Vi Elsker Streaming anbefaler: 6 film, du skal se i september

Seoul Vibe Song Min ho (MINO) som Galchi / Foto: Seoul Vibe/Song Kyungsub/Netflix © 2022

September måned byder ikke kun på film fra ind- og udland, men også en rejse ind i den virtuelle verden.

I denne måned rækker genrerne vidt. Fra en dokumentar, der er den første af sin slags til en sydkoreansk racer-action/-komedie. Der er nok at vælge af, så det er bare at komme i gang.

Speak No Evil – Kan lejes på Viaplay/Apple TV+

Foto: Speak No Evil/2021 Profile Pictures & OAK Motion Pictures. All Rights Reserved.

På en ferie til Toscana bliver ægteparret Bjørn (Morten Burian) og Louise (Sidsel Siem Koch) venner med et hollandsk par. Noget tid efter ferien modtager de uventet en invitation til at besøge det hollandske ægtepar. De tager af sted, men kort efter deres ankomst begynder deres værter at vise bekymrende sider af sig selv

Speak No Evil er enhver forælders mareridt, og den skal næsten ses, før det kan tros, hvad der sker i den film. Den byder på modbydelige og grænseoverskridende handlinger og tegner samtidig et billede af, hvordan et kultursammenstød kan gå grueligt galt.

Speak No Evil går endda så langt, så en anmelder fra Politiken frarådede folk at se den. Det er ikke alle – faktisk de færreste, anmeldelser, hvor en film bliver skamrost og ender med en anbefaling om ikke at se den.

Samaritan – Prime Video

Pilou Asbæk (venstre) som Cyrus og Sylvester Stallone (højre) som Joe Smith / Foto: Gillian Smith Chang/Metro Goldwyn Mayer Pictures/Prime Video
© 2022 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Efter en kamp mellem de eneste to mennesker med superkræfter i verden, den gode Samaritan og hans onde bror Nemesis, menes begge at være afgået ved døden. Mange år efter er kriminaliteten taget til i Granite City, ledt af Cyrus (Pilou Asbæk) en discipel af Nemesis.

Sylvester Stallone indtager rollen som Joe Smith, en skraldemand i Granite City, der holder sig for sig selv. Joes nabo, den lille dreng Sam mistænker ham dog for at være superhelten Samaritan, efter at Joe redder ham med overvældende styrke. Joe vil ikke høre om dette, men efterhånden som flere hører om hans evner, indser han langsomt, at han bliver nødt til at konfrontere sin fortid.

Verden i Samaritan summer af tegneserier, der ved, den kommer fra tegneserier. Skurkene med danske Pilou Asbæk i front er overdrevne, nogle gange tangerende det komiske i deres sadisme. Stallone er som taget ud af en af sine 80’er-roller med one-liners, der tager dig tilbage i tiden. Hvis du er kørt træt i Marvel og DC, men stadig vil have noget superhelteunderholdning, så giv Samaritan et skud.

We Met in Virtual Reality – HBO Max

Foto: We Met in Virtual Reality/Field Of Vision/Cinetic/HBO Max

We Met in Virtual Reality er den første dokumentar optaget 100% i VR (Virtual Reality). Under den verdensomspændende lockdown i forbindelse med COVID-19 begyndte filmens instruktør Joe Hunting at lave en dokumentar om og i den virtuelle verden VRchat.

Filmen virker ikke kun som en introduktion til, hvor langt VR-teknologien har udviklet sig, men også til mulighederne det medfører. Fuld bevægelse af hele kroppen er mulig. Folk tager undervisning i tegnsprog, salsadans, og det virker.

Grunden til, at We Met in Virtual Reality er værd at se er pga. de fællesskaber, som folk danner på trods af geografiske grænser. De danner ægte venskaber og romantiske forhold, som også går over i den virkelige verden. Filmen viser, at selv om det hedder virtuel virkelighed, er der stadig en masse virkelighed at spore i den.

The Weekend Away – Netflix

The Weekend Away. (V til H) Leighton Meester som Beth, Ziad Bakri som Zain / Foto: The Weekend Away/Ivan Šardi/Netflix ©2022

Beth tager til Kroatien for at spendere en weekend sammen med sin veninde Kate. Efter en tur i byen vågner Beth op uden Kate og uden nogen hukommelse af natten forinden. Sammen med en venlig taxachauffør sætter hun sig for at finde ud af, hvad der er sket med Kate, hvilket tegner til at blive mere og mere makabert for hver ny oplysning, de opsporer.

Med sit karaktergalleri er filmen nærmest sat op som en who-dun-it. Der er mistænkte nok at tage af, og i bedste detektivstil bliver navne langsomt krydset af listen over mistænkte.

The Weekend Away får dig konstant til at gætte på, hvad der er sket, og hvad der vil komme til at ske, alt sammen med mange pudsige drejninger undervejs.

Kærlighed for voksne – Netflix

Kærlighed for voksne anmeldelse
Dar Salim som Christian og Sonja Richter som Leonora / Foto: Kærlighed for voksne/Andreas Bastiansen/Netflix

Kærlighed for voksne er baseret på bogen af samme navn, med Dar Salim og Ronja Richter i hovedrollerne. Christian (Dar Salim) og Leonoras (Sonja Richter) ægteskab hænger i en tynd tråd. Leonora mistænker Christian for at være utro, hvilket han også er.

Da Christian tager beslutningen om at afslutte sit og Leonoras forhold, begynder et magtspil mellem de to. Begge har noget på hinanden, og det fører til mere og mere vidtgående handlinger mod hinanden.

Filmen byder på en lækker billedside og godt skuespil fra navnlig de to hovedrolleindehavere. Kærlighed for voksne er en rutsjebanetur af spænding, der det meste af tiden efterlader dig på kanten af sædet i en hunger efter at vide, hvad der sker som det næste.

Seoul Vibe – Netflix

Seoul Vibe (V til H) Lee Kyoo-hyung som Moon Bok-nam, Ong Seong-wu som Park Joon-gi, Yoo Ah-in som Park Dong-wook, Park Ju-hyun som Park Yoon-hee / Foto: Seoul Vibe/Song Kyungsub/Netflix © 2022

Under forberedelserne til åbningen af de olympiske lege i Seoul i 1988 bliver raceren Dong-Wook (Yoo Ah-in) og hans venner viklet ind i en føderal investering af den tidligere præsidents pengevaskoperation. De bliver sat til at infiltrere operationen og få adgang til dokumenter, der viser den ulovlige aktivitet for en ren straffeattest og visum til USA i bytte.

Filmen er spækket med humor, ofte understreget af billedsiden med hurtig zoom og grafik lagt over skærmen. Actionen er vellavet, både når det kommer til koreografi og klipning, når man ser bort af den nogle gange lemfældige brug af special effects.

Det skal siges, at hvis det er et actionbrag med de bedste special effects, du vil have, er Seoul Vibe ikke for dig. Sydkoreanernes forhold til special effects må siges at være anderledes end i vesten. For dem, der er vant til eller kan tilgive det, kan det dog gå hen og blive en charme ved Seoul Vibe, som ved andre sydkoreanske film.

LÆS OGSÅ: 2 storfilm får premiere samme dag på Disney+

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Stallone er atter Stallone i ‘Samaritan’

LÆS OGSÅ: Prinsesse Diana på film: Her er de 5 bedste

Total
1
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like