Wype: Træningsøvelser med egen kropsvægt video 2

Her kan du læse mere om enkle og simple øvelser til din hverdagstræning.

(Øvelser med din egen kropsvægt)

Daglig bevægelse er med til at styrke vores krop og vores mentale sundhed, og derfor er disse tre hverdagsøvelser lette at få gjort derhjemme, når det passer dig.

Disse tre effektive øvelser er med fokus på både puls, styrke og balance, som er med til at holde vores hjerte stærkt og sundt, samtidig med at vi styrker vores hjerne og ikke mindst vores krop.

Når vi får aktivitet ind i vores hverdag, er vi med til at skabe mere energi og overskud.

Få adgang til uanede mængder af indhold med inspiration til hjemmetræning hos Wype. Vil du swipe igennem flere tips og øvelser, så du kan holde dig i gang? Få adgang til inspirerende artikler om løb, træning og velvære med et abonnement på Wype. 

Wype er en app, som giver adgang til mere end 500 udgivelser af populære magasiner– heriblandt Aktiv Træning, I FORM, Bo Bedre, Bolig Magasinet og mange flere. Kom i gang i dag her

Du skal bruge:

Lidt gulvplads med en måtte eller et behageligt underlag.

Øvelse 1 med puls – Jumping Jacks (Sprællemand)

Udførelsen af øvelsen:

 • Stil dig på gulvet med god gulvplads.
 • Hop ud og ind til siden med begge ben, samtidig med at dine arme løftes op og ned i samme bevægelse.
 • Hvis øvelsen skal være ekstra hård, kan du øge tempoet imens du hopper, og få evt. hele din fod til at lande i gulvet, så du kan komme dybere i dit hop og styrke benene mere effektivt undervejs.
 • Sørg for at få armene op over hovedet i bevægelsen, så pulsen kommer op.
 • Er du til den hardcore version, så kan du foretage et eksplosivt hop i luften, hvor du får benene ud til siden og ind igen hurtigt, inden du når at ramme jorden. Det kræver hurtige gentagelser med de eksplosive hop.

Jumping jacks (sprællemand) øvelsen vil få din puls op med blot få gentagelser, og samtidig får du en god varme i hele kroppen. Øvelsen er god for din forbrænding, og du kan sammen med de andre øvelser kombinere antal gentagelser på tid eller runder sat sammen efter eget ønske og mål. Hvis du har skader/skavanker med knæene, så undgå at hoppe og få dine tåspidser ud til siden enkeltvis, imens du løfter armene op og ned.

Gratis: Prøv Wype gratis i to måneder

Øvelse 2 med styrke- Wall Sit (sid op af væggen)

Udførelsen af øvelsen:

 • Sæt dig op af en væg, og sørg for at komme langt nok ned, så dine hofter er en lige linje for knæene, og dine knæ er en lige linje for dine ankler.
 • Sid med hoftebreddes afstand imellem benene, så du får bedst mulig støtte.
 • Din ryg skal helt ind til væggen, og støtte din holdning og position.
 • Har du en oplevelse af at glide med fødderne under denne øvelse, så kan du med fordel tage sko og sokker af, så dine fødder bedre kan få kontakt til gulvet.
 • Når du sidder stabilt, så kan du foretage en dynamisk bevægelse med dine arme, hvor du løfter dem op til loftet og derefter ned langs siden.

 

Wall sit øvelsen øger din styrke og udholdenhed i dine ben, samtidig med at der er ekstra bonus for din core og arme i bevægelsen undervejs. Du kan sammen med de andre øvelser kombinere denne øvelse på tid, og altid holde øje med din progression undervejs, og sætte dig personlige mål på tiden efterhånden som du bliver stærkere i denne øvelse.

Ekstra godt introtilbud på Wype via Vi Elsker Streaming. 
Få fuld adgang til mere end 500 udgivelser fra populære magasiner. Prøv to måneder for 0 kroner her
Øvelse 3 med balance- Diagonal core øvelse

Udførelsen af øvelsen:

 • Læg dig ned på ryggen på din måtte eller underlag (tag evt. en pude under din lænd for ekstra støtte)
 • Bøj benene og løft fødderne op fra gulvet, så dine knæ peger mod loftet, og er i en lige linje fra din hofte. Sørg for at benene har hoftebreddes afstand, og at dine ankler er en lige linje for knæene.
 • Skub dine lår lidt væk fra dig selv, så du kan mærke at dine mavemuskler aktiveres fra start.
 • Så sænker du højre arm over hovedet, og venstre ben strækker du og sænker ned mod gulvet. Arm og ben skal så tæt til gulvet som muligt, uden at være i kontakt med gulvet.
 • Du løfter højre arm og venstre ben tilbage til udgangsposition, og skifter side.
 • Lad øvelsen være i en dynamisk bevægelse, og foretag øvelsen langsomt og effektivt, så du registrerer hvordan hele kroppen arbejder, og hjernen samtidig skal holde fokus.

Vores diagonal core øvelse er med til at styrke din core stabilitet (din kerne) til en stærkere ryg og bedre balance. Vi arbejder samtidig diagonalt med højre og venstre hjernehalvdel, som giver vores hjerne et positivt boost til vores indlæring og koncentration.

Du kan sammen med de andre øvelser kombinere antal gentagelser på tid eller runder sat sammen efter eget ønske og mål.

Gratis: Prøv Wype gratis i to måneder

Du kan sammen med de andre øvelser kombinere antal gentagelser på tid eller runder sat sammen efter eget ønske og mål.

Et program med de 3 øvelser kunne f.eks. være følgende:

5 runder af:

20x Jumping jacks

1 min wall sit

20x Diagonal core løft (10 gentagelser på hver side)

 

LÆS OGSÅ: Hvor skal vi gå hen i dag? 5 gode podcasts til din corona-gåtur

LÆS OGSÅ: Så du dem? 5 film og serier der gav os de største øjeblikke

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like