Vi Elsker Streaming anbefaler: Skrevet i Blod

Foto: Jentas

Hver side i dette nye mesterværk af krimikongen Chris Carter kunne lige så godt være skrevet i blod. Bogstaveligt talt!

Ingen krimiforfatter mestrer gru og rædsel som Chris Carter. Vi har tidligere udtrykt vores begejstring for forfatteren med det lange hår, de mange tatoveringer og den knivskarpe sans for at skræmme dig fra vid og sans med sine bøger.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: P1s ‘Kostskolen’ pakker ikke uhyrlighederne væk

I bog nummer elleve med titlen Skrevet i Blod, er opskriften stort set den samme, som vi kender fra tidligere. Kriminaldetektiven Robert Hunter og hans partner Garcia skal finde en skruppelløs seriemorder, der dræber sine ofre på de værst tænkelige måder.

Skrevet i Blods handling

Som altid udspiller handlingen sig i LA. En kvindelig lommetyv kommer tilfældigvis i besiddelse af en uhyggelig notesbog, som hun stjæler fra en mand på en bar. I notesbogen er der meget detaljerede og grufulde beskrivelser af mord og tortur.

LÆS OGSÅ: De fem bedste krimipodcasts lige nu

Bogen kommer i LAPD`s besiddelse, og herfra kommer Hunter og Garcia endnu en gang til at stå ansigt til ansigt med rendyrket ondskab.

Blodfaktor

Lad det være sagt med det samme: Du skal ikke være sart for at lytte til Skrevet i Blod. Det kan godt være, du tidligere har læst eller lyttet til krimibøger af Camilla Läckberg, Jo Nesbø eller andre af de store krimiforfattere. De har alle god sans for at afdække menneskets skyggesider. Chris Carter er dog helt sin egen. Og det er nærmest som om, at han hæver barren for brutalitet og billedlig beskrivelse af tortur mere og mere for hver bog, han udgiver.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: “Som fan af genren kunne man ønske sig mere opfindsomhed og originalitet i ‘Ferry’”

I Skrevet i Blod kommer vi helt ind i hovedet på en ekstremt afstumpet seriemorder. Og i vanlig Chris Carter-stil får vi intelligente plot twists og et spændende psykologisk perspektiv på opklaringsarbejdet.

Torturen vil helt sikkert give dig en impulsiv trang til at trykke stop, når det bliver for meget. Men du bliver alligevel lige ved og ved og ved med at lytte, fordi det altid er neglebidende spændende.

Bøger med morale

Chris Carter er igennem de elleve bøger blevet bedre og bedre til at få flettet samfundskritik ind. Det er også tilfældet i denne bog. Moralen får vi serveret gennem hovedet på en afsporet seriemorder. Man kan dog ikke som lytter lade være med at reflektere over de bagvedliggende årsager til, at mennesker bliver i stand til at dræbe uden samvittighed.

Har du bare den mindst hang til krimier, så skal du læse Skrevet i Blod. Vi anbefaler faktisk alle Chris Carters bøger. Læs mere om dem her.

Du kan lytte til Skrevet i Blod og flere af Chris Carters bøger på Chapter.

Læs også: 5 gode lydbøger til din sommerferie

Læs også: 3 true crime podcasts, der får det til at løbe koldt nedad ryggen

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like