Helt ærligt/Podimo

Det velkendte TV-par fra Familien fra bryggen, Geggo (Stephanie Karma Salvarli) og Cengiz (Cengiz Mads Salvarli), har kastet sig ud i podcastverden med deres friske titel Helt ærligt. Hver onsdag åbner parret dørene op for deres hverdagsliv, mens de deler alt fra ugens oplevelser til gamle minder. Herunder har de allerede talt om deres parforholds morsomme skavanker, huskøb og livets udfordringer på den røde løber. Oven i det sørger parret også for ekstra underholdning igennem quiz og ”hvad vil du helst” livsscenarier. Og det er ikke altid, at det går let for sig. Som lytter kan du forvente passionerede diskussioner og private historier, der får en til at trække på smilebåndet. Så hvis du trænger til et godt grin væk fra hverdagens ensformighed, er Helt ærligt et godt bud.  

Du kan lytte til Geggo og Cengiz – Helt ærligt på Podimo.  

Skyggesiden – opkald fra dødsgangen

Foto: Skyggesiden – opkald fra dødsgangen/TV 2

I 2018 bliver journalist Anders Lomholt ringet op af en dansker ved navn Peter Nielsen. Han fortæller, at han sidder i fængsel i Nigeria, fordi han er anklaget for at have dræbt sin kone og 3-årige datter. Med beskyldningerne kan han risikere dødsstraf, men ifølge ham selv er han uskyldig. Det uventede opkald bliver startskuddet for Lomholts undersøgelse af, hvad der skete i Nielsens hjem i april 2018. Journalisten opdager dog hurtigt, at sagen er mere kompleks end først forventet. Med modstridende vidneudsagn og forskellige hypoteser om, hvad der skete på drabsnatten, er det en udfordring at afgøre Nielsens skyld. Samtidig kan journalisten ikke lade være med at bemærke den anklagedes mistænkeligt rolige adfærd i forhold til den muligvis fatale situation, han står i.  

I løbet af fire episoder sidder lytteren på første række til Peter Nielsens egne personlige beretninger, samtidig med at Lomholdt ihærdigt forsøger at finde noget afklaring. Men da Nielsen pludselig bliver sparsom med sine fortællinger, bliver Lomholdt nødsaget til at søge svar udefra, der vender sagen på hovedet. Er Peter Nielsen skyldig, eller er han selv et offer for det nigerianske korrupte retssystem?  

Du kan lytte til Skyggesiden – opkald fra dødsgangen på Apple podcast, Spotify, Podimo og tv2.dk. 

Afhørt

Foto: Afhørt/Ekstra Bladet

Denne podcast er Ekstra Bladets bud på en krimipodcast, hvor de sultne lyttere kan få indsigt i, hvad der foregår i verden. På ugentlig basis inviterer værterne Kristian Kornø og Linette Krøger Jespersen forskellige journalister ind i studiet for at tale om store nyhedshistorier, gæsterne har været med til at dække. I de seneste episoder har podcasten formidlet nyheder om den etbenede pirat Luckys retssag, Daniel Kristensens drabsmands dom og politiets gennembrud på en mystisk sag fra Viby.  

Ikke nok med at Afhørt behandler et bredt spektrum af historier, så formår podcasten også at levere nyhederne på kun 20 minutter. Som lytter kan man derfor udvide sin videnshorisont om verdens tilstand på kort tid, uden at skulle pause til senere eller spole igennem en episode. Derfor er Afhørt perfekt til den travle lytter, som gerne vil smage på samfundsrelevante emner uden tidsspilde.  

Så hvis du sidder med en nysgerrighed på den kriminelle verdens hændelser. Og du samtidig ikke har tid til at udforske den, så er Afhørt en varm anbefaling herfra.  

Du kan lytte til Afhørt på Apple Podcast, Spotify og ekstrabladet.dk.  

Mads og Møldrup – mellem venner

Foto: Mads og Møldrup – mellem venner/Podimo

Denne anbefaling er uden tvivl den hyggeligste lytteroplevelse på listen. Makkerparret Mads Steffensen og Flemming Møldrup har lavet en podcast, der er dedikeret til de venskabelige samtaler. I Mads og Møldrup – mellem venner deler værterne deres ugentlige oplevelser med hinanden, mens de i fællesskab studser over bestemte emner. Deres livsoplevelser spænder over alt fra sociale medier og MUS-samtaler til store drømme og vægtøgning inden en sommerferie. Som lytter kan du opleve en naturlig dialog i frigear, der resulterer i uventede og morsomme samtaler, man nyder hvert sekund af. Og i samspil med deres kærlige og kammeratlige relation får man en varm følelse i kroppen.  

Så hvis du trænger til at blive varmet op i den ubarmhjertige decemberkulde, så er Mads og Møldrup – mellem venner det perfekte bud.  

Du kan lytte til Mads og Møldrup – mellem venner på Podimo.

LÆS OGSÅ: Top 5: Podcasts du kan lytte til i en travl hverdag

LÆS OGSÅ: De 5 absolut bedste serier, vi så i november 2022

LÆS OGSÅ: De bedste film, vi så i november 2022

Total
10
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like